kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KYK Yurt ve Burs Başvuruları 2019 Ne Zaman?

KYK Yurt ve Burs Başvuruları 2019 Ne Zaman? Kredi ve Yurt Kurumu (KYK) kredi, burs ve yurt başvuruları nasıl yapılır? KYK yurt kesin kayıt işlemi için gereken belgeler nelerdir? KYK yurt ücretleri ne kadar?

A+
A-

Üniversitede eğitim alan ve almak isteyen binlerce kişi için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen hizmetler kritik bir önem taşımaktadır. KYK tarafından burs, kredi ve yurt hizmetleri verilmektedir. Bugüne dek milyonlarca kişi bu hizmetlerden faydalanmış ve bu hizmetler sayesinde üniversite eğitimlerini bitirmişlerdir. Devlet burs, kredi ve yurtları öğrencileri her türlü ideolojik, siyasi saldırıdan, tacizden ve tehditten korumaktadır. Bu nedenle www.tercihiniyap.net ailesi olarak KYK yurtlarının sayılarının artırılmasını desteklediğimizi ifade edelim. 2019-2020 eğitim öğretim döneminde de binlerce kişi burs, kredi ve yurt hizmetlerinden faydalanmak istiyor. Özellikle yaşadıkları şehir dışındaki bir şehirde eğitim almaya giden ve gidecek olanlar için burs, kredi ve özellikle de yurt hizmeti hayati önem taşıyor. Maddi durumu yeterince iyi olmayan kişiler aldıkları bu desteklerle üniversite hayatlarını daha güvenli ve rahat geçirebiliyor. Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde gözler KYK burs, kredi ve yurt başvurularına çevrildi. Peki başvurular ne zaman başlayacak? KYK yurt kayıt tarihleri ne zaman? Yurtlar hangi hizmetleri sunuyor? Yurt ücretleri ne zaman ödenir? KYK Yurt kayıtları için gereken belgeler nelerdir? Burs ve kredi miktarları ne kadar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Nedir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, kamu kurum ve kuruluşları arasındaki en önemli olanlardan biridir. Öğrencilere kredi, burs, konaklama hizmeti verilir. Devlet tarafından yönetilen ve koordine edinilen kurumun hizmetlerinden faydalanmak için her yıl binlerce öğrenci başvuru yapar. Bu başvurulara bağlı olarak yurt kontenjanları ve burs kontenjanları belirlenir. Değerlendirmeler sonucunda öğrenciler yurtlara yerleştirilir, burs çıkan öğrenciler açıklanır. Kredi almaya hak kazanan öğrenciler de belli olur. Yurtların belirli bir kapasitesi ve kontenjanı bulunmaktadır. Üstelik bu yurtlarda öğrencilerin ödeyeceği aylık ücretler yok denecek kadar azdır. Bu yurtlara giden öğrenciler özel yurtlara kıyasla daha disiplinli bir hayat sürmektedir. Yurtların giriş çıkış saatleri, denetimleri, düzeni daha disiplinlidir. Örneğin belirli bir saatten sonra öğrencilerin yurda girmesi mümkün değildir. Kredi ve burs ödemeleri ise belirli tarihlerde öğrencilerin hesaplarına yatırılır. Burs alan öğrenciler geri ödeme yapmazken, kredi alan öğrenciler mezun olduktan sonra aldıkları destekleri devlete geri öderler. Kamu Haber

KYK Yurt Kayıtları Ne Zaman?

Binlerce öğrenci devlet yurtlarında kalmak istiyor. Bu nedenle kurum tarafından açılacak yurt başvurularını bekliyor. Üniversitelerin lisans programlarında eğitim alacak binlerce öğrenci için yurt başvuruları hayati önem taşıyor. Öğrenciler başvuruların ne zaman başlayacağını, başvuruların nasıl yapılacağını ve sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Bu kapsamda binlerce öğrenci ve binlerce veli her gün araştırma yapıyor. ÖSYM tarafından üniversiteye geçiş sınav sonuçları açıklandıktan sonra yurt başvuruları başlamaktadır. Başvurularla ilgili bilgi v tarihler elektronik ortam üzerinden yurtkur . gsb . gov . tr adresi üzerinden paylaşılmaktadır. Ardından öğrenciler e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını yapmaktadır. Bu kapsamda e-Devlet şifresi olmayan kişilerin PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir. Üniversite tercih sonuçları açıklandıktan sonra KYK yurt başvuru tarihleri de açıklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvurularının 19 Ağustos 2019 tarihinden itibaren başlayacağını duyurdu.

