kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mali Hizmetler Uzmanı Maaşları 2023 Ne Kadar?

Mali Hizmetler Uzmanı Maaşları 2023 Ne Kadar? Mali Hizmetler Uzmanı Nedir? Kimdir? Mali Hizmetler Uzmanı Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 Mali Hizmetler Uzmanı Maaşları 2023

A+
A-

Türkiye’de devlet dairelerinde farklı kadro ve pozisyonlarda binlerce memur çalışmaktadır. A Kadro ve B Kadro olarak ikiye ayrılan bu memurlar farklı meslekleri icra etmektedir. Örneğin öğretmen, hemşire, büro personeli, PTT memuru gibi çalışanlar B Kadro olarak anılırken, uzman, uzman yardımcısı gibi kadrolar A Kadro olarak bilinir. A Kadro içinde yer alan mesleklere örnek olarak Mali Hizmetler Uzmanı ve Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı kadroları gösterilebilir. Peki Mali Hizmetler Uzmanı nedir? Kimdir? Mali Hizmetler Uzmanı çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıl? Mali Hizmetler Uzmanı maaşları 2023 ne kadar?

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Maaşı

Mali Hizmetler Uzmanı Nedir? Kimdir?

Mali Hizmetler Uzmanı ve Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı kadrolarında görev yapan isimler mali hizmetlerle ilgili görev yapan uzman kadrosu personelidir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından istihdam edilen bu kadroda onlarca personel çalışır. Ayrıca diğer bakanlıklarda ve kurumlarda Strateji Geliştirme birimlerinde görev yapabilirler. Mesleğin ana amacı Türk kamu mali yönetimini sağlamak, kontrol sistemini, yönetim ilkelerini, standartlara uyulmasıdır.

Mali Hizmetler Uzmanı Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Mali Hizmetler Uzmanları ve uzman yardımcıları ofis ortamında çalışır. Kendilerine ait bilgisayar, masa ve çalışma ortamı bulunur. Her türdü teknolojik, teknik donanıma erişimleri bulunur. Bilgisayar, telefon, yazıcı, fax gibi araçları kullanabilir. Rahat bir çalışma ortamına sahiptir. Mesleğin saygınlığı yüksektir. Çalışma saatleri tıpkı diğer memurlar gibidir. Sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında görev yaparlar. Ancak çalışma saatlerinin değiştiği de bilinmektedir.

Mali Hizmetler Uzmanı Maaşları 2023

Mali Hizmetler Uzmanı olarak görev yapan personelden merkez teşkilatı sayılmayan yerlerde görev yapanlara 657 sayılı DMK hükümlerine göre maaş ödemesi yapılır. Merkez teşkilatında görev yapanlara ise 375 sayılı KHK hükümlerince ücret göstergesi ve tazminat göstergesine bakılarak maaş ödenir. Personellerin maaşlarını etkileyen daha pek çok unsur bulunur. Örneğin aile durumu, çocuk durumu, ek tazminatlar, sigorta ve BES kesintisi gibi faktörlere bağlı olarak ücretler değişebilir. 

Merkez teşkilatı sayılan yerlerde görev yapan personelin maaşlarını aşağıda derece ve kıdemine göre inceleyeceğiz. Ancak merkez teşkilatı sayılmayan yerlerde görev yapan personellerin 200 ile 500 TL arasında daha düşük maaş aldığını da belirtmek gerekir.

9/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı maaşı 2023 15 bin 300 TL civarındadır.

 SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Mesleği

Mali Hizmetler Uzmanları nerede çalışır?

Düzenleyici ve denetleyici kurumlar hariç olmak üzere genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin mali hizmetler birimlerinde (strateji geliştirme birimleri) istihdam edilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.