kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Burdur Fen Liseleri Taban Puanları 2019 2018

Burdur fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, bunlar hangi tarihe ait yerleştirmelerin taban puanlarıdır

Burdur fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Burdur ilinde kaç fen lisesi bulunmaktadır, Burdur’da bulunan bu fen liseleri için kaç kontenjan ayrılmıştır, Burdur fen liseleri en düşük ve en yüksek kaç taban puanları ile kapatmıştır, bunlar hangi tarihe ait yerleştirmelerin taban puanlarıdır gibi soruların cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz. Üniversite Rehberi

Sık sık değişen liselere yerleştirme sistemi en son hali ile Liseye Geçiş Sistemi (LGS) adını almıştır. Ortaokul eğitimini tamamlayan bireyler bu sınava girerek istedikleri liselere yerleşmenin mücadelesini vermektedir.Adaylar için oldukça önemli olan bu yerleştirme işlemlerinde bireylerin aklındaki belki de en önemli soru aldığım puan istediğim ortaöğretim kurumuna yetecek mi sorusudur. Biz bu sorunun cevabı noktasında fikir vermesi amacıyla liselerin taban puanları listelerini derlemeye ve yayımlamaya çalışıyoruz.

BURDUR FEN LİSELERİ 2019 TABAN PUANLARI

Burdur fen liseleri 2019 2018 taban puanları listesi aşağıdaki görseldedir. Görseli incelemeden önce verdiğimiz bilgilere göz atmak isteyebilirsiniz.

Burdur iline bağlı toplamda 4 fen lisesi bulunmaktadır. Bunlar:Ercan Akın Fen Lisesi, Bucak Adem Tolunay Fen Lisesi, Gölhisar Fen Lisesi ve Hakan Sevim Fen Lisesi’dir.

Bu liselere ait toplamda 300 kontenjan bulunmaktadır. Ercan Akın Fen Lisesi 90, Bucak Adem Tolunay Fen Lisesi 60, Gölhisar Fen Lisesi 90 ve Hakan Sevim Fen Lisesi 60 kontenjan olmak üzere bu 300 kontenjanı oluşturmaktadır.

30 Temmuz 2018 tarihinde yapılan yerleştirmelere göre Burdur ilindeki bir fen lisesine yerleşmek için alınması gereken en düşük taban puan 334,8965 olarak belirlenirken en yüksek taban puan ise 391,2791 olarak belirlenmiştir.Bunlar sırasıyla İbrahim Hakan Sevim Fen Lisesi’ne ve Ercan Akın Fen Lisesi’ne aittir.

Her yıl olduğu gibi bir sonraki yılın tercihlerinde kullanılmak üzere kontrol edilecek taban puanlar bir önceki yılın taban puanları üzerinden oluştuğu için sizlere 2019 taban puanlarını 2018 yerleştirme puanları üzerinden derlemeye çalıştık. Bu puanlar yukarıda da bahsettiğimiz gibi yol göstermek hedefiyle hazırlanmıştır. Unutulmamalıdır ki her sene yapılan sınav kendi içinde değerlendirilmektedir. Sınav zor olduğunda taban puanlar azalabilir, kolay olduğunda ise taban puanlar artabilir. Tercih yaparken bu detayları göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyiniz.

*Bilgiler ve taban puan ile ilgili veriler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kaynaklarından ve internet sitesinden derlenmiştir. Yapılacak değişikliklerde, yeni yerleştirme puanları ile ilgili verilerin belirlenmesinde MEB’in yapacağı duyurular dikkate alınmalıdır. Biz bu bilgiler ışığında verilerimizi güncellemeye çalışacağız fakat MEB’in resmi sitesini düzenli olarak ziyaret etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

5318 1 5b77f4a913b2e539e7b0e438b63d7d56

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.