kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlette Hangi Teknik Personel İlave 1 Derece Alamaz?

Devlette Hangi Teknik Personel İlave 1 Derece Alamaz? Devlet Memurları Arasında Hangi Teknik Personeller İlave Olarak 1 Derece Alamamaktadır?

A+
A-

Bazı kişiler eğitim durumları itibariyle devlet memuriyetine belirlenen seviyelerden girmektedir. Bu personlerin bazılarına eğitim durumlarıyla hizmet sınıfları ve görev unvanlarına göre ek derece/kademe verilebilir. Eğitim durumu, hizmet sınıfı veya unvalarıan göre ek 1 derece ilerleme imkanından faydalanan memurlar arasında yükseköğrenim mezunu teknik personellerin bazıları da yer alır. İave 1 dereceden yararlanan ve yararlanamayan teknik personelleri sizler için bu makalemizde inceliyoruz. Peki hangi teknik personel ilave 1 derece alır? Hangileri alamaz. kamu haber

Bilgisayar Teknik Servis Personeli Maaşları Ne Kadar?

Hangi Teknik Personel İlave 1 Derece Alabilir?

Yükseköğrenim eğitimleri kapsamında teknik hizmetler kapsamında sayılan memurların bazılarına hizmet sınıfına bakılmadan, bazılarına da teknik hizmetlerde görev yapmaları şartıyla ek 1 derece verilir. Ancak görülen öğrenimin teknik nitelik taşımaması nedeniyle Teknik Hizmetler kapsamında çalışan memurlarsa ek derece uygulamalamadan yararlanamaz. Peki kimler ilave 1 derece alabilir?

Yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar sıfatı alanlar ,hizmet sınıflarına, unvanlara bakılmadan ek 1 derece alabilir.

Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu, Erkek Teknik Öğretmen Okulu ve Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu mezunları, hizmet sınıflarına ve kadro unvanlarına bakılmadan ilave 1 derece alabilir.

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, uygulamalı Endüstri sanatları YO mezunları, Teknik eğitim Fakültesi mezunları ilave derece alabilir.

Jeolog, jeofizikçi, hidrojeolog, hidrolog, jeomorfolog, kimyager, matematikçi, fizikçi, istatistikçi, yöneylemci, matematiksel iktisatçılar derece alabilir.

Erkek teknik öğretmen okulu mezunları, fen memurları, teknikerler ve yüskek teknikerler, tütün ve müskirat eksperleri, tarım alet ve makineleri, uzmanlık YO mezunları ile benzeri fen bilimleri ve teknik bilimler lisansiyerleri alabilir.

Şehir plancıları, yüksek şehir plancıları teknik hizmetlerde görev yapıyorsa alabilir.

Gazi ünviersitesi mesleki eğitim fakültesi teknoloji bölümü iş ve teknik anabilim dalı mezunları eğer teknik hizmetler bünyesindeki kadrolarda çalışıyorsa ilave derece alabilir.

Ankara üniversitesi ziraat fakültesi ev ekonomisi YO mezunları, teknik hizmetlerdek ikadrolarda çalışıyorsa alabilir.

Üniversitelerin arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinden prehistorya, protohistorya ve önasya arkeolojisi, klasik arkeoloji ana bilim dallarından mezun olanlarda ilgili kadrolarda çalışıyorlarsa kademe ilerleme alabilirler.

Hangi Teknik Personel İlave 1 Derece Alamaz?

Teknik Hizmetler Sınıfı bünyesinde görev yapan devlet memurlarının bazıları ilave 1 derece alamamaktadır. Bu kişilerin kimler olabileceği merak edilmektedir. İşte ilave 1 derece alamayan teknik personeller;

Folktrol araştırmacısı, kütüphaneci, arşivci, kitap patologu ve sosyolog unvanlarındaki teknik personeller, eğitimleri bakımından teknik bilimler lisansiyetleri sayılmamaktadır. Bu nedenle ilave 1 derece alamazlar.

Programcı, çözümleyici ve grafiker olan ve eğitimleri bakımından teknik bilimler lisansiyeri olmayanlar derece alamaz.

Ekonomist olarak görev yapıp, matematiksel iktisat bölümü mezunu değillerse yine ilave derece alamazlar.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu 2023 Personel Maaşları

1 derece memur nasıl olunur?

Üç yıllık üniversiteden mezun olanlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir. Dört yıllık üniversiteden mezun olanlar, 9. derece ve 1. kademeden göreve başlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.