kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Biyokimya 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Biyokimya puanları içinde yer alan puanlardaki en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır, biyokimya sıralama sayıları kaç binlerdedir, biyokimya taban puanları 2019 listesinde yer almakta olan puanlar nasıldır, biyokimya bölümü hangi puan türü ile tercih edilebilir, biyokimya başarı sıralamaları 2019 yılı için açıklandı mı, ne zaman açıklanır gibi soruların cevaplarına yazımızın içinden ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de ortaöğretim kurumu/lise mezunu bir bireyin üniversitede 2 yıllık veya 4 yıllık bir bölüm okuyabilmesi için girmesi gereken sınavlar bulunmaktadır ve bunlardan sanıyoruz ki en önemlisi yükseköğretim kurumları sınavı (YKS) adını taşıyan ve ÖSYM (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) tarafından hazırlanan üniversiteye giriş sınavıdır. Adaylar bu sınava girerek ÖSYM tarafından belirlenmiş puan türlerinden, kendi tercih etmeyi düşündükleri bölüme yetecek puanı veya sıralamayı elde etmeye çalışırlar.

Hangi bölümün kaç puan ile veya sıralamayla kapatacağı kesin olmamaktadır fakat yol göstermesi maksadıyla bir önceki yıl yapılan yerleştirmeler sonrasında oluşan taban puan ve başarı sıralaması ÖSYM tercih kılavuzlarına verilerini koymaktadır. İşte bu şekilde oluşturulacak olan, 2018 yerleştirmelerine göre 2019 tercih kılavuzlarında yer alacak taban puanları ve başarı sıralamaları değerlerini biz sizlere fikir vermesi amacıyla her bölüm için derleyip yayımlamaya devam ediyoruz.

BİYOKİMYA TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

Biyokimya bölümünü tercih edebilmek için adayların en az ortaöğretim mezunu olması ve TYT (temel yeterlilik testi) puan türünden yeterli puanı almış olmaları gerekmektedir.

2018 yerleştirmeleri için biyokimya bölümüne ayrılmış olan kontenjan sayısı 90 olarak karşımıza çıkmıştı, sanıyoruz ki 2019 biyokimya kontenjanları da buna yakın bir sayıda olacaktır.

Biyokimya başarı sıralamaları rakamlarını henüz YÖK Atlas veya ÖSYM kendi resmi internet sitelerinde yayımlamadıkları için biyokimya sıralama sayıları yazımızda yer alamamaktadır. Önümüzdeki birkaç ay içinde bu iki kurumdan birisi sıralama değerlerini girdiğinde biz de biyokimya başarı sıralaması rakamlarını yazımıza ekleyerek yazımızı güncelleyeceğiz. (EKLENDİ)

Biyokimya puanları incelendiğinde ortaya çıkan en büyük ve en küçük taban puanları verilerine bakacak olursak, bilinen en küçük puan ile yerleştirmenin Kafkas Üniversitesi’ne 214,33555 puan ile yapıldığını görüyoruz. En büyük taban puan ile yerleştirmenin ise Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne (KATÜ) 244,19493 puan ile olduğu görülüyor. Adaylar 2019 TYT puan türünden bu iki puan arasında bir puan alırlarsa ve büyük bir değişiklik olmaz ise biyokimya bölümünü kazanabileceklerdir.

Biyokimya 2019 taban puanları listesinin tamamını içeren tablo yazımızın alt kısmında yer alan görsellerde bulunmaktadır. Bu konularla ilgili tüm merak ettiklerinizi sorabileceğiniz TERCİHİNİ YAP FORUM sayfaları deneyim sahibi üyeleri ve yöneticileri ile sizleri beklemektedir.

* Biyokimya 2019 taban puanları tablosu ve yazımızda yer alan bilgiler ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayımlanan kılavuzlar ve diğer bilgiler üzerinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte biz yazımızı güncellemeye çalışacak olsak da ÖSYM’nin yapacağı duyuruları kurumun resmi web sitesinden takip etmeyi ihmal etmeyiniz.

BİYOKİMYA BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM BURS/DİL TABAN PUAN SIRALAMA
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ  Biyokimya     244,19463 933252
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ  Biyokimya     214,40678 1357084

5821 1 a7a9ebcaddda83f2b7da4889e4823a83

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.