kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Kurban Bayramı Tatili Ne Zaman? Bayram Tatili Kaç Gün Olacak?

2019 Kurban Bayramı Tatili Ne Zaman? Bayram Tatili Kaç Gün Olacak? Kurban Bayramı nedir? Ne demek? Kurban bayramı 2019 yılında hangi günlere, tarihlere denk geliyor? Kurban bayramı tatili 9 gün mü?

A+
A-

Ramazan bayramı geldi ve göz açıp kapanıncaya kadar geçti. Gözler 2019 yılının ikinci dini bayramı olan “Kurban Bayramı“na çevrildi. Ramazan ayında oruçlarını tutan, ibadet eden milyonlarca Müslüman şimdi de Kurban Bayramı için hazırlık yapmaya başladı. Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği bu özel bayram ile ilgili merak edilen pek çok konu var. Öncelikle pek çok kişi keseceği kurban için hazırık yapıyor. Ayrıca bayramda nerede olacağını düşünen de çok sayıda insan bulunuyor. Peki kurban bayramı nedir? 2019 kurban bayramı ne zaman? 2019 Kurban bayramı hangi tarihe denk geliyor? Kurban bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı Nedir? Ne Demek?

Kurban Bayramı Müslümanlar tarafından kutlanan dini bir bayram olmasının yanında Müslüman olmayan milyonlarca insanın da sevinçle karşıladığı bir bayramdır. Dünyanın her yerinde bu özel dönem çoşku ile kutlanır. Hicri takvimde yer alan Zilhicce ayının 10. günü olarak belirtilen bu bayram 4 gün boyunca kutlanmaktadır. Ramazan Bayramı ile birlikte İslam dininin iki önemli bayramından biri olan Kurban Bayramında insanlar kurban keserler. Günümüzde dünyanın genelinde Miladi takvim esas alınmaktadır. İki takvim arasındaki fark nedeniyle günümüzde bayram tarihi 10 gün değişir.

Kurban bayramı insanların Allah rızası için kurban kestiği bir bayramdır. İnsanlar yaratıcı ile yakınlaşır. İbadet eder. Usulüne uygun bir şekilde bu özel dönemi geçirir. Kurban kelimesi Farsça kökenlidir. Allah’a yaklaşmak, rızasına gelmek amacıyla kesilen, kurban edilen hayvan anlamına gelir. Kurban bayramı Hz. İbrahim ile oğlu İsmail ile ilgili kıssaya dayanmaktadır. Felsefesi kişinin Allah rızası için oğlundan bile vazgeçebilecek olmasıdır. Teslimiyet, rıza ve boyun eğmeyi temsil eder.

kurban bayrami nedir

Kurban Bayramı Tatili Ne Zaman?

2019 yılı Türkiye’de oldukça zorlu geçiyor. Siyasetin baskın havası ve seçimler, ekonomik dalgalanmalar ve sosyolojik bunalımlar nedeniyle insanlar tatil ve bayram günlerini merak etmeye başladı. Özellikle bayram dönemlerinde uzun tatil dönemleri yaşandığından bayramlara ayrı bir önem verildi. Milyonlarca kişi hem tatil hem de ibadet için bayramları iple çekiyor. 2019 yılında Ramazan bayramının idrak edilmesi ile birlikte Kurban Bayramı özlemle beklenmeye başladı. Peki 2019 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı 2019 yılında Ağustos ayında idrak edilecek. Yılın 10. ayında kutlanacak olan Kurban Bayramı tüm dünyada çoşku ile idrak edilecek. Peki Kurban Bayramı 2019 yılında ne zaman başlıyor? Kurban bayramının ilk, ikinci, üçüncü ve dördüncü günü ne zaman?

Kurban Bayramının arefe günü 10 Ağustos 2019 tarihinde Cumartesi günü idrak edilecek.

Kurban Bayramının ilk günü 11 Ağustos tarihinde Pazar günü idrak edilecek.

Bayramın 2. günü 12 Ağustos tarihine yani Pazartesi gününe denk geliyor.

Bayramın 3. günü 13 Ağustos Salı gününe denk geliyor.

Bayramın dördüncü günü 14 Ağustos Çarşamba gününe denk geliyor.

2019 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?

Kurban Bayramı 2019 yılında hafta sonu başlamasına rağmen hafta içinde 3 gün boyunca devam ediyor. Bayram arefe günü ile birlikte 5 günlük bir süreyi işaret etse de 2 hafta sonunun bağlanması ile birlikte tatil süresi uzayabilir. 2019 yılında Ramazan Bayramı 9 gün olarak tatil ilan edildi. Ancak Kurban Bayramı için resmi bir açıklama yok. Buna rağmen Kurban Bayramında arefe günü cumartesi başlıyor. Bu nedenle cuma mesai bitimi itibariyle tatil başlayacak ve Perşembe gününe kadar sürecek. Perşembe ve Cuma günü izin alabilen kişiler ise tatil günlerini hafta sonuna bağlayarak 9 günlük izin yapabilecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.