kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Reklamcılık (2 Yıllık) 2017 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Reklamcılık bölümü en yüksek taban puanı kaçta kalmıştır,reklamcılık 2017 2018 taban puanları listesi nasıldır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Reklamcılık bölümü en yüksek taban puanı kaçta kalmıştır, reklamcılık 2017 2018 taban puanları listesi nasıldır, ortalama bir üniversitede reklamcılık okumak için kaç bine girmek gerekir, reklamcılık bölümü kaç senelik bir programdır, reklamcılık bölümüne girmek için hangi puan türünden yeterli puanı almak gerekir, reklamcılık en küçük taban puanı kaçtır gibi merak edilen sorulara cevaplar aradığımız yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

Üniversiteye giriş sınavlarına girmek adaylar için geleceklerini belirlemelerinde atacakları adımlardan biridir. Bu adımdan daha fazla önem taşıyan bir başka adım ise üniversite bölümü tercih etmektir. Çünkü bu bir kişinin geleceğini doğrudan etkilemektedir. Bölüm tercihi yapmak için adayların merak ettiği sorulardan biri aldığım puan x bölümüne yeter mi sorusudur. Bu soruya cevap vermeyi kolaylaştırmak için bu yazıları ve taban puanları listelerini hazırlıyoruz.

REKLAMCILIK (2 YILLIK) 2017 2018 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

Reklamcılık bölümü 2 senelik bir ön lisans programıdır. Bu bölüme girebilmek için adayların önceden YGS’den yeterli puanı alması gerekmekteydi. Yenilenen sistem ile TYT puan türlerinden bu bölüm ile ilişkili olandan yeterli puanı almak gerecek gibi duruyor.

Reklamcılık bölümünü ortalama bir üniversitede okumak için adayın yine ilgili TYT puan sıralamasında ilk 990 bine girmesi gerekmektedir. Taban Puanları

Bölüme girmede kullanılan en yüksek taban puan 221,07392, en düşük taban puan ise 200,42243 olarak belirlenmiştir. Bu puan aralığında bir puan almak da adayların bu bölüme yerleşmesini sağlayacaktır.

Üniversitelerde okutulan 2 yıllık reklamcılık 2017 2018 taban puanları listesinin tamamı aşağıdaki gibidir.

Üniversite Adı Bölüm Adı En Düşük Puan
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM) Reklamcılık (Açık öğretim) 221,07392
AMASYA ÜNİVERSİTESİ Reklamcılık 210,69895
AMASYA ÜNİVERSİTESİ Reklamcılık (İÖ) 200,42243
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.