kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Denetmen Yardımcılığı 11. Promosyon Alımı Ne Zaman?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilecek olan 11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı alımı ne zaman olacak? Mesleğe dair detaylar ve alıma dair tahminleri yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu taşra teşkilatında, kayıt dışı istihdamla mücadele başta olmak üzere bir çok konuda denetimler gerçekleştirmek üzere istihdam edilen Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı meslek grubu için 2019 yılında gerçekleştirilen alım sürecinden sonra adayların merak ettiği en önemli husus 2020 yılında herhangi bir alım olup olmayacağıdır. 2020 yılında gerçekleştirilmesi muhtemel olan alım mesleğin KPSS A Grubu puanları ile gerçekleştirdiği on birinci alım olduğundan 11. promosyon diyeceğimiz bu faslın ne zaman gerçekleşeceğine dair değerlendirmelerimizi, mesleğe dair bilgileri, alım sürecine dair hususları yazımızda bulabilirsiniz.

SGK Denetmen Yardımcılığı Nedir? 

SGK Denetmen Yardımcılığı KPSS A Grubu, kariyer meslekleri içerisinde denetim – teftiş görevi üstlenen ve SGK’nın taşra teşkilatında görevlendirilmiş bir meslek grubudur. Meslek son dönemde KPSS A Grubu adayları arasında popüler hale gelmiş meslekler arasındadır. Bunun sebebi şüphesiz iki temel neden öne çıkmaktadır. Bunlardan ilki taşra kariyer meslekleri arasında en ayakları yere basan, görev tanımı en net olan meslek olması, diğeri ise görece düzenli ve iyi sayılarla alım yapılıyor olmasıdır. Bunların yanında yapılan işin neredeyse bir müfettişin yaptığı işe denk, zaman zaman fazla bile olmasının mesleğin geleceğinin açık olmasına yol açması da mesleğe olan ilgiyi arttırmaktadır.

SGK Denetmen Yardımcısı Nasıl Olunur?

SGK Denetmen Yardımcısı olmak için adayların her şeyden önce üniversitelerin belirli alanlarından mezun olmaları gerekmektedir. İki grup için alım yapılan mesleğe girebilmek için adayların ya Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme Fakültelerinin birisinden ya da İstatistik, Matematik veya Aktüerya bölümlerinin birisinden mezun olmaları gerekmektedir. Bugün için SGK Denetmen Yardımcılığı mesleğine girmek için diğer bölümlerden mezun olmak bir koşul olarak tanınmamıştır. Bu alanların birisinden mezun adayların, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından, kariyer mesleklere girmek isteyen adaylar için düzenlediği KPSS A grubu sınavına katılmaları ve Kurumca öngörülen puan türlerinin en az birisinden belli bir puan almaları gerekmektedir. Bu puan türleri yukarıda değindiğimiz gruplar için farklılık arz etmektedir.

İİBF/SBF Grubu için Kurumun belirlemiş olduğu puan türleri: KPSS P42, KPSS P40 KPSS P23 ve KPSS P47

Matematik/İstatistik/Aktüerya Grubu için Kurumun belirlemiş olduğu puan türü; KPSS P13’tür.

Adayların SGK Denetmen Yardımcılığı alımına başvuruda bulunabilmeleri için ilgili puan türlerinin birisinden en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir.

Adaylar yukarıda yer belirtmiş olduğumuz puanları ile e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirmektedirler. Başvurular neticesinde her grup için kendi içerisinde olmak üzere adaylar puanlarına göre sıralanmaktadır. Mesleğe alınacak olan aday sayısının 4 katı kadar aday ise Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan sözlü mülakata katılmaya hak kazanmaktadır. kamu haber

SGK Denetmen Yardımcılığı Sözlü Mülakatına dair detayları ve bu sınava nasıl hazırlık yapılabileceği konusunda detaylı bilgiler için;

SGK Denetmen Yardımcısı Ne İş Yapar?

SGK Denetmen Yardımcısı olarak mesleğe başlayacak olan adayları 3 senelik bir yardımcılık süreci beklemektedir. Bu 3 senelik sürecin ilk yılında herhangi bir denetim yetkinliği olmayan meslek mensupları, bir yılın sonunda yapılan yetki sınavı ile birlikte yalnız başlarına denetim yapma yetkisi elde etmektedirler. Meslek mensuplarının en temel çalışma alanı kayıt dışı istihdamdır. Bu alanda yapılan ihbar ve şikayetleri değerlendirerek denetim yaparlar. Bunun yanında sektör denetimleri ya da yol denetimleri de yapılabilmektedir. Başka alanlarda da detaylı incelmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Denetmenlerinin çalışmalarına dair detayları öğrenebileceğini Meslek Tanıtım yazımız için;

sigortakurum 4

11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı Ne Zaman?

10. Promosyon için 2019 yılının Temmuz ayında sözlü mülakatlar gerçekleştirildi. 26 Temmuz itibariyle tamamlanan mülakatların sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak mülakatların tamamlanması ile birlikte özellikle 29 Ağustos 2019 tarihinde sonuçları açıklanan 2019 KPSS’ye girmiş olan adaylar 11. Promosyon alımının ne zaman gerçekleştirileceği konusunu merak etmeye başladı. 24 Aralık 2019 tarihinde 10. Promosyon sözlü mülakatlarının da açıklanması ile artık 11. Promosyon alımının 2020 KPSS öncesi ilan edilmesi konusunda adaylar beklenti içine girmiş bulunmaktadır. Bu konu hakkında henüz somut gelişmeler bulunmamakla beraber, gelişmeler hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı alım sürecine dair haberler, gelişmeler için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.