kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

2019 Besyo taban puanları kaçtır? 2019 Besyo bölümlerine kaç kontenjan açılmıştır? Üniversitelerin spor bilimleri fakültesi taban puanları kaçtır? Beden eğitimi ve spor meslek yüksekokulu taban puanları kaçtır? 2019 beden eğitimi ve spor öğretmenliği taban puanları kaç olarak belirlenmiştir? Spor yöneticiliği ve antrenörlük eğitimi taban puanları 2019. Besyo için hazırlanan arkadaşlarımız yazımıza göz atabilir.

A+
A-

2019 Besyo taban puanları yazımızda, üniversitelerin spor bilimleri fakültesi ile beden eğitimi ve spor meslek yüksekokulu içerisinde yer alan bölümlerinin taban puanlarına ulaşabilirsiniz. Üniversiteler açtıkları özel yetenek sınavlarının giriş şartlarında: Beden eğitimi ve spor öğretmenliği, antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim), spor yöneticiliği (normal ve ikinci öğretim), rekreasyon (normal ve ikinci öğretim) ve spor bilimleri bölümlerine ait taban puan belirlemektedir. Bu puanlar üniversitelerin sbf ve besyo özel yetenek sınavlarına katılmak için belirlenmiş temel şarttır.  Adaylar, bu puanları 2018 TYT sınavında ham puan olarak almak zorundadır. Yaptığımız listeye bütün üniversiteleri dahil ederek sbf ve besyo bölümleri için açılan özel yetenek sınavlarına ait 2019 besyo taban puanları ve kontenjanları göstermeye çalıştık.

2019 Adana Çukurova Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

Çukurova Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği için genel erkek kontenjanı 17, genel kız kontenjanı 17, milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek kontenjanı 3, milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan kız kontenjanı 3 olmak üzere toplam 40kontenjan açılmıştır.

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 260

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek ve kız taban puanı: 180

Çukurova Üniversitesi antrenörlük eğitimi için genel erkek kontenjanı 32,genel kız kontenjanı 29, milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek ve kız toplam kontenjan 11 ve engelli sporcu kontenjanı erkek ve kız toplam 8 olmak üzere toplam 80 kontenjan açılmıştır. Kamu Haber

·        Antrenörlük eğitimi genel erkek ve kız taban puanı: 200

·        Antrenörlük eğitimi milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek ve kız taban puanı: 180

·        Engelli sporcu erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Adıyaman Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

Adıyaman Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği için genel erkek kontenjanı 30, genel kız kontenjanı 20, milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek ve kız kontenjanı toplam 10 olmak üzere toplam 60 kontenjan açılmıştır.

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek ve kız taban puanı: 160

Adıyaman Üniversitesi antrenörlük eğitimi için genel erkek kontenjanı 25,genel kız kontenjanı 15, milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek ve kız toplam kontenjan 5 ve engelli sporcu erkek ve kız toplam kontenjan 5 olmak üzere toplam 50 kontenjan açılmıştır.

·        Antrenörlük eğitimi genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Antrenörlük eğitimi milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek ve kız taban puanı: 160

·        Engelli sporcu erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Afyon Kocatepe Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

Afyon Kocatepe Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği için genel erkek kontenjanı 21, genel kız kontenjanı 17, milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 ve engelli erkek kontenjanı 1, kız kontenjanı 1 olmak üzere toplam 45 kontenjan açılmıştır.

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli sporcu erkek ve kız taban puanı: 100

Afyon Kocatepe Üniversitesinde antrenörlük eğitimi için genel erkek kontenjanı 21, genel kız kontenjanı 17, milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 ve engelli erkek kontenjanı 1, kız kontenjanı 1 olmak üzere toplam 45 kontenjan açılmıştır.

·        Antrenörlük eğitimi genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Antrenörlük eğitimi milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli sporcu erkek ve kız taban puanı: 100

Afyon Kocatepe Üniversitesi rekreasyon için genel erkek kontenjanı 21,genel kız kontenjanı 17, milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 ve engelli erkek kontenjanı 1, kız kontenjanı 1 olmak üzere toplam 45 kontenjan açılmıştır.

