kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mağaza Müdürü Maaşı 2023 Ne Kadar?

Türkiyedeki en büyük sektörlerden biri olan perakende sektöründe binlerce personel çalışmaktadır. Perakende sektöründeki en beğenilen kadrolardan biri de mağaza müdürü pozisyonudur. Üst düzey çalışanlardan olan mağaza müdürü maaşları merak edilmektedir. Peki mağaza müdürü maaşı 2023 ne kadar? Mağaza müdürü 2023 yılında ne kadar maaş alır? İşte mağaza müdürü 2023 maaşları…

A+
A-

Türkiye’de son yıllarda perakende sektörü katlanarak büyümüştür. Sektör oldukça dinamik bir sektör olarak öne çıkmaktadır. Türkiye gibi sürekli artan bir nüfusa sahip bir ülkede alışveriş hayatın merkezindedir. Perakende sektörü de Türkiye’deki tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayarak büyümesini sürdürmektedir. Sektör büyüdükçe binlerce kişiyi istihdam etmektedir. Ekonomiye katkı sağlamaktadır. Özellikle ülkede artan AVM’ler sayesinde perakende sektörü altın devrini yaşamaktadır. Türkiye’de binlerce mağaza bulunmaktadır. Türkiye’nin dört bir yanına her gün yeni mağazalar açılmaktadır. Böylece iş hacmi büyümekte ve pek çok pozisyonda personel istihdam edilmektedir. Mağazacılıkta “mağaza müdürü” pozisyonu en popüler kadrolardan biridir. Perakende sektöründe çalışan binlerce kişi mağaza müdürü olmak için birbiriyle yarışmaktadır. Peki mağaza müdürü nedir? Mağaza müdürü ne iş yapar? Mağaza müdürünün görevleri nelerdir? Mağaza müdürü maaşı 2023 ne kadar? Mağaza müdürü çalışma şartları nasıl? Mağaza müdürü maaşı 2023 ne kadar? 2022-2023 döneminde mağaza müdürü maaşları ne kadar? İşte cevabı..

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi

Mağaza Müdürü Çalışma Şartları

Türkiye’de farklı sektörlerde binlerce mağaza bulunmaktadır. Giyim, yemek, inşaat vb. sektöründe faaliyet gösteren binlerce mağazada yine binlerce personel çalışmaktadır. İşte o personellerden biri de mağaza müdürüdür. Mağaza müdürü, mağazalarda çalışan en kıdemli ve mağazadan sorumlu personeldir. “Mağaza müdürü nedir?” sorusuna ilgili mağazadan sorumlu en yetkili kişidir cevabı verilebilir. Mağaza müdürünün çalışma şartları mağazaya ve firmaya göre değişiklik gösterebilmektedir. Mağazanın yoğunluğu, mağazanın faaliyet gösterdiği sektör, mağaza çalışanlarının sayısı, mağazanın bağlı olduğu firmanın iş hacmi gibi değişkenler mağaza müdürünün çalışma şartlarını etkilemektedir. Yani kısaca mağaza müdürü çalışma şartları oldukça değişkendir.

Mağaza müdürlerinin pek çok sorumluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle mağaza açıldıktan sonra gelir ve mağaza kapandıktan sonra çıkarlar genelde. Mağaza müdürleri günde en az 9 saat çalışırlar. İşe geliş ve işten çıkış saatleri yoğunluğa göre değişir. Pek çok sektörde mağaza müdürlerinin mağazayı açması ve kapatması istenebilir. Bu durumda mağaza müdürleri yoğun bir tempoda çalışabilirler. Mağaza müdürleri personel eksiği olmadığı sürece mağazanın denetiminden, stok kontrolünden ve mağazadaki düzenden sorumludur.Ancak personel eksiği olursa mağaza müdürü de tezgahtar ve kasiyer gibi görev yapabilir. Mağaza müdürleri diğer alt pozisyonda çalışanlardan daha iyi şartlarda çalışırlar. Daha az iş yüküyle uğraşırlar. Ama denetleme ve belge işleri de oldukça yorucudur. Mağaza müdürleri özel sektörün neredeyse tamamında olduğu gibi haftada 6 gün çalışırlar. Ancak bazı firmalarda mağaza müdürleri 5 gün de çalışabilir.

Mağaza Müdürü Ne İş Yapar?

