kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bakan Yardımcısı Maaşları 2023 Ne Kadar?

Bakan Yardımcısı Maaşları 2023 Ne Kadar? Bakan Yardımcısı Nedir? Kimdir? Bakan Yardımcısı Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 Bakan yardımcısı olarak görev yapan kişilere ne kadar ücret ödenmektedir?

A+
A-

Türkiye’de adını pek sık duymaya alışık olmadığımız bir kadrodur ‘Bakan Yardımcılığı’ kadrosu. Genellikle medyada, gazetelerde, TV’lerde bu kişilere ilişkin haberler ya görülmez ya da pek az görülür. Her ne kadar ‘Bakan’ olarak görev yapan kişilerin yardımcılarının olduğu bilinse de bu kişilerin ne iş yaptığı, görev tanımı, kazandıkları ücretler bilinmez. Oysa bakan yardımcısı olarak görev yapan kişiler en az bakanlar kadar önemli görevler icra ederler. Hatta bir bakanın görevini ne kadar iyi yaptığı bakan yardımcılarının çalışkanlığına bağlıdır desek yanlış olmaz. Peki bakan yardımcısı nedir? Çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıl? Bakan yardımcısı maaşları 2023 ne kadar?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Bakan Yardımcısı Nedir? Kimdir?

Bu kadroda görev yapan kişiler üs kademe kamu yöneticileri arasında gösterilir. İstisnai nitelikteki kadrolardan biri olan bakan yardımcılığı kadrosuna Cumhurbaşkanı Kararı ile atama yapılır. Aldıkları aylık ücret en yüksek memur maaşına göre belirlenir. Eğer göreve sözleşme ile gelindiyse sözleşme ücretleri Cumhurbaşkanı tarafından belirlenir. Her bakanlıkta birden fazla bakan yardımcısı olabilir. Her yardımcının kendine has görev alanı, uzmanlığı bulunur. Görev alanları içerisinde bakanın verdiği görevleri ve bakanlığın işlerini yaparlar. Kadroya memurlar, memur olmayanlar ve sözleşmeli olarak atama yapılabilir.

Bakan Yardımcısı Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Bakan yardımcıları bakan ile bakanlık kadroları arasındaki en önemli bağlardan biridir. Bu kadrodaki kişilerin çalışma şartları, çalışma ortamları, ellerindeki imkanlar son derece iyidir. Ancak iş yoğunluğu, görev ve sorumlulukları ise oldukça zorludur. Bir bakanlığın ve bakanın başarısı onlara bağlıdır. Kendi görev ve sorumlulukları içerisinde gösterdikleri başarı çok önemlidir. Bu kişiler kamu personeli olabileceği gibi özel sektörden de bu göreve atanabilir. Bu nedenle bu kişilerde liyakata, uzmanlığa, başarıya bakılmaktadır. Kendilerine tahsis edilmiş makam, makam aracı, koruma ve yardımcılar bulunur. Çalışma saatleri olumsuz yönde esnektir. Yani 24 saat çalıştıkları bilinir.

Bakan Yardımcısı Maaşları 2023 Ne Kadar?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kamunun yapısı, işleyişi değişti. Bakan yardımcısı kadrolarının da haliyle önemi arttı. Özellikle siyaset ve memuriyet hayatı dışından isimlerin bakan olmasıyla birlikte bakan yardımcısı kadrosuna da özel sektörden pek çok isim atandı. Bu sayede alanında uzman, kendini ispat etmiş isimler kamu görevlerine atanmış oldu. Ayrıca bakan yardımcılarının medya karşısına çıkıp bakanlık faaliyetlerini anlatmasıyla bakan yardımcılarına olan ilgi de artmış oldu. Peki bakan yardımcısı maaşları 2023 ne kadar?

Bakan yardımcısı maaşları 40 bin TL ile 50 bin TL arasında değişmektedir. Ancak net bir rakamdan söz etmek pek mümkün değildir. Çünkü kamu personeli olup da bakan yardımcısı görevine atanan kişiler 40-55 bin TL arasında net ücret alırken özel sektörden gelen, memur olmayan, sözleşmeli olarak atanan kişilerin maaşları Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmektedir. Bu noktada ortada az bilgi olduğunu söylemek mümkündür.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Çalışma Bakanlığı ÇSGB Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Bakan Yardımcısı kime karşı sorumlu?

Bakan Yardımcıları görevlerin yerine getirilmesinden Bakana karşı sorumludur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.