kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Uzmanların Emekli Maaşları ve İkramiyeleri Ne Kadar?

Uzmanların Emekli Maaşları ve İkramiyeleri Ne Kadar? Özel Sektörde Uzmanların Emekli Aylığı ve Emeklilik İkramiyesi Ne Kadar Oldu?

A+
A-

Hemen hemen her meslek dalı ve güncel maaşları konusunda sizlere yardımcı olmaktayız. Bugün de uzmanların emekli maaşları ve ikramiyeleri hakkında bilgi vereceğimiz yazımızı sizlere sunuyoruz.

Devlette ve özel sektörde kariyer meslekleri içerisinde uzmanlar da yer almaktadır. KPSS puanını alıp, özel sınavlara giren ve mesleğe uzman yardımcısı olarak başlayan bu kişiler, meslek içi eğitimi tamamladıktan sonra ve yeterlilik sınavlarını geçtikten sonra uzman unvanını elde etmektedir. Türkiye’de uzman olarak çalışan sınırlı sayıda çalışan bulunur. Bu nedenle kurum ve firmalar için bu personeller son derece değerlidir. Bu kişiler hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Personellerin çalışırken aldıklarının maaşların yanı sıra emeklilik maaşları ve ikramiyeleri de merak edilir. Peki emekli uzman maaşı ve ikramiyesi ne kadar?

Polis ve Bekçilerin Emekli Maaşları ve İkramiyeleri Ne Kadar?

Devlette Emekli Uzman Maaşları ve Emeklilik İkramiyesi

Devlette uzman olarak çalışan personeller 3600 veya 2200 ek gösterge ile 2000 veya 1000 ya da 0 makam tazminatı göstergesi belirlenmiştir. Bu kişilerin ek gösterge ve makam tazminatlarının farklılık göstermesi, uzmanların emekli maaş ve ikramiyelerini de etkilemektedir. Ayrıca derece ve kıdem ile hizmet yılı da önemli etkenlerdir. Bu doğrultuda devlette emekli uzman maaşı ortala 5-6 bin TL, emekli ikramiyesi ortalaması ise 150-200 bin TL arasındadır.

Özel Sektörde Uzmanların Emekli Aylığı ve Emeklilik İkramiyesi

Özel sektör çalışanlarının maaşları olduğu gibi emekli aylıkları ve ikramiyeleri de değişkendir. Personelin çalışma süresince aldığı maaşları, sigortasının yatıp yatmadığı, özlük hakları belirleyicidir. Ancak devlete kıyasla özel sektörde de şartların aşağı kalır yanı yoktur. Özel sektörde uzmanların emekli maaşı 6-10 bin TL civarında, emekli ikramiyesi ise 150-300 bin TL arasında değişmektedir.

Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?

Yıllık ortalama maaşın “aylık bağlanma oranı” ile çarpılıp sonucun SGK’ya prim olarak ödenen yıl sayısına bölünmesiyle aylık emekli maaşı hesaplama sonucunu verir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.