·        Rekreasyon genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Rekreasyon milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezu nolan erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli sporcu erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği için genel erkek kontenjanı 37, genel kız kontenjanı 17, milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek kontenjanı 2, kız kontenjanı 2 ve şehit yakını, gazi, gazi yakını erkek kontenjanı 1, kız kontenjanı 1 olmak üzere toplam 60 kontenjan açılmıştır.

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği milli sporcu erkek ve kız taban puanı:150

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek ve kız taban puanı: 160

·        Şehit yakını, gazi, gazi yakını erkek ve kız taban puanı: 150

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi antrenörlük eğitimi normal öğretim için genel erkek kontenjanı 27, genel kız kontenjanı 12, milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek kontenjanı 2, kız kontenjanı 2,engelli sporcu erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 ve şehit yakını, gazi, gazi yakını erkek kontenjanı 1, kız kontenjanı 1 olmak üzere toplam 50 kontenjan açılmıştır.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi antrenörlük eğitimi ikinci öğretim için genel erkek kontenjanı 24, genel kız kontenjanı 10, milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek kontenjanı 2, kız kontenjanı2, engelli sporcu erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 ve şehit yakını, gazi, gazi yakını erkek kontenjanı 1, kız kontenjanı 1 olmak üzere toplam 45kontenjan açılmıştır.

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 160

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) milli sporcu veya spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli sporcu (normal ve ikinci öğretim) erkek ve kız taban puanı: 100

·        Şehit yakını, gazi, gazi yakını (normal ve ikinci öğretim) erkek ve kız taban puanı: 150

2019 Aksaray Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

Aksaray Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği için erkek kontenjanı 22, kız kontenjanı 11, milli erkek kontenjanı 5, kız kontenjanı2 ve engelli erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 olmak üzere toplam 45 kontenjan açılmıştır.

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 210

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

Aksaray Üniversitesi antrenörlük eğitimi normal öğretim için erkek kontenjanı 26, kız kontenjanı 15, milli erkek kontenjanı 6, kız kontenjanı3 ve engelli erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 olmak üzere toplam 55kontenjan açılmıştır.

Aksaray Üniversitesi antrenörlük eğitimi ikinci öğretim için erkek kontenjanı 22, kız kontenjanı 11, milli erkek kontenjanı 5, kız kontenjanı2 ve engelli erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 olmak üzere toplam 45kontenjan açılmıştır.

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 160

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

Aksaray Üniversitesi spor yöneticiliği normal öğretim için erkek kontenjanı22, kız kontenjanı 22, milli erkek kontenjanı 5, kız kontenjanı 5 ve engelli erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 3 olmak üzere toplam 60 kontenjan açılmıştır.

Aksaray Üniversitesi spor yöneticiliği ikinci öğretim için erkek kontenjanı 15, kız kontenjanı 15, milli erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı3 ve engelli erkek kontenjanı 2, kız kontenjanı 2 olmak üzere toplam 40kontenjan açılmıştır.

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 210

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği için erkek kontenjanı 20, kız kontenjanı 17, milli erkek kontenjanı 4, kız kontenjanı 4, engelli erkek ve kız toplam kontenjan 5 veya bancı uyruklu erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 olmak üzere toplam 55kontenjan açılmıştır.

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 200

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 180

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

·        Yabancı uyruklular için taban puan belirlenmemiştir.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi antrenörlük eğitimi için erkek kontenjanı 24, kız kontenjanı 21, milli erkek kontenjanı5, kız kontenjanı 4, engelli erkek ve kız toplam kontenjan 6 ve yabancı uyruklu erkek kontenjanı 5, kız kontenjanı 5 olmak üzere toplam 70 kontenjan açılmıştır.

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 150

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

·        Yabancı uyruklular için taban puan belirlenmemiştir.

2019 Amasya Üniversitesi Besyo TabanPuanları ve Kontenjanları

Amasya Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği için erkekkontenjanı 24+1, kız kontenjanı 14+1 ve yabancı uyruklu erkek kontenjanı1, kız kontenjanı 1 olmak üzere toplam 40 kontenjan açılmıştır.

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 230

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 200

·        Yabancı uyruklular için taban puan belirlenmemiştir.

2019 Besyo taban puanları tablomuzu görmek için tıklayınız

2019 Ankara Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

Ankara Üniversitesi beden eğitimi vespor öğretmenliği için erkek kontenjanı 25, kız kontenjanı 25ve yabancı uyruklu erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 olmak üzere toplam 55kontenjan açılmıştır.

