kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Bilişim sistemleri ve teknolojileri 2019 başarı sıralamaları kaçlardadır, bilişim sistemleri ve teknolojileri 2019 taban puanları kaç civarındadır, 2019 bilişim sistemleri ve teknolojileri başarı sıralamaları ve taban puanları neye göre belirlenmektedir, 2018 yerleştirmelerinde bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümü en küçük ve en büyük kaç taban puan ve sıralama ile kapatmıştır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

YKS (yükseköğretim kurumları sınavı) yerleştirmeleri bittikten sonra ortaya çıkan puanlar ve sıralamalar bir sonraki yılın yerleştirme kılavuzunda o yılın taban puanları ve başarı sıralamaları olarak fikir versin diye kullanılır. Yani örneğin 2018 yerleştirmeleri sonrasında ortaya çıkan bilişim sistemleri ve teknolojileri puanları ÖSYM tarafından yayımlanacak olan 2019 YKS yerleştirme kılavuzunda adaylara yol göstermesi amacıyla kullanılacaktır. İşte bu şekilde ortaya çıkan bilişim sistemleri ve teknolojileri 2019 taban puanları ve başarı sıralaması listesine yazımızın ilerleyen kısmında ulaşabilirsiniz.

BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ 2019 BAŞARI SIRALAMALARI VE TABAN PUANLARI

2018 yerleştirmelerinden sonra bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümüne en düşük puan ve sıralama ile yerleşen adayın puanı 242,46331 ve sıralaması 324960 olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümüne yerleştirmede kullanılan en büyük taban puan 391,7844 ve sıralama ise 57749 olarak görülmektedir. En azından ortalama bir üniversitede bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümüne yerleştirmenizin yapılabilmesi için adayların sayısal puan türünden bu iki puan veya sıralama arasında bir değer elde etmesi gerekir diyebiliriz.

BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE TÜR FAKÜLTE BÖLÜM BURS/DİL PUAN TÜR. SIRA TABAN PUAN
YEDİTEPE ÜNİV.  VAKIF ÜNİV. Ticari Bilimler Fak. Bilişim Sistemleri ve Tekn.  İNG.  Burslu    SAY 57749 391,7844
İSTANBUL OKAN ÜNİV. VAKIF ÜNİV. Uy Bil. Fak. Bilişim Sistemleri ve Tekn.  Burslu     SAY 275312 254,20277
YEDİTEPE ÜNİV.  VAKIF ÜNİV. Ticari Bilimler Fak. Bilişim Sistemleri ve Tekn.  İNG.  %50 İnd.    SAY 324960 242,46331
İSTANBUL OKAN ÜNİV. VAKIF ÜNİV. Uy Bil. Fak. Bilişim Sistemleri ve Tekn.  %50 İnd.     SAY Dolmadı Dolmadı

Daha fazla bilgi almak, bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümü hakkında fikir elde etmek, aklınıza takılan soruları sormak için tercihini yap sitesine ait FORUM sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

* Yukarıdaki bilişim sistemleri ve teknolojileri 2019 taban puanı ve başarı sıralaması verileri YÖK Atlas ve ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzlardan ve onlara ait internet sitelerinde bulunan listelerden derlenmiştir. Bir değişiklik yapılması halinde ÖSYM duyuruda bulunacaktır ve bu duyuru geçerli olacaktır bu sebeple ÖSYM’nin resmi web sitesini takip etmek sizin için faydalı olacaktır.

2018 YKS yerleştirmelerine dair sayısal bilgiler incelemek için BURAYA, ayrıca ÖSYM tarafından 2018 yerleştirmeleri bitiminde yayımlanan 4 yıllık tüm bölümlerin taban puanları listesine bakmak için BURAYA, 4 yıllık tüm bölümlerin sıralama değerlerine ulaşmak için de BURAYA tıklayabilirsiniz.

** Kısaltmalar

SAY: Sayısal

SÖZ: Sözel

EA: Eşit Ağırlık

İÖ: İkinci Öğretim

İnd.: İndirimli

İNG: İngilizce

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.