kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Raylı Sistemler Makine Teknolojisi 2017 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Raylı sistemler makine teknolojisi bölümünün taban puanları kaçta kalmıştır, raylı sistemler makine teknolojisi en küçük puanı kaçtır sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Raylı sistemler makine teknolojisi bölümünün taban puanları kaçta kalmıştır, raylı sistemler makine teknolojisi en küçük puanı kaçtır, 20172018 başarı sıralamalarına göre raylı sistemler makine teknolojisi bölümünü kazanmak için ortalama kaç bininci olmak gerekir, raylı sistemler makine teknolojisi hangi puan türünden yerleştirme alacaktır, raylı sistemler makine teknolojisi öğrenim süresi kaç senedir, raylı sistemler makine teknolojisi bölümü en yüksek taban puanı kaçtır gibi soruların cevaplarını öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Üniversite tercihinde adaylar önceki yılların taban puan ve başarı sıralamalarından yola çıkarak tercih yapmaktadırlar. Bu taban puanlar ile başarı sıralamaları listesi ise önceki yıllarda yapılan tercihler sonrasında oluşturulmaktadır. Bunların amacı adayların istedikleri bölüme girip giremeyeceklerini öğrenmek veya aldıkları puanların nerelere yettiğini anlayabilmektir. Biz de bu amaca yönelik olarak sizler için taban puan listelerini hazırlamaya devam ediyoruz.

RAYLI SİSTEMLER MAKİNE TEKNOLOJİSİ 2017 2018 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

Raylı sistemler makine teknolojisi bölümünü tercih etmek isteyen adayların TYT puan türlerinden ilgili olandan yeterli puanı alması gerekecektir diyebiliriz. Bu yorumu yapabilmemizi sağlayan şey ise bölümün 2yıllık bir önlisans bölümü olmasıdır. Bundan önceki yıllarda önlisans bölümleri YGS puan türleri ile tercih almaktaydı, yapılan değişiklik ile YGS’nin yerini TYT’nin alacağı öngörülebilir.

Raylı sistemler makine teknolojisi bölümünü tercih etmede kullanılan en küçük puan 168,05820 ile Cumhuriyet Üniversitesi’ne aittir. Yine en yüksek taban puan ise 224,05962 Anadolu Üniversitesi’ne aittir. Bu aralıkta bir puan almak veya ortalama ilk 550 bine girmek de adayı bu bölüme sokabilir.

Tercih döneminde kolaylık sağlaması amacıyla hazırladığımız raylı sistemler makine teknolojisi 2017 2018 taban puanları listesinin tamamı aşağıdaki gibidir. Taban Puanları

Üniversite Adı Bölüm Adı En Düşük Puan
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) Raylı Sistemler Makine Teknolojisi 224,05962
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS) Raylı Sistemler Makine Teknolojisi 193,01355
NİĞDE ÖMER HALİS DEMİR ÜNİVERSİTESİ Raylı Sistemler Makine Teknolojisi 186,40746
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS) Raylı Sistemler Makine Teknolojisi (İÖ) 168,05820

*Taban puan verileri ÖSYM’nin kılavuzları ve sitesinden yararlanarak düzenlenmiştir, yapılacak bir değişiklik için ÖSYM’nin sitesindeki duyurular esas alınacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.