kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 YKS Konuları

Üniversite yerleşme sınavı 2018 yılı ile birlikte YKS adıyla yapılacak. Adaylar, 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı için, Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testleri sınavlarına girecek. Her iki test sınav için de sorulacak soruları başlıklar halinde sizler için düzenlendik. 2019 YKS Konuları başlığı içerisinde hem 2019 TYT konularını hem de 2019 AYT konularını ders ders bulabileceksiniz. Yazı devamında bütün detayları bulabilirsiniz.

A+
A-

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2018 yılı itibariyle uygulanmaya başlayacak. Bu sınavda adaylara bir gün arayla önce Temel Yeterlilik Testi (TYT), daha sonra Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavları uygulanacak. TYT sınavında adaylara 120 soru sorulacak, AYT sınavında ise adaylara dört farklı dersin yer alacağı 160 soru sorulacak. Yeni sistemde 80 sorudan oluşan Yabancı Dil Oturumu sınavı da ayrıca yapılacak. Alan Yeterlilik Testleri sınavında adayların hesaplanmasını istedikleri puan türüne göre iki derse ait soruları çözmeleri yeterli olacak. 2019 YKS öncesi hem TYT hem de AYT sınav konularının önceden bilinmesi ve bu konulara plan dahilinde çalışma yapılmasının çok önemli olduğunu belirtelim.

2019 TYT SINAVI

2019 TYT sınavında adaylara 120 test sorusu yöneltilecek. Bu sorulardan 40 tanesi temel matematik soruları, 40 tanesi Türkçe soruları, 20 tanesi Sosyal Bilimler soruları ve 20 tanesi de Fen Bilimleri sorularından oluşacak. Adaylara bu sınavda yer alan soruları çözmeleri için 135 dakikalık süre verilecek. 2019 TYT sınavının, Yükseköğretim Kurumları Sınavında sözel, sayısal ve eşit ağırlık puanlarına etkisi %40 olacak. TYT sınavında yer alan derslerin yüzdelik ağırlığı aşağıdaki şekilde olacak.

4073 1 dcbc0cf0823b3fe66f2582b8ded5f253

Temel Matematik : 40 sorudan oluşacak.Bu sorulardan 29 tanesi Matematik konularından ve 11 tanesi de Geometri konularından oluşacak. Muhakeme gerektiren, eski sınav sistemlerindeki sorulara göre adayların daha fazla düşünmelerine sebep olacak sorulardan oluşacak. Temel Matematik soruları TYT sınav puanını %33 etkilerken, YKS puanını %13,2 etkileyecek.

·        Türkçe : 40 sorudan oluşacak.Soruların büyük bölümü okuduğunu anlamayı ve sözel mantık kullanarak çözümleme yapmayı gerektiren sorulardan oluşacak. En az 20 soru paragraf konusundan oluşacak. Türkçe soruları TYT sınav puanını %33 etkilerken, YKS puanını%13,2 etkileyecek.

·        Sosyal Bilimler : 20 sorudan oluşacak.Bu sorulardan 5 tanesi Coğrafya, 5 tanesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 5 tanesi Felsefe ve 5 tanesi de Tarih dersi konularından oluşacak. Sorular beklenenin aksine genel bilindik konulardan oluşacak. Sosyal Bilimler soruları TYT sınav puanını %17 etkilerken, YKS puanını %6,8 etkileyecek. Her bir dersin TYT puanına etkisi %4,25 iken, YKS puanına etkisi %1,7 olacak.

·        Fen Bilimleri : 20 sorudan oluşacak.Bu sorulardan 6 tanesi Biyoloji, 7 tanesi Fizik ve 7 tanesi de Kimya dersi konularından oluşacak. Bu teste ait sorularında zor olmayacağını ve önemli konu başlılarından geleceğini söyleyebiliriz. Fen Bilimleri soruları TYT sınav puanını %17 etkilerken, YKS puanını %6,8 etkileyecek. Fizik ve Kimya derslerinin TYT puanına etkisi %5,95 iken, Biyoloji dersinin etkisi %5,1 olacak. YKS puanına etkileri de %2,38 ile %2,04 şeklinde olacak.

