kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Trabzon Fen Liseleri 2019 Taban Puanları

2018 yılı yerleştirmeleri sonucu oluşan Trabzon fen liseleri puanları hangi tarihli yerleştirmelere aittir, Trabzon fen liseleri en küçük ve en büyük taban puanları kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Trabzon fen liseleri taban puanları 2019 nasıl olacak, 2018 yılı yerleştirmeleri sonucu oluşan Trabzon fen liseleri puanları hangi tarihli yerleştirmelere aittir, Trabzon ilinde kaç fen lisesi vardır, bu liselerin toplam kontenjan sayısı kaçtır, Trabzon fen liseleri en küçük ve en büyük taban puanları kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Ortaokulu bitiren hemen hemen her öğrenci iyi bir ortaöğretim kurumunda okumak istemektedir. Bunun yolu da var olan sistem içinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenmekte olan Liseye Geçiş Sistemi (LGS) içinde bulunan sınava girerek o iyi okullara yetecek puanları almaktan geçmektedir.

Her yıl düzenlenen ya da düzenlenme ihtimali olan bu sınavlar sonrasında yapılan yerleştirmelerde belli olan puanlar bir sonraki yılın taban puanları verilerini oluşturmaktadır. Bizler de 2018 yılı verileri üzerinden sizlere yol göstermesi için 2019 fen liseleri taban puanları ile ilgili verileri derlemeye ve yayımlamaya devam ediyoruz.

TRABZON FEN LİSELERİ TABAN PUANLARI 2019

Trabzon ilinde toplamda 6 fen lisesi bulunmaktadır. Bu liseler; Trabzon Merkez Fen Lisesi, Trabzon Yomra Fen Lisesi, Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi, Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi, Vakfıkebir Fen Lisesi ve Solaklı Fen Lisesi isimleri ile karşımıza çıkmaktadır.

Yukarıda adı geçen Trabzon fen liseleri için 2018 yerleştirmeleri için ayrılan kontenjan sayısı 570 olarak belirlenmişti. Bu liselerden Trabzon Merkez Fen Lisesi 120, diğer fen liseleri de 90 kontenjana sahiptir.

Trabzon ilinde bulunan fen liseleri en küçük ve en büyük taban puanlarına gelecek olursak; Trabzon Merkez Fen Lisesi 419,9677 puan ile Trabzon ilinde yerleşilen en yüksek taban puana sahip lise olarak karşımıza çıkmaktadır. Solaklı Fen Lisesi ise 351,1262 ile en küçük taban puan ile yerleşilen lise olmuştur. 2019 yılında, sınavın zorluğuna ve kolaylığına göre değişebilir olsa da, bu aralıkta bir puan alarak Trabzon ilinde yer alan fen liselerinden birine yerleşebilirsiniz. Üniversite Rehberi

Trabzon fen liseleri 2019 taban puanları listesi görselimiz aşağıdadır. Bu taban puan verileri 30 Temmuz 2018 yerleştirmelerinden derlenmiştir.

LGS, LİSELER, ÜNİVERSİTE SINAVLARI GİBİ KONULARDA MERAK ETTİKLERİNİZİ FORUMUMUZA GELEREK SORABİLİRSİNİZ.

*Yukarıda bahsi geçen bilgiler ve Trabzon fen liseleri taban puanları MEB’in resmi sitesinden ve diğer kaynaklarından yararlanılarak oluşturulmuştur. Yapılacak bir değişiklikte MEB’in yapacağı son duyuru esas olacağı için MEB resmi internet sitesindeki duyuruları takip etmeyi ihmal etmeyiniz.

5489 1 68bdfafe7de7f291fa6d50ab03956bfc

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.