·        Ankara Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kıztaban puanı: 270

·        Ankara Üniversitesi milli sporcu erkek ve kız taban puanı: 200

·        Ankara Üniversitesi spor bölümü mezunları erkek ve kız taban puanı : 240

·        Yabancı uyruklular için taban puan belirlenmemiştir.

Ankara Üniversitesi antrenörlük eğitimi için erkek kontenjanı 27, kız kontenjanı 18, engelli erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 ve yabancı uyruklu erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 olmak üzere toplam 55 kontenjan açılmıştır.

·        Ankara Üniversitesi antrenörlük eğitimi genel erkek ve kız taban puanı: 240

·        Ankara Üniversitesi milli sporcu erkek ve kız taban puanı: 180

·        Ankara Üniversitesi spor bölümü mezunları erkek ve kız taban puanı: 220

·        Ankara Üniversitesi engelli sporcu erkek ve kız taban puanı: 100

·        Yabancı uyruklular için taban puan belirlenmemiştir.

Ankara Üniversitesi spor yöneticiliği için erkek kontenjanı 27, kız kontenjanı 18, engelli erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 ve yabancı uyruklu erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 olmak üzere toplam 55 kontenjan açılmıştır.

·        Ankara Üniversitesi spor yöneticiliği genel erkek ve kız taban puanı: 260

·        Ankara Üniversitesi milli sporcu erkek ve kız taban puanı: 200

·        Ankara Üniversitesi spor bölümü mezunları erkek ve kız taban puanı: 240

·        Ankara Üniversitesi engelli sporcu erkek ve kız taban puanı: 100

·        Yabancı uyruklular için taban puan belirlenmemiştir.

2019 Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

·        Spor bilimleri genel erkek ve kız taban puanı: 200

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 170

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Antalya Akdeniz Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 220

·        Antrenörlük eğitimi genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Spor yöneticiliği genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Rekreasyon genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Milli erkek ve kız beden eğitimi ve spor öğretmenliği taban puanı: 200, diğer bölümler: 180

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Ardahan Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 150

·        Spor yöneticiliği (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 150

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

2019 Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği için erkek kontenjanı 22, kız kontenjanı 17, milli sporcu erkek kontenjanı 7, kız kontenjanı 3 ve engelli sporcu erkek ve kız toplam kontenjanı 1olmak üzere toplam 50 kontenjan açılmıştır.

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 150

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) için erkek kontenjanı 22, kız kontenjanı 17, milli sporcu erkek kontenjanı 7, kız kontenjanı 3 ve engelli sporcu erkek ve kız toplam kontenjanı1 olmak üzere toplam 50 (Normal Öğretim) + 50 (İkinci Öğretim) =100 kontenjan açılmıştır.

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 150

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi spor yöneticiliği (normal ve ikinci öğretim) için erkek kontenjanı 19, kız kontenjanı 14, milli sporcu erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 ve engelli sporcu erkek ve kız toplam kontenjanı 2 olmak üzere toplam 40 (Normal Öğretim) + 40 (İkinci Öğretim) = 80 kontenjan açılmıştır.

·        Spor yöneticiliği (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 150

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi rekreasyon (normal ve ikinci öğretim) için erkek kontenjanı 19, kız kontenjanı14, milli sporcu erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 2 ve engelli sporcu erkek ve kız toplam kontenjanı 2 olmak üzere toplam 40 + 40 = 80 kontenjan açılmıştır.

·        Rekreasyon (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı:150

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Balıkesir Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

Balıkesir Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği için erkek kontenjanı 22, kız kontenjanı 14, milli sporcu erkek kontenjanı 2, kız kontenjanı 2 ve engelli sporcu erkek kontenjanı 3 ve kız kontenjanı 1 olmak üzere toplam 44 kontenjan açılmıştır.

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 200

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

Balıkesir Üniversitesi antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) için erkek kontenjanı 22, kız kontenjanı 14, milli sporcu erkek kontenjanı 2, kız kontenjanı 1 ve engelli sporcu erkek kontenjanı 3 ve kız kontenjanı 1 olmak üzere toplam 43 (Normal Öğretim) + 43 (İkinci Öğretim) = 86 kontenjan açılmıştır.

