kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bursluluk Sınavı 2021 Tarihi Ne Zaman?

Bursluluk Sınavı 2021 Tarihi Ne Zaman? Bursluluk Sınavı Nedir? Bursluluk Sınavı 2021 Tarihi Ne Zamana Ertelendi? Bursluluk Başlangıcı Ne Zaman? Bursun Devamı, Kesilmesi ve İtirazlar Nasıl Olur?

A+
A-

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en önemli sektör eğitim sektörüdür. Her yıl devlet bütçesinden milyonlarca lira ayrılan eğitim sektörüne özel sektörden de büyük bir kaynak ayrılmaktadır. Her ne kadar büyük paralar söz konusu olsa da Türkiye’de binlerce kişinin eğitim hayatını sürdürebilmesi için maddi desteğe ihtiyacı olur. Ayrıca başarılı öğrencileri ödüllendirmek de gerekir. Bunun için burs uygulaması hayati derecede önemlidir. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak bursluluk sınavı düzenlenir. Yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de her sınav ve eğitim faaliyeti olumsuz etkilenmişken bursluluk sınavıyla ilgili de sorular sorulmaktadır. Özellikle de sınav tarihi ve sınavın ertelenip ertelenmediği merak edilir. Peki bursluluk sınavı 2021 tarihi ne zaman? 2021 bursluluk sınavı ertelendi mi?

Bursluluk Sınavı Nedir?

Bursluluk sınavı, devlet parasız yatılılık sınavı ile birlikte her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Binlerce kişinin başvurduğu sınav Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilir. Sınavda başarılı olan adaylar şartları sağlamaları durumunda burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır. Her yıl yapılan sınava 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri girmektedir. Kontenjana girmeyi başaran öğrencilere burs verilir. 2021 yılında 60 bin öğrenciye burs verileceği belirtilmektedir. kamu haber

Bursluluk Sınavı 2021 Tarihi Ne Zaman?

2021 yılında bursluluk sınavı başvuruları 8 Şubat ile 26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. Binlerce kişinin başvuru yaptığı sınav yoğun ilgi gördü. Başvuruların ardından sınav için geri sayım başladı. Ancak Koronavirüs vaka sayılarının artması, salgın tehlikesinin büyümesi nedeniyle tam kapanma kararı alındı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan sınavların ertelendiğini duyurdu.

Bursluluk sınavı 2021 tarihi 25 Nisan 2021 olarak belirlenmişti. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle sınavın ertelendiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından gözler yeni bursluluk sınav tarihine çevrildi. 

Bursluluk Sınavı 2021 Tarihi Ne Zamana Ertelendi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs vaka sayılarının artması, salgın tehlikesinin büyümesi nedeniyle Bursluluk Sınavının ertelendiğini duyurdu. Daha önce 25 Nisan’da yapılacak sınav başka bir tarihe ertelendi. Ancak yeni sınav tarihine ilişkin kesin bir tarih henüz açıklanmadı.

Bursluluk Başlangıcı Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi devlet okullarında yatılılık, bursluluk, sosyal yardımlar ve okul pansiyonlarına ilişkin her durum yönetmelikle düzenlenir. Bu yönetmelik hükümleri gereği bursluluk sınavı kazanıp okula kayıt yaptıran kişiler, parasız yatılılığa yerleştirildiğinde “parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez” hükmü doğrultusunda burstan faydalanamaz.

Bursun Devamı, Kesilmesi ve İtirazlar Nasıl Olur?

Bursun devamı, kesilmesi ve itirazlarına ilişkin her konu merak edilmektedir. Buna ilişkin tüm işlemler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında yatılılık, bursluluk, sosyal yardımlar ve okul pansiyonları yönetmeliğinin 18. maddesine göre yapılır. Yönetmeliğe bakarak işlem yapılması faydalı olacaktır.

Yorumlar

  1. HAMZA Avatar HAMZA dedi ki:

    BOŞ REKLAM