Devlet Yurtlarında Hangi Hizmetler Verilir?

-Duş
-Oda
-Yatak
-Dolap
-Nevresim Takımı
-Battaniye
-Yorgan
-TV
-Çamaşır Makinesi
-Buz Dolabı
-Tuvalet
-Yemekhane
-Yemek
-Su
-Elektrik

KYK Yurt Ücretleri Ne Zaman Ödenir?

Devlet yurtlarından faydalanmak için küçük de olsa bir ücret ödemek gerekmektedir. Özel yurtların ücretleriyle kıyaslandığında yok denecek kadar az olan bu ücretlerin aksatılmadan ödenmesi son derece önemlidir. Devlet yurtlarına kayıt yaptırdıktan sonra her ayın son iş günü içerisinde saat 16.00’a kadar ücretler ödenmelidir. Devlet yurtları için 2019-2020 eğitim öğretim dönemi yurt ücreti 168 TL olarak belirlenmiştir. Standardı daha yüksek, özel nitelikli yurtlar için bu ücret 180 TL ile 285 TL arasındadır. KKTC’de bulunan devlet yurtlarının aylık ücreti ise 300 TL’dir.

KYK Yurt Kesin Kayıt İçin Gereken Belgeler

Devlet yurtlarından faydalanmaya hak kazandıktan sonra kesin kayıt dönemi başlar. Faydalanacağınız devler yurduna giderek kayıt işlemleri için başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu esnada yurt yönetimi tarafından sizden bazı belgeler istenir. Bu kapsamda adaylardan istenecek belgeler aşağıda listelenmiştir.

Önceliği olan adaylar için öncelik belgesi (şehit ve gazi çocuğu, gaziler, SGK aylığı alanlar vb.)

%40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrencilerin tam teşekkülü hastaneden alacakları raporu sunmaları gerekmektedir.

Lise ve dengi öğrenimlerini devlet yetiştirme yurtlarında kalarak tamamlayanlar ve devlet koruması altındaki öğrenciler ilgili kuruluşlardan belge alarak sunmalıdır.

Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesi bünyesinde tamamlayanlar liselerinden aldıkları belgeleri sunmalıdır.

Milli olan amatör sporcular lisanslarını resmi kurumlardan belge alarak sunmalıdır.

Güvenlik korucusu olarak gönüllü hizmet eden, hizmet ederken vefat eden, emekli olan, emekli sonrası vefat eden kişilerin çocukları ilgili kurumlardan belge alarak sunmalıdır.

Adaylar son 6 ay içerisinde çekindikleri 4 adet vesikalık fotoğrafı sunmalıdır.

Adayların %40 ve üzerinde engelli evebeynleri varsa tam teşekküllü hastanelerden alacakları raporları sunmalıdır.

Yükseköğretim programlarına kayıt olan kişiler kayıt olduklarını gösteren belgeyi sunmalıdır.

Adaylar 18 yaşından küçük ise kurumun internet sayfasından alacakları belgeyi velilerin veya vasilerin izni olduğuna dair doldurulması gerekmektedir.

Adaylar belirlenen tarihler içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamazsa haklarını kaybedeceklerini bilmelidir.

KYK Burs ve Kredi Başvuru Tarihleri

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen hizmetlerin başında kredi ve burs gelmektedir. Binlerce aday devletten aldığı maddi destekle üniversite eğitimini tamamlamaktadır. Yeni eğitim yılında da üniversiteye geçen binlerce kişi kredi ve burs almak için başvuru yapacak. Ancak KYK kredi ve burs başvuruları henüz başlamadı. e-Devlet sistemiz üzerinden yapılacak burs ve kredi başvuruları kurum tarafından adaylarla paylaşılacak. Paylaşılan takvime göre belirli tarihler içerisinde adaylar burs ve kredi almak için başvuru yapacak.

KYK Burs ve Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs, kredi ve yurt başvuru tarihlerini açıkladıktan sonra adaylar açıklanan tarihlerde başvuru işlemlerini yapacak. Başvuru işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak. Bu nedenle adayların PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir. Adaylar e-Devlet üzerinden yapacakları başvurularda kendilerine ve ailelerine ait sosyal, ekonomik, eğitim bilgilerini de girecekler. Ardından değerlendirme süreci başlayacak. Burs, kredi, yurt başvuruları olumlu sonuçlanan öğrenciler belirlenen tarihler arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.