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 200

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

Balıkesir Üniversitesi spor yöneticiliği(normal ve ikinci öğretim) için erkek kontenjanı 22, kız kontenjanı 14,milli sporcu erkek kontenjanı 2, kız kontenjanı 1 ve engelli sporcu erkek kontenjanı 3 ve kız kontenjanı 1 olmak üzere toplam 43 (Normal Öğretim) +43 (İkinci Öğretim) = 86 kontenjan açılmıştır.

·        Spor yöneticiliği (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 200

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Bartın Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Spor yöneticiliği (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Rekreasyon (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Batman Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 210

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 210

·        Spor yöneticiliği (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 210

·        Rekreasyon (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 210

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Spor alan/kol/bölümleri mezunu erkek ve kız taban puanı: 190

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Bayburt Üniversitesi Besyo TabanPuanları ve Kontenjanları

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız tabanpuanı: 180

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

·        Şehit yakını, gazi, gazi yakını olanlar erkek ve kız taban puanı: 150

2019 Bitlis Eren Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 190

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Spor alan/kol/bölümleri mezunu erkek ve kız taban puanı: 170

2019 Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği için erkek kontenjanı 25, kız kontenjanı 16, milli sporcu erkek kontenjanı 3,kız kontenjanı 1 olmak üzere toplam 44 kontenjan açılmıştır.

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) için erkek kontenjanı 20, kız kontenjanı 11, milli sporcu erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 1 ve engelli sporcu erkek kontenjanı 2 ve kız kontenjanı 2 olmak üzere toplam 39 (Normal Öğretim) + 39 (İkinci Öğretim) = 78 kontenjan açılmıştır.

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi spor yöneticiliği (normal ve ikinci öğretim) için erkek kontenjanı 20, kız kontenjanı 11, milli sporcu erkek kontenjanı 3, kız kontenjanı 1 ve engelli sporcu erkek kontenjanı 2 ve kız kontenjanı 2 olmak üzere toplam 39 (Normal Öğretim) + 39 (İkinci Öğretim) = 78 kontenjan açılmıştır.

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 210

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 180

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Bursa Uludağ Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 240

·        Antrenörlük eğitimi genel erkek ve kız taban puanı: 200

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 230

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 210

·        Spor yöneticiliği (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 210

·        Milli erkek ve kız beden eğitimi ve spor öğretmenliği taban puanı: 230, diğer bölümler: 200

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Çorum Hitit Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 230

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 200

·        Spor yöneticiliği (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 200

·        Rekreasyon genel erkek ve kız taban puanı: 200

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Denizli Pamukkale Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 250

·        Antrenörlük eğitimi genel erkek ve kız taban puanı: 200

·        Rekreasyon genel erkek ve kız taban puanı: 200

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 160

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Diyarbakır Dicle Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 220

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 200

·        Spor yöneticiliği genel erkek ve kız taban puanı: 200

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 180

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Düzce Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 240

·        Antrenörlük eğitimi genel erkek ve kız taban puanı: 220

·        Spor yöneticiliği genel erkek ve kız taban puanı: 240

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 150

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

2019 Besyo taban puanları tablomuzu görmek için tıklayınız

2019 Gazi Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

Gazi Üniversitesi beden eğitimi vespor öğretmenliği için erkek kontenjanı 30, kız kontenjanı 20,milli sporcu erkek ve kız toplam kontenjanı 20 ve yabancı uyruklu erkek ve kız toplam kontenjanı 4 olmak üzere toplam 74 kontenjan açılmıştır.

·        Gazi Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 250

·        Gazi Üniversitesi milli sporcu erkek ve kız taban puanı: 185

·        Gazi Üniversitesi spor bölümü mezunları erkek ve kız taban puanı: 200

·        Yabancı uyruklular için taban puan belirlenmemiştir.

Gazi Üniversitesi antrenörlük eğitimi için erkek kontenjanı 36, kız kontenjanı 18, milli sporcu erkek ve kız toplam kontenjanı 20 , engelli sporcu erkek kontenjanı 4, kız kontenjanı 2 ve yabancı uyruklu erkek ve kız toplam kontenjanı 10 olmak üzere toplam 90 kontenjan açılmıştır.

·        Gazi Üniversitesi antrenörlük eğitimi genel erkek ve kız taban puanı: 225

·        Gazi Üniversitesi milli sporcu erkek ve kız taban puanı: 185

·        Gazi Üniversitesi spor bölümü mezunları erkek ve kız taban puanı: 200

·        Gazi Üniversitesi engelli sporcu erkek ve kız taban puanı: 100 

·        Yabancı uyruklular için taban puan belirlenmemiştir.

