kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün? Bayram Tatili Ne Zaman?

2019 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün? Bayram Tatili Ne Zaman? Milyonlarca Müslümanın özlemle beklediği Kurban Bayramında kaç gün tatil olacak? Kurban bayramı tatili 2019 ne zaman? Tatil ne zaman başlıyor ve ne zaman bitiyor?

A+
A-

2019 yılı büyük ölçüde geride kaldı. Resmi ve dini günler ile tatiller yıl ortasında tekrar gündeme geldi. Öğrenciler, memurlar, çalışanlar resmi ve dini tatilleri, özel günleri merak etmeye başladı. Özellikle birkaç günlük tatil sü  Ramazan bayramının tüm dünyada idrak edilmesinin ardından gözler Kurban Bayramına çevrildi. Dünyadaki milyonlarca Müslüman için özel ve kutsal olan Kurban Bayramına yönelik hazırlıklar aylar öncesinden başladı. Milyonlarca kişi bayramda ibadetlerini yerine getirmek ve kurban kesmek için kurulan kurbanlık pazarlıklarına gitti. Kimisi anlaşarak kurbanlık hayvanını aldı kimisi de son günlerde fiyatların düşmesini bekliyor. Dünyanın dört bir yanında bayram için hazırlıklar hala sürüyor. Ancak bayrama tam anlamıyla hazırlıklı girmek isteyen milyonlarca kişi bayramın ne zaman idrak edileceğini merak ediyor. Ayrıca bayram demek milyonlarca çalışan için tatil anlamına geliyor. Bu nedenle kurban bayramı tatilinin kaç gün olacağı da merak ediliyor. Peki kurban bayramı tatili kaç gün 2019? Kurban bayramı tatili ne zaman? Bayram tatili 9 gün olacak mı?

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

Bayram tatili için geri sayım sürerken tatilin kaç gün olacağı merak edilmeye devam ediyor. Milyonlarca kişi Türkiye’de bayram tatilinin kaç gün olacağını araştırıyor. Özellikle de şehir dışına çıkacaklar, çalışanlar, memleketine dönecekler, tatil planı yapanlar için tatil süresi oldukça kritik. Bu kapsamda tatilin kaç gün olacağına dair binlerce soru soruluyor. Özellikle de 2019 yılında idrak edilen ilk bayram olan Ramazan Bayramının 9 gün olarak tatil ilan edilmesi pek çok kişinin aklında soru işareti oluşturdu. Bu kapsamda başta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bayram tatilinin kaç gün olacağına dair fikir beyan etti. İki bakanda tatil süresinin 9 gün olmasına gerek olmadığı yönünde açıklama yaptı. Tatil süresinin 9 gün olmasını bekleyen binlerce kişi bu açıklamalar sonrasında umutsuzluğa kapıldı. Bayrama sayılı günler kala gelen açıklamalar tatilin 9 gün olacağına yönelik ihtimalleri sıfıra indirdi. Son olarak bayram tatilinin kaç gün olacağı belli oldu. Kurban Bayramı Tatili 2019 yılında toplam 4 gün idrak edilecek. 11 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak tatil 14 Ağustos 2019 tarihinde Çarşamba günü sona erecek.

Bayram tatilinin 9 gün sürmesini en çok turizm sektöründe faaliyet gösteren kişiler ve firmalar istiyordu. Ancak önce Bakan Albayrak daha sonra Bakan Ersoy 9 gün tatil fikrine olumsuz baktıklarını ifade etti. Albayrak, tatilin 4 günden 9 güne uzaması fikrine sıcak bakmadığını ifade etti. Ersoy ise otellerin çoğunlukla dolu olduğunu, turizm firmalarının işlerinin yolunda olduğunu ifade etti. Bakanlardan ardı ardına gelen açıklamalar milyonlarca çalışanı hüsrana uğrattı. Önceden 9 günlük tatil olacağı ihtimaline göre plan yapanlar planlarını değiştirmek zorunda kaldı.

Kurban Bayramı Tatili Ne Zaman?

Dünyadaki milyonlarca hatta milyarlarca Müslüman Kurban Bayramı için hazırlık yapıyor. Ayrı olan aile üyelerinin bir araya geleceği, küslerin barışacağı, çocukların sevindirileceği, yetimlerin sahiplenileceği, kurban ibadetinin yapılacağı bu özel bayram için geri sayım sürüyor. Pek çok kişi bayramın ne zaman başlayacağını, bayram tatilinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Özellikle de bayram tatilinde şehir dışına çıkacak, memleketine, ailesinin yanına gidecek olanlar için oldukça kritik olan bayram tarihleri merak ediliyor. Kurban Bayramı tatili 9 Ağustos Cuma günü mesai bitimiyle birlikte başlamış olacak. 10 Ağustos Arefe günü olarak idrak edilecek. Bayramın 1. günü 11 Ağustos’ta ise bayram namazı kılınacak. 12 Ağustos, 13 Ağustos ve 14 Ağustos tarihlerinde devam edecek bayram tatili 14 Ağustos akşamında son bulacak. 15 Ağustos tarihinde tatil bitmiş ve rutin hayat kaldığı yerden devam ediyor olacak. Bu nedenle pek çok kişi tatile gidiş ve tatil dönüşü seyahatlerini organize etse iyi olacak. Aksi takdirde kaçırılan otobüsler, bulunamayan biletler pek çok kişinin canını sıkacak. Ayrıca Kurban Bayramı tatili resmi olarak 4 gün olsa da pek çok kişi iki hafta sonunu birleştirme formülünü uyguladı. Böylece resmi bayram tatili 9 gün olmasa bile vatandaşlar tatilini 9 güne çıkarttı.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.