kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Cankurtaran Maaşları Ne Kadar?

Cankurtaran Maaşları Ne Kadar? Cankurtaran Nedir? Ne Demek? Cankurtaran Ne İş Yapar? Görevi Nedir? Cankurtaran Maaşı, Ücreti Ne Kadar?

A+
A-

Temel görevi boğulma tehlikesi geçirenleri kurtarmak olan cankurtaran maaşları ne kadar sorusunu düşünüyorsanız sizler için en güncel bilgileri bu yazımızda derledik.

Gerek Türkiye’de gerekse denize kıyısı olan dünyanın farklı noktalarında her gün yüzlerce insan boğulma tehlikesi yaşamaktadır. Özellikle gel git lerin olduğu bölgelerde, okyanuslarda, akıntı noktalarında, Karadeniz gibi dalgalı denizlerde risk büyüktür. İşte bu noktada vatandaşların, denize girenlerin güvenliğini sağlamak için cankurtaranlar devreye girer. Sahillerde, otellerde, kalabalık noktalarda çalışan bu kişilerin temel görevi, denizi, su kaynağını kontrol etmek ve tehlike altındaki insanları kurtarmaktır. Bu meslekle ilgili pek çok dizi ve film çekilmiş, denize giren insan sayısı arttıkça da önemi artmıştır. Peki cankurtaran nedir? Kimdir? Cankurtaran ne iş yapar? Görevi nedir? Cankurtaran maaşları ne kadar? Personellerin maaşları yüksek mi, düşük mü?

İstanbul’da Deprem Riski Düşük ve Yüksek İlçeler

Cankurtaran Nedir? Ne Demek?

Cankurtaran plajlarda, otellerde, deniz veya su kıyısı olan bölgelerde görevli olan kimsedir. Temel görevi boğulma tehlikesi geçirenleri kurtarmak, tehlikeli durumlar için vatandaşları uyarmaktır. Özellikle de kalabalık plajlarda, tehlikeli, dalgalı bölgelerde hayati bir görev üstlenirler. Belediyeler, oteller, firmalar bünyesinde istihdam edilebilirler. 

Cankurtaran Ne İş Yapar? Görevi Nedir?

Personellerin temel görevi plajlarda, deniz ve okyanus kıyılarında, havuzlarda, su kıyılarında güvenliği sağlamaktır. Arama kurtarma çalışmalarına da katılırlar. Pek çok zorlu eğitimden geçerek işe başlayan bu kişiler iyi derecede yüzme bilmelidir. İşte cankurtaran görev ve sorumlulukları;

  • Su kaynakları yakınlarında güvenliği sağlarlar.
  • Arama kurtarma çalışmalarına katılırlar.
  • İyi derecede yüzme bilirler.
  • Formlarını korurlar
  • İlk müdahale gerektiğinde devreye girerler.
  • Denizi, havuzu, plajı kontrol ederler.
  • Boğulma tehlikesi geçirenlere müdahale ederler.
  • Kalp masajı ve suni teneffüs yaparlar.
  • Sağlık personelleriyle koordineli hareket ederler.
  • Federasyon aracılığı ile spor müsabakalarında çalışabilirler.
  • Unvanlarına göre açık deniz, göl ya da havuzlarda görev yapabilirler.
  • Amirlerinin, iş verenlerinin talimatlarını izlerler.

Cankurtaran Maaşları Ne Kadar?

Öğrenciler, yüzme bilenler, iş arayanlar cankurtaran olmayı düşünmektedir. Bu noktada pek çok kişi bu mesleği yapmaları durumunda kazanacakları parayı, alacakları maaşı bilmek ister. Cankurtaran maaşları hakkında pek çok kişi araştırma yapmaktadır. Ancak personellerin kazandıkları para pek çok başlığa göre değişebilir. Çalıştıkları yer, firma, sezon, unvan, başarı ve deneyim maaşlar konusunda etkilidir. Özellikle pandemi döneminde pek çok kişi işsiz kalmıştır. Ancak cankurtaran maaşları ortalama 12 bin 320 TL’dir. İşe yeni başlayanlar, yoğunluğun az olduğu yerlerde cankurtaran maaşı asgari ücret düzeyinde yani 9 bin 850 TL civarındadır. Bunun yanı sıra günlük, haftalık çalışmaları da mümkündür. Personellere günlük ortalama 100-150 TL ücret ödeyerek kısa süreli çalışmaları istenebilir.

Cankurtaran Nasıl Olunur?

Cankurtaran olmak için öncelikle bu konudaki tüm eğitimleri almak gerekir. Belgeler ve sertifikalar tamamlandıktan sonra unvanlara göre açık sular, kıyılar, havuzlar ve göllerde çalışılabilir. Sertifika/belge almak için gidilecek kurslar yaklaşık 1 hafta sürmektedir. Ayrıca yüzme konusunda adayların çok iyi olmaları gerekir. Temel olarak bir eğitim alma şartları olmasa da belge alırken bu eğitimi almanız beklenir.

İş Müfettişlerinin 3’lü Kararnamesi Sonunda Resmi Gazetede

Cankurtaran Belgesi kaç yıl geçerli?

Bronz, gümüş, altın cankurtaran ve ilkyardımcı belgelerinin geçerlilik süresi iki yıldır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.