2019 Hacettepe Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

Hacettepe Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği için erkek kontenjanı 20, kız kontenjanı 20ve yabancı uyruklu erkek ve kız toplam kontenjanı 2 olmak üzere toplam 42kontenjan açılmıştır.

·        Hacettepe Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek vekız taban puanı: TYT sınavında en düşük 240 bininci başarı sırasında yer almak.

·        Yabancı uyruklular için taban puan belirlenmemiştir.

Hacettepe Üniversitesi antrenörlük eğitim için erkek kontenjanı 20, kız kontenjanı 20 ve yabancı uyruklu erkek ve kız toplam kontenjanı 2 olmak üzere toplam 42 kontenjan açılmıştır.

·        Hacettepe Üniversitesi antrenörlük eğitimi genel erkek ve kız taban puanı: 250

·        Hacettepe Üniversitesi milli sporcu erkek ve kız taban puanı: 250

·        Yabancı uyruklular için taban puan belirlenmemiştir.

Hacettepe Üniversitesi rekreasyoniçin erkek kontenjanı 20, kız kontenjanı 20 ve yabancı uyruklu erkek ve kız toplam kontenjanı 2 olmak üzere toplam 42 kontenjan açılmıştır.

·        Hacettepe Üniversitesi rekrasyon genel erkek ve kız taban puanı: 250

·        Hacettepe Üniversitesi milli sporcu erkek ve kız taban puanı: 250

·        Yabancı uyruklular için taban puan belirlenmemiştir.

2019 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Besyo Taban Puanları ve Kontenjanları

Manisa Celal Bayar Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği için erkek kontenjanı 23, kız kontenjanı 16, milli sporcu erkek kontenjanı 5, kız kontenjanı 4 ve engelli sporcu erkek kontenjanı 4 ve kız kontenjanı 2 olmak üzere toplam 54 kontenjan açılmıştır.

·        Beden eğitimi ve spor öğretmenliği genel erkek ve kız taban puanı: 220

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 180

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Üniversitesi antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) için erkek ve kız toplam kontenjanı 72, milli sporcu erkek kontenjanı 5, kız kontenjanı 4 ve engelli sporcu erkek kontenjanı 5 ve kız kontenjanı 3 olmak üzere toplam 89 (Normal Öğretim) + 89 (İkinci Öğretim) = 178kontenjan açılmıştır.

·        Antrenörlük eğitimi (normal ve ikinci öğretim) genel erkek ve kız taban puanı: 220

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 180

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Üniversitesi spor yöneticiliği normal öğretim için erkek kontenjanı 23, kız kontenjanı 16, milli sporcu erkek kontenjanı 5, kız kontenjanı 4 ve engelli sporcu erkek kontenjanı 4 ve kız kontenjanı 2 olmak üzere toplam 54 kontenjan açılmıştır.

·        Spor yöneticiliği genel erkek ve kız taban puanı: 220

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 180

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Üniversitesi spor yöneticiliği ikinci öğretim için erkek kontenjanı 17, kız kontenjanı 16, milli sporcu erkek kontenjanı 4, kız kontenjanı 3 ve engelli sporcu erkek kontenjanı 3 ve kız kontenjanı 2 olmak üzere toplam 45 kontenjan açılmıştır.

·        Spor yöneticiliği genel erkek ve kız taban puanı: 220

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 180

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Üniversitesi rekreasyon (normal ve ikinci) öğretim için erkek kontenjanı 19, kız kontenjanı 14, milli sporcu erkek kontenjanı 4, kız kontenjanı 3 ve engelli sporcu erkek kontenjanı 3 ve kız kontenjanı 2 olmak üzere toplam 45 (Normal Öğretim) + 45 (İkinci Öğretim) = 90 kontenjan açılmıştır.

·        Rekreasyon genel erkek ve kız taban puanı: 220

·        Milli erkek ve kız taban puanı: 180

·        Engelli erkek ve kız taban puanı: 100

ÖSYM sonuçları ile aynı puanı çıkaran 2019 TYT Puan Hesaplama Robotumuz İçin Tıklayınız.

Yorumlar

  1. Elifff Avatar Elifff dedi ki:

    Tamamına ait linklerinizde vardı. Tablo şeklinde onu bulamadım bir türlü adminler.