kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Kaç Saat Oruç Tutacağız? Ramazan'da Kaç Saat Oruçluyuz?

2020 Kaç Saat Oruç Tutacağız? Ramazan'da Kaç Saat Oruçluyuz? Ramazan Ayında Kaç Saat Oruç Tutuyoruz? 2020 En Uzun Oruç Nerede Tutulacak? Hangi İlde Tutulacak? 2020 En Kısa Oruç Nerede Tutulacak? Hangi İlde Tutulacak?

A+
A-

2020 yılına felaketler, krizler, sıkıntılar, bunalımlar damgasını vurdu. Son olarak dünyayı etkisine alan Koronavirüs salgını nedeniyle insanlık zor bir sınavdan geçiyor. İşte 11 ayın sultanı Ramazan ayı böyle bir dönemde başladı. Tüm dünyada milyonlarca kişi oruç tutmaya başladı. Ancak küçük büyük 7’den 70’e milyonlarca kişinin aklında “2020 kaç saat oruç tutacağız?” sorusu bulunuyor. İnsanlar Ramazan Ayında kaç saat oruç tutacğını merak ediyor.

2020 Kaç Saat Oruç Tutacağız?

Ramazan ayı 24 Nisan 2020 tarihinde Cuma gününden itibaren başladı. Milyonlarca kişi sahur yaptı, niyet etti ve oruç tuttu. İlk gün tutulan oruç zorlu geçtiği için kaç saat oruç tutulduğu, en uzun ve en kısa oruç tutan şehirler ve ülkeler merak edildi. 24 Nisan’da başlayan oruç ibadeti 23 Mayıs tarihine kadar sürecek. 1 ay boyunca tutulacak orçlara ilişkin saat bilgileri haberimizde…

Ramazan ayının ilk gününde ortalama 15 buçuk saat oruç tutuldu. Ancak günler geçtikçe oruçlu olunan süre uzayacak. Ramazan ayının son gününde Müslümanlar yaklaşık 16 buçuk saat oruç tutmuş olacak. Örneğin İstanbul’da 2020 yılında ilk sahur saati 04:29’du. İlk iftar saati ise 20:00 olarak belirlendi. Arada 16 buçuk saat bulunuyor. Ankara’da da benzer bir matematik söz konusu. İlk sahur vaktinin 04.18 olduğu Ankara’da ilk iftar saati de 19.43 olarak belirlenmişti.

Ramazan Ayında Kaç Saat Oruç Tutuyoruz?

Türkiye Ramazan Ayı boyunca 2020 yılı içerisinde 15 buçuk saat ile 17 saat arasında oruç tutulacak. Tüm illerde oruç saatleri değişse de oruçlu olunan süre hemen hemen benzer olacak. Kaç saat oruç tuttuğumuzu görmek için ilgili gündeki sahur ve iftar saatleri arasındaki süreye bakmamız yeterli olacaktır.

2020 En Uzun Oruç Nerede Tutulacak? Hangi İlde Tutulacak?

En uzun orucu Türkiye’nin en kuzeyinde, Sinop’ta yaşayan vatandaşlar tutacak. Sinop’ta 24 Nisan’da oruçlu olunan süre 15 saat 37 dakika olarak kayda geçti. Ramazan ayının son günü Sinop’ta tam 16 saat 58 dakika oruç süresi olacak. En uzun oruç yine Sİnop’ta tutulacak. Ramazan’da Norveç Tromso’da 17 saat 56 dakika yani neredeyse 18 saat oruç tutulacak.

En Uzun Oruç Tutan İl: Sİnop

2020 En Kısa Oruç Nerede Tutulacak? Hangi İlde Tutulacak?

2020’de en kısa oruç Hatay’da tutulacak. 15 saat 7 dakika boyunca oruçlu olan Hatay’daki vatandaşlar diğer şehirdeki insanlara kıyasla orucunu erken açacak. Ramazan ayının son gününde Hatay’da 16 saat 9 dakika ile en kısa oruç tutulacak. Ramazan’da ilk gün Gabon’un Libreville şehrinde 13 saat 26 dakika oruç tutulacak.

En Kısa Oruç Tutan İl: Hatay

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. Seda karaman Avatar Seda karaman dedi ki:

    Çok ihtiyacım var