kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2019 Taban Puanları

DGS siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler taban puanları 2019 içindeki puanlar kaçta kalmıştır, DGS üzerinden siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler hangi puan türü ile tercih edilebilir gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

Dikey geçiş sınavı ile siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilere kimler geçiş yapabilir, DGS siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 yılı kontenjanları nasıl olur, DGS siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler taban puanları 2019 içindeki puanlar kaçta kalmıştır, DGS siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler puanları içindeki en küçük ve en büyük puanlar kaçtır, DGS üzerinden siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler hangi puan türü ile tercih edilebilir gibi soruların cevaplarını ve taban puanları listesini yazımızda bulabilirsiniz.

Önlisans programları olarak adlandırılan 2 yıllık bölümleri bitiren adaylar eğer önlisans eğitimlerini lisansa tamamlamak isterlerse Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülmekte olan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmelidirler. Girdikleri bu sınav sonucunda mezun oldukları bölümle ilişkili olan bölümleri tercih etmeye yarayacak kadar puan elde etmelidirler. Bu yetecek puanlar diyebileceğimiz taban puanlar ise ÖSYM tercih kılavuzlarında yer almaktadır ve ÖSYM bir bölümün taban puanını önceki yılda yapılan yerleştirmeler üzerinden fikir vermesi amacıyla tercih kılavuzlarına koymaktadır.

Bu şekilde 2019 DGS tercih kılavuzunda yer alacak olan ve 2018 yerleştirmeleri sonrasında oluşturulmuş 2019 DGS ile girilecek bölümlerin taban puanlarını hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER TABAN PUANLARI 2019

DGS ile siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilere ÖSYM tercih kılavuzunda yer alan tablolarda DGS ile siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilerini tercih edebilecek bölümler olarak görülen önlisans bölümlerinin mezunları yerleşebilmektedirler. Bu yerleşme için yukarıda da dediğimiz gibi belli bir puan türünden yeterli puanı almak gerekmektedir ve bu puan türü siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü için EA yani eşit ağırlık puan türüdür.

2018 DGS ile geçiş yapılabilecek olan siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümüne Türkiye genelinde 200 kontenjan ayrılmıştı. 2019 siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler kontenjanları da bundan daha az olmayacaktır.

DGS sistemi ile yerleştirme yapıldıktan sonra oluşan siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler puanlarına bakacak olursak, bölüme yerleşmede kullanılan ve bilinen en küçük puanın 167,23524 olduğunu görüyoruz. Bu puanın da Başkent Üniversitesi’ne (Ücretli) yerleşmede kullanıldığı görülmektedir. En yüksek taban puan ile yerleştirmenin de Boğaziçi Üniversitesi’ne (İngilizce) olduğu görülmektedir. Bu yerleştirme puanı ise 295,95157 olarak karşımıza çıkmaktadır. Adaylar 2019 DGS’de eşit ağırlık puan türünden bu puanların arasında bir puan alarak siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünü herhangi bir üniversitede kazanabilirler diyebiliriz.

DGS siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler taban puanları 2019 listesindeki tüm üniversiteleri ve puanları içerek görselimiz yazımızın sonundadır, alt kısma inerek inceleyebilirsiniz.

Yazımızın içindeki bilgilerle, DGS ve YKS gibi üniversite sınavlarıyla, tercihler ve bölümlerin taban puanlarıyla ilgili tüm konularda merak ettiklerinizi tecrübe sahibi üyelerin bulunduğu TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarına girerek sorabilirsiniz.

*Yukarıda yazıya döktüğümüz bilgiler ve DGS siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler taban puan verileri ÖSYM’nin oluşturduğu tercih kılavuzu ve kurumun resmi internet sitesindeki bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklik olması halinde ÖSYM’nin yapacağı son duyuru geçerli olacağı için düzenli aralıklar ile ÖSYM resmi web sitesini ziyaret etmeniz sizin için yararlı olacaktır.

5609 1 cd49be3034cb1df3446e7ec211a91031 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.