Mağaza müdürünün ne iş yaptığı en çok merak edilen konular arasındadır. Herkes kasiyer, tezgahtar gibi mağaza personellerinin ne iş yaptığını az çok bilmektedir. Peki ya mağaza müdürü ne iş yapar? İşte bu kritik soruya www.tercihiniyap.net ailesi olarak sizler için cevap aradık. Öncelikle mağaza müdürü görev yaptığı mağazada A’dan Z’ye tüm işlerden sorumludur. Temizlik, uygulama, satış, müşteri memnuniyeti, stok kontrolü, ürün alımı, iade ve değişim işlemleri, mağaza açılışı ve kapanışı, kasa açılışı ve kapanışı, personel istekleri, personel eksiği, personel alımı gibi işlemler mağaza müdürünün sorumluluğundadır. Mağaza müdürü görev yaptığı mağazanın en iyi şekilde hizmet etmesi için çalışır.

Mağaza müdürünün sektör içinden gelmesi ve en az 5 yıl deneyimli olması gerekmektedir. Çünkü her gün, her saat yeni bir maceradır. Bu nedenle kriz anlarında, zor zamanlarda ne yapacağını bilmelidir. Hem ekonomi bilgisi, hem meslek bilgisi, hem iletişim becerileri yüksek olmalıdır. Mağaza müdürü mağazanın ve müşterinin neye ihtiyacı olduğunu bilmeli ve buna yönelik politikalar uygulamalıdır. Ayrıca personelinin maddi ve manevi sağlığına dikkat etmelidir. Yaşanılan her soruna çözüm üretmelidir. Mağaza müdürü işte her çalıştığı gün bu zor sorumlulukları üstlenir.

Mağaza Müdürü Maaşı 2023

2023 yılında mağaza müdürleri en az 11 bin 500 TL ile 12 bin TL arasında maaş almaktadır. Mağaza müdürlerinin maaşları mağazaya ve firmaya bağlı olarak değişmektedir. Kurumsal firmalarda mağaza müdürü maaşı 2018 yılında daha yüksektir. Oysa küçük mağazalarda mağaza müdürleri daha düşük maaşlar alabilmektedir. Mağaza müdürü maaşlarında satılan ürünlerinde etkisi büyüktür. İleri teknoloji ürünleri satan, değerli taş ürünleri satan mağazalarda mağaza müdürleri ortalama 14 bin TL maaş almaktadır. Ancak ucuz giyim, ucuz gıda ve plastik ile yan ürünleri ile ilgili satış yapan mağazalarda mağaza müdürleri ortalama 12 bin 500 TL maaş almaktadır. 2023 yılında ortalama mağaza müdürü maaşı 13 bin TL olarak kayda geçmiştir.

Mağaza müdürü maaşlarının 13 bin TL olması sizi yanıltmasın. Çünkü mağazalarda maaşlar kadar etkili olan bir diğer unsur ise satış primleridir. Belirlenen kotaya ulaşan personeller veya mağazalar çalışanlarına prim dağıtmaktadır. Mağaza müdürlerinin primleri de maaşları kadar olabilmektedir. Yani 13 bin TL maaş alan bir mağaza müdürü 13 bin TL de prim alarak 26 bin TL gelir elde edebilir.

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi

Mağaza Müdürü Maaşı 2023

Mağazacılık sektöründe her firmanın maaşları birbirinden farklıdır. Bazı firmalar düşük maaş politikası uygularken bazıları da personellerine yüksek maaş vermektedir. Mağaza müdürlerinin maaşlarını etkileyen pek çok unsur vardır. Mağaza müdürünün eğitim seviyesi, meslekteki tecrübesi, satış becerisi, başarıları,firmanın maaş politikası, mağazanın satış potansiyeli mağaza müdürü maaşlarını etkilemektedir.  Mağaza müdürü 2023 maaşları 12 bin 500 TL ile 13 bin TL arasında değişmektedir. Mağaza müdürü 2023 maaşı ise ortalama 13 bin 500 Türk Lirası olacaktır. 2023 yılında mağaza müdürü maaşları en az yüzde 10 artacak. Sektörden sektöre, mağazadan mağazaya ve markadan markaya maaşlar değişiklik göstermektedir. Bu nedenle firmalarına göre mağaza müdürü maaşlarını sizin için listeledik.

Migros mağaza müdürü maaşı 2023 ortalama 13 bin 500 TL’dir. 3M Migros mağaza müdürleri ise ortalama 14 bin 500 TL maaş almaktadır.

Bİm Mağaza Sorumlusu veya BİM mağaza müdürü 2023 maaşı ortalama 13 bin Türk Lirasıdır.

ŞOK mağaza müdürü maaşı 2019 ortalama 12 bin 750 Türk Lirasıdır.

A101 mağaza müdürü maaşı 2019 ortalama 13 bin Türk Lirasıdır.

DeFacto mağaza birinci müdürü maaşı 2023 ortalama 14000 Türk Lirasıdır.

