kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çocuk Gelişimcisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Çocuk Gelişimcisi Maaşları 2023 Ne Kadar? Çocuk Gelişimcisi Nedir? Kimdir? Çocuk Gelişimcisi Çalışma Şartları 2023 Çocuk Gelişimcisi Çalışma Saatleri 2023 Çocuk Gelişimcisi Ne İş Yapar?

A+
A-

Türkiye’de son dönemdeki en popüler meslek gruplarının başında “çocuk gelişimcisi” gelmektedir. Çocuk gelişimine, erken yaşta eğitime verilen önem arttıkça bu alanda çalışan personellerin istihdam fırsatı da artmaktadır. Özellikle de engelli, özel duruma sahip, özel ilgiye ihtiyaç duyan çocuklar için çocuk gelişimcileri kritik rol oynar. Bu nedenle bu personellerle ilgili pek çok soru sorulur. Peki çocuk gelişimcisi nedir? Kimdir? Çocuk gelişimcisi çalışma şartları ve çalışma saatleri 2020 nasıl? Çocuk gelişimcisi maaşları 2023 ne kadar?

Çocuk Gelişimcisi Maaşları Ne Kadar?

Çocuk Gelişimcisi Nedir? Kimdir?

Bu mesleği icra eden kişiler çocukların büyüme ve gelişim süreçlerini en iyi şekilde geçirmeleri için onlara destek ve yardım sağlayan kişilerdir. Bu kapsamda çocuklara fiziksel, zihinsel destek sağlanır. Personeller bu mesleği icra edebilmek için hem lisans hem de dışarıdan ek beceri, kurs eğitim desteği almalıdır. Çünkü personeller sürekli çağın gerektirdiği eğitimleri, bilgileri almalıdır.

<div></div>

Çocuk Gelişimcisi Çalışma Şartları 2023

Devlet ve özel sektörde personellerin çalışma şartları farklılık gösterebilir. Devlette şartlar daha iyidir. Personeller genellikle Aile Bakanlığı, MEB, Sağlık Bakanlığı gibi bakanlıkların bünyesinde görev alır. Ayrıca alt kuruluşlarda, genel müdürlüklerde, halk eğitim merkezlerinde, hastanelerde, üniversitelerde, kreşlerde, çocuk esirgeme kurumlarında, özel eğitim kuruluşlarında da personeller görev yapabilir. Çalışanlar çocuklarla iç içedir. Genellikle bir oyun alanında veya sınıf gibi bir ortamda çalışırlar. Özel sektörde de durum benzerdir. Sadece çalışma yoğunluğu ve temposu daha ağırdır.

Çocuk Gelişimcisi Çalışma Saatleri 2023

Özel sektörde ve devlette çalışma saatleri farklılık gösterebilir. Genellikle devlette çalışma saatleri daha azdır. Özel sektörde ise yoğunluk fazladır. Devlette çalışma saatleri 09.00-15.00 saatleri arasındadır. Genellikle daha geç saatlerde çalışma, ders olmamaktadır. Özelde ise personeller öğrenci sayısına, ders yoğunluğuna göre daha fazla çalışmaktadır.

<div></div>

Çocuk Gelişimcisi Ne İş Yapar?

Personellerin hemen hemen her görevi çocuklarla ilgilidir. Yapılan işler sayılmakla bitmez. Çocuk gelişimcisi A’dan Z’ye pek çok görevi icra eder. İşte o görevler;

  • Ders programını hazırlarlar. Aktiviteleri düzenlerler.
  • Çocuklarla ilgili rapor ve çizelge düzenlerler.
  • Çocukların yaş grubuna, özel durumuna göre program oluştururlar.
  • Ailelere yönelik bilgilendirme toplantıları, eğitimler hazırlarlar.
  • Çocukları sosyal, psikolojik, fiziksel olarak geliştirmek için çaba gösterirler.

Çocuk Gelişimcisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Son dönemde dünyada çocuk gelişimcisi olarak çalışan personel sayısı artmaktadır. Mesleğe ilgi artıkça, personellerin çalışma şartlarıyla ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Personeller özel sektörde ve devlette farklı miktarda ücret alabilmektedir. Aldıkları aylıklar ise farklı değişkenlere göre değişebilmektedir. Bu kapsamda 2020 yılında ortalama çocuk gelişimcisi maaşı 13 bin TL ile 15 bin TL arasında değişebilmektedir.

<div></div>

Devlette Çocuk Gelişimcisi Maaşı 2023

Kamuda çalışanların aldığı ücretleri etkileyen pek çok unsur bulunmaktadır. Personellerin evli olup olmaması , eşininin çalışıp çalışmaması, çocuk sayısı, eğitim durumu, döner sermaye ücreti, ek ders, ek tazminat, sigorta ve BES kesintisi gibi durumlara bağlı olarak ödenen maaşlar değişebilir. Bu değişkenlere bağlı olarak personellerin maaşları 500 ile 1000 TL arasında yükselebilmektedir. Bu kapsamda devlette çocuk gelişimcisi maaşları 2023 şu şekildedir;

9/1 derecesinde yeni başlayan çocuk gelişimcisi maaşı 14 bin 550 TL civarındadır. 

Özel Sektör Çocuk Gelişimcisi Maaşı 2023

Özel sektörde yeni işe başlayan, yeni mezun personellerin aldığı ücretler oldukça düşüktür. Deneyim, başarı, müşteri kitlesi arttıkça personellerin aldığı ücretler de yükselir. Çünkü özel ilgiye ihtiyaç sahibi çocukların eğitimi ve gelişimi için ortaya konan paralar oldukça büyüktür. 

Özel sektörde yeni başlayan çocuk gelişimcisi maaşı 2023 12 bin 500 TL civarındadır.

Deneyimli, başarılı, tanınan personellere verilen ücret ise 15-20 bin TL arasında değişebilmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yeni Doğan Çocuk Parası Nasıl Alınır?

Çocuk Gelişimci Nedir?

Çocuk gelişimci, çocukların gelişimini değerlendirmeye yönelik araçlar geliştirir; alanla ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara gereksinimleri doğrultusunda danışmanlık yapar; yayın ve araştırma hizmetleri sunar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.