kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Adalet Bakanlığı Personel Alım İlanı 2021

Adalet Bakanlığı tarafından 2021 yılında yürütülmek üzere personel alım ilanı yayımlandı. Bu ilana göre başvuru koşulları neler? Başvuru ne zaman?

Adalet Bakanlığı tarafından 2021 yılında gerçekleştirilmek üzere personel alım ilanı yayımlandı. Bu ilana göre Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımı başvuru şartları nelerdir? Kimler Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımına başvurabilir? Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımı kaç kişilik? Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımına başvurular ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde.

Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların devlet memurluğu için öngörülen genel memur olma şartlarını haiz olmaları lazımdır. Bunun yanında adayların 2020 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından tatbik edilmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın lisans oturumunda KPSS P3 puan türünden en az 70 puana sahip olmaları gerekmektredir. Bunlarla birlikte Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımına başvurmak isteyen adayların erkek olması durumunda başvuru dönemi itibariyle askerlik vazifelerini yerine getirmiş, askerlik durumundan muaf tutulmuş olmaları ya da askerliklerini usulünce tecil ettirmiş durumda olmaları gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımına başvuruda bulunacak olan adayların kadronun özelliğine göre talep edilen özel başvuru koşullarını da sağlıyor olmaları gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımı Başvurular Hangi Tarihler Arasında Gerçekleştirilecek?

Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımına başvuruda bulunmak isteyen ve yukarıda belirtiğimiz başvuru şartlarını eksiksiz taşıyan adaylar başvurularını 11 Ocak 2021 tarihinden 25 Ocak 2021 tarihine kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün e-Devlet başvuru ekranı üzerinden elektronik olarak gerçekleştirebileceklerdir. Adayların Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımına elden bizzat ya da posta aracılığı ile yapacakları başvurular kabul görmeyecektir.

Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımı Nasıl Gerçekleştirilecek?

Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımına başvuruda bulunan adaylardan mesleğe alınması planlanan kadro sayısının üç katı kadar aday Adalet Bakanlığı tarafından Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımı için gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlara katılma hakkı elde edeceklerdir.

adalet bakanligi eski bina

Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımı Hangi Unvan İçin Kaç Kişilik Olacak? Özel Başvuru Koşulları Nelerdir?

Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımı toplam 10 kişinin istihdamı için gerçekleştirilecek. Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımına başvuruda bulunacak olan adayların genel başvuru şartlarının yanında Hukuk Fakültelerinden mezun durumda olmaları ve başvuru dönemi itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip durumda olmaları şarttır.

Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımının tüm ayrıntılarına, başvuru evrakına, sınav konularına göz atmak adına İLANIN TAM METNİNİ incelemek için Tıklayınız!

Adalet Bakanlığı 2021 Yılı Personel Alımı sürecini takip etmek, sınavına yönelik olarak diğer adaylarla fikir alışverişinde bulunmak için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.