kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2008 – 2020 Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Alımları Taban Puanları

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı nedir? Nasıl Mali hizmetler uzman yardımcısı olunur? 2008 – 2020 Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alım sayıları ve taban puanları nasıl? Hangi alım kaçla kapadı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yazılı yarışma sınavı, sözlü mülakat ve Kurum tercihlerinin alınması süreçlerini yürüttüğü Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği için bugüne dek kaç sınav gerçekleştirildi? 2008 yılından 2020 yılına kadar gerçekleştirilen tüm Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımlarının kadro sayılarını, sınavlarına katılan aday sayılarını ve yazılı sınava katılmaya hak kazanan son sıradaki adayın oluşturduğu MHUY taban puanlarını haberimizde bulabilirsiniz.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir? 

Mali hizmetler uzman yardımcılığı mesleği, 5018 sayılı kanun ile ihdas edilen ve kamu kurumlarının her birinde kurulması zorunlu tutulmuş olan strateji geliştirme birimlerind görevlendirilen, kurumların bütçeye dair süreçlerinde görev alan kariyer meslek grubudur. Mali hizmetler uzman yardımcılığı mesleğine girmeye hak kazananlar mesleğe mali hizmetler uzman yardımcısı olarak başlarlar ve uzman olarak atanabilmek için bazı yeterlik koşullarına tabidirler.

Mali hizmetler uzman yardımcılığı alımları toplam üç aşamalı bir süreci kapsamaktadır. Bu üç aşamanın yürütümü Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır. Bu aşamalar şu şekildedir;

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Yazılı Yarışma Sınavı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilanı üzerine başlayan alım sürecinin ilk aşaması Bakanlığın yapmış olduğu sınav protokolü esaslarınca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen yazılı yarışma sınavıdır. Bu aşamaya alıma başvuru koşullarını sağlayan adaylardan mesleğe alınacağı Bakanlık tarafından ilan edilmiş kadro sayısının yirmi katı kadar yüksek puanlı aday katılabilmektedir. Sınavda adaylara çoktan seçmeli sorular sorulmakta ve alan bilgisi konularından oluşmaktadır.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları

Mali hizmetler uzman yardımcılığı sözlü mülakatlarına yazılı sınavda başarılı olmuş adaylardan mesleğe alınacak aday sayısının yalnızca dört katı kadar katılma hakkı kazanmaktadır. Mülakatlar Bakanlık tarafından Ankara’da düzenlenmektedir.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Kurum Tercihleri

Sözlü mülakatlarda da başarılı sayılan adaylar yazılı sınav ve sözlü mülakat puanlarının aritmetik ortalamasına göre sıraya konulmaktadır. Bu sıralamalarına göre de Kurumlarca belirlenmiş kadrolar arasında tercih listesi oluşturmaktadırlar.
Mali hizmetler uzman yardımcılığı tercih sürecinin sonuçlarının açıklanması ile birlikte atanmaya hak kazanan adaylar Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı olarak görevlerine başlama hakkı elde etmektedirler.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine girişte ilk aşama olan yazılı yarışma sınavı ÖSYM tarafından Ankara’da gerçekleştirilmektedir ve toplam 60 adet çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Bu 60 soru dört alana 15’er 15’er dağıtılmış durumdadır. Bu alanlar İİBF mezunu adayların ana müfredatı olan Hukuk dersi, İktisat dersi, Muhasebe dersi ve Maliye dersidir. Adayların yazılı sınavda başarı koşullarına, sonraki aşamalara ve mesleğe dair merak ettiğiniz tüm hususlara aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşacağınız meslek tanıtım yazımızda göz atabilirsiniz;

2008 – 2020 Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Alım ve Sınavları Taban Puanları

Mali hizmetler uzman yardımcılığı kadrosu kamu personel sistemimize 5018 sayılı kanunla girdi. Sonrasında ilk açıktan Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı alımı 2008 yılında gerçekleştirildi. 2008 yılından bugüne dek gerçekleştirilen tüm Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımlarının alım sayılarına, kaç adayın yazılı sınava katılma hakkı elde ettiğine ve taban puan bilgilerine aşağıda yer alan tablomuzda ulaşabilirsiniz;

Dönem Alım Sayısı Sınava Katılan Aday Sayısı Taban Puan
2008 546 kişi 869 kişi 80 üzeri herkes
2010 475 kişi 2214 kişi 75 üzeri herkes
2013 360 kişi 4461 kişi 75 üstü herkes
2014 331 kişi 6620 kişi 75,6
2015 241 kişi 4820 kişi 78,03

İlk gerçekleştirilen 2008 Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımında başvuru için bir üst limit belirlenmemişti. Buna rağmen başvuruda bulunan kişi sayısı yalnızca 869 kişi olmuştur. Yine benzer tabloyu 2010 yılı alımında da görüyoruz. Sonrasında ise 20 katı kadar adayla üst sınır konulmuştur ancak 2013 yılında 20 katı kadar aday başvuruda bulunmadığından puanı yeten herkes sınava girmeye hak kazanmıştır. Son iki alımda ise puan başvuru tabanının üzerine çıkmaya başlamış ve yükselme eğilimi göstermiştir.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı MHUY sınavlarına dair bilgiler almak aklınıza takılan hususları diğer adaylarla tartışmak için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.