DeFacto mağaza ikinci müdürü maaşı 2023 ortalama 13200 Türk Lirasıdır.

CarrefourSA mağaza müdürü maaşı ortalama 13 bin Türk Lirasıdır.

MUDO mağaza müdürü maaşı ortalama 13 bin Türk Lirasıdır.

KOÇTAŞ mağaza müdürü maaşı 2023 ortalama 13 bin Türk Lirasıdır.

C&A mağaza müdürü maaşı ortalama 13 bin Türk Lirasıdır.

İlaç firmalarında mağaza müdürü maaşı 2023 ortalama 15 bin Türk Lirasıdır.

Giyim firmalarında mağaza müdürü maaşı ortalama 14 bin Türk Lirasıdır.

İnternet sektöründe mağaza müdürü maaşları 2023 ortalama14 bin Türk Lirasıdır.

Emlak sektöründe mağaza müdürü maaşları 2023 ortalama 16 bin Türk Lirasıdır.

Yemek sektöründe mağaza müdürü maaşları 2023 ortalama 15 bin Türk Lirasıdır.

Teknoloji sektöründe mağaza müdürü maaşı 2023 ortalama 15 bin Türk Lirasıdır.

NOT: Mağaza müdürleri net maaşlarının yanı sıra satış primi de almaktadır. Mağaza müdürleri en az maaşları kadar prim alabilmektedir.Bu nedenle mağaza müdürlerinin maaşlarını incelediğinizde net maaşlarının yanı sıra primleri de hesaba katmak gerekmektedir.

Mağaza Müdürü Görevleri

Mağaza müdürü görevleri çok merak edilse de bu konuda pek az şey bilinmektedir. Mağaza müdürünün görevleri saymakla bitmez. Ancak mağaza müdürünün her şeyden önce yönetme kabiliyeti olmalıdır. Hem personellerini hem müşterileri hem eldeki ürünü hem de zamanı yönetmelidir. Mağaza müdürü sorunları doğmadan önce tespit etmeli, oluşan sorunları çözmeli, çözülmeyen sorunları büyütmemelidir. İşte mağaza müdürünün görevleri..

Mağaza müdürleri alım-satım işlemleri, personel işlemler,müşteri memnuniyeti gibi konularda kararlar alır.

Personellerini en iyi şekilde yönetir. Personellerinin çalışma ortamlarını iyileştirir. Personeline güven vererek iyi ilişkiler kurar.

İş yönetimini ve kriz yönetimini bilmelidir. Mağaza müdürü zor şartlara alışık olmalıdır.

Mağaza müdürü müşterilerle iyi ilişkiler kurmalıdır.Müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmalıdır.

Mağaza müdürü mağazasında disiplini sağlar. Mağaza düzeninin bozulmasını engeller.

Mağaza müdürü satış hedeflerini oluşturur. Hedeflere ulaşılması için elinden geleni yapar.

Mağaza müdürü mağazanın ve firmanın geleceği için çalışır. Fikirler üretir.

Mağaza müdürü altındaki personellerin gelişimini sağlar.

Mağaza müdürü müşterileri sadık hale getirecek politikalar üretir.

Mağazanın ve markanın başarılı olması büyük ölçüde mağaza müdürüne bağlıdır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

MAĞAZA MÜDÜRÜ NEDİR? NASIL OLUNUR? GÖREVLERİ NELERDİR?

İşte 2023 müdür ve yönetici maaşları

5951 1 31bd76d5b75956154de88e778aff9a95

İşte 2023 yönetici maaşları

5951 2 31bd76d5b75956154de88e778aff9a95

En iyi Mağaza Müdürü nasıl olmalı?

Mağaza müdürü, iş sonuçlarını yazmalı, üstlerine raporlamalı. Bir yandan da mutlaka sahada olmalı.

Yorumlar

  1. Nurcan Avatar Nurcan dedi ki:

    Merhabalar Mehmet Bey ögretım gorevlısı yuksek lısans yapmıs olabılır fakat magaza mudurlerıde yapmıs oluyor bılgınıze.Hatta aldıkları maas yaptıkları ıse gore az bıle!

  2. Nurcan Avatar Nurcan dedi ki:

    Merhabalar Mehmet Bey ögretım gorevlısı yuksek lısans yapmıs olabılır fakat magaza mudurlerıde yapmıs oluyor bılgınıze.Hatta aldıkları maas yaptıkları ıse gore az bıle!

  3. Nurcan Avatar Nurcan dedi ki:

    Merhabalar Mehmet Bey ögretım gorevlısı yuksek lısans yapmıs olabılır fakat magaza mudurlerıde yapmıs oluyor bılgınıze.Hatta aldıkları maas yaptıkları ıse gore az bıle!