kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM Personel Alımı İptal Edildi

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2020 yılında ilan edilen ve 2021 yılında süren alım gerekçesiz şekilde iptal edildi. Detaylar haberimizde.

A+
A-

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2020 yılında başlatılan ve 2021 yılında süren personel alımı 15 Mart 2021 tarihinde yapılan duyuru ile herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin iptal edildi. Süreçte neler yaşandı? İptal duyurusu ne şekilde yapıldı? Detaylar haberimizde.

Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM 2020 Personel Alımı İlan ve Başvuru Süreci

Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM 2020 Personel Alımı için 1 Ekim 2021 tarihinde ilan yayımlanmıştı. Yayımlanan bu ilan göre Meclis 3 tanesi Uzman Yardımcısı, 2 tanesi Engelli İdari Memur, 1 tanesi de İdari Memur olmak üzere toplam 6 tane personel alınacağı duyurulmuştu.

Bu ilana istinaden Meclis başvuruları 30 Ekim 2020 tarihine kadar kabul etti. Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM 2020 Personel Alımına başvuru yapan adaylar başvuru için KPSS ve e-KPSS puanları ile Uzman Yardımcılığı kadrosu için YDS puanlarını da kullandılar. Adayların yaptıkları başvurular değerlendirilerek 27 Kasım 2020 tarihinde Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM 2020 Personel Alımı sözlü mülakatlarına katılabilecek olan adayların listesi Birliğin resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı.

Yayımlanan bu listelere göre Uzman Yardımcılığı kadrosu için 3 aday, Engelli İdari Memur kadrosu için 5 aday, İdari Memur kadrosu içinse 9 aday sözlü mülakatlara katılma hakkı elde ettiler. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM 2020 Personel Alımı sözlü mülakatlarına katılma hakkı elde eden adayların listesine erişmek için Tıklayınız!

Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM 2020 Personel Alımı Mülakatları Ne Zaman Yapılacaktı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM 2020 Personel Alımı mülakatlarına katılma hakkı elde eden adayların ilanı ile birlikte Meclis mülakat tarihleirni daha sonra web sitesinde duyuracağını taahhüt eden bir duyuru yayımladı. Aşağıda görebileceğiniz bu duyuru üzerine adaylar hazırlıklarına başladılar. Mülakata katılmak için en iyi şekilde hazırlıklarını yürüten adaylar, zaten alımların oldukça azaldığı bu dönemde mülakat tarihlerinin açıklanmasını beklerken 15 Mart 2021 tarihinde yapılan duyuru ile adeta şok oldular.

image 182

Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM 2020 Personel Alımı İptal Edildi

27 Kasım 2021 tarihinde mülakat tarihlerini daha sonra ilan edeceğini taahhüt eden Türkiye İhracatçılar Meclisi 15 Mart 2021 tarihinde yapmış olduğu duyuru ile Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM 2020 Personel Alımını iptal ettiğini duyurdu. Herhangi bir dayanak ya da gerekçe belirtilmeyen duyuruda Meclisin “görülen lüzum üzerine” söylemi adayların dikkatini çeken temel husus oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM 2020 Personel Alımının iptali ile ilgili duyuru şu şekilde;

image 183

Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM 2020 Personel Alımının İptalinin Sakıncaları Nelerdir?

2021 yılı itibariyle kamu personel alımlarının oldukça azaldığı ve bu azalmanın en çok bu gibi kadrolar nezdinde gerçekleştiği bir gerçek. Adayların puanlarının yettiği her alıma dört elle sarıldığı bu ortamda herhangi bir gerekçe olmaksızın alım iptal etmenin her şeyden evvel bir sosyal maliyeti vardır. Yalnızca bu alımlara başvuran adayların değil, ailelerinin de hayal kırıklığı ile sonlanan bu gibi süreçler kamu kuruluşları ve kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları aracılığı ile devletimize olan güven duygusunu da sarsmaktadır. 

Daha evvel yaşanan Vergi Müfettiş Yardımcılığı alımının iptali, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı Müfettiş Yardımcılığı alımının iptalinden sonra bu allmın da iptal edilmiş olması yukarıda belirtmiş olduğumuz sebeplerle ciddi sakıncalar içermekte, sarih ya da zımni sonuçlar doğurmaktadır. Hele ki istihdamın bu denli temelinde olan bir kuruluşun, istihdam kapısını aniden kapaması bu sonuçların çok daha gözle görülür nitelikte olmasına sebep olacaktır.

Bu nedenle yeni bir lüzum üzerine Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM 2020 Personel Alımı sürecinin devam ettirilmesi ve ilan edilen listelerle alım sürecinin tamamlanması verilecek en sağlıklı karar olacaktır.

Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM 2020 Personel Alımı sürecine dair bilgiler almak, sorularınızı sormak için FORUM sayfamızı takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.