2019 AYT SINAVI

2019  AYT sınavında adaylara 160 test sorusu yöneltilecek. Bu testlerden 40 tanesi Matematik, 40 tanesi Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal 1, 40 tanesi Fen Bilimleri ve 40 tanesi de Sosyal Bilimler-2 konularından oluşacak. 2019 YKS için adaylar, sözel, eşit ağırlık veya sayısal puan türlerinden hangisinde yer alan puan türünün yüksek gelmesini istiyorlarsa, o puan türünün hesaplanmasında kullanılan iki testi çözmeleri yeterli olacak.

·        Matematik : Alan Yeterlilik Testleri sınavında 40 matematik sorusu sorulacak. Bu sorular içerisinde Geometri soruları da yer alacak. AYT Matematik soruları YKS sözel puan türünü etkilemeyecek, YKS eşit ağırlık puan türünü %30 etkileyecek ve YKS sayısal puan türünü de %30 etkileyecektir.

·        Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal-1 :  Alan Yeterlilik Testleri sınavında: 24 Türk Dili ve Edebiyatı, 6 Coğrafya-1 ve 10 Tarih-1 sorusu olmak üzere 40 soru sorulacak. AYT Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal-1 soruları YKS sayısal puan türünü etkilemeyecek, YKS eşit ağırlık puan türünü%30 etkileyecek ve YKS sözel puan türünü de %30 etkileyecektir.

·        Fen Bilimleri : Alan Yeterlilik Testleri sınavında: 13 Biyoloji, 13 Kimya ve 14 soru Fizik konularından olmak üzere 40 soru sorulacak. AYT Fen Bilimleri soruları YKS sözel puan türünü ve eşit ağırlık puan türünü etkilemeyecektir. YKS sayısal puan türünü ise %30 etkileyecektir.

·        Sosyal Bilimler-2 : Alan Yeterlilik Testleri sınavında: 11 Coğrafya-2, 6 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 12 Felsefe Grubu (Felsefe, Mantık, Sosyoloji ve Psikoloji) ve 11 Tarih-2 sorusu olmak üzere 40 soru sorulacak. AYT Sosyal Bilimler-2 soruları YKS sayısal puan türünü ve eşit ağırlık puan türünü etkilemeyecektir. YKS sözel puan türünü ise %30 etkileyecektir.

2019TYT KONULARI

Yükseköğretim Kurumları Sınavının iki aşaması olan TYT ve AYT sınavlarından bahsettikten sonra asli konumuza dönelim. 2019 YKS Konuları, üniversite sınav hazırlıklarına yeni başlayan arkadaşlarımızın ilk iş olarak bilmesi gereken bir meseledir. Konular bilinmeden çalışmaya başlamak, ilerleyen süreçte ciddi sıkıntılara sebep olacağını belirtmek gerekir. Bu nedenle tercihini yap ailesi önce TYT konularını sonrasında YKS konularını linkler halinde sizlere sunuyoruz. GÜNDEM

2019 YKS KONULARI

2019 YKS için en önemli kısım ve sınavın ikinci aşamasını oluşturan kısım Alan Yeterlilik Testleri sınavıdır. Biz AYT sınavını ayırmadan size YKS konularını linkler halinde vermek istiyoruz. Paylaşacağımız konuları bir bütün olarak hem TYT hem de AYT sınavında çıkan konulardan oluşacağını belirtelim. İşte, bütün detayları ile linkler halinde” 2019 YKS Konuları “

Yorumlar

  1. nusr-et Avatar nusr-et dedi ki:

    Ben sadece 2 yıllık bir bölüm tercih edeceğim, tamamını çözmeme gerek var mı?