kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çevre Temizliği ve Denetimi 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Çevre temizliği ve denetimi taban puanları 2019 yılında kaç puanlara gelecektir, kaç puan ile yerleşilebilir, çevre temizliği ve denetimi sıralama sayıları kaç binlere gerilemiştir, çevre temizliği ve denetimi bölümü hangi puan türü ile tercih edilebilir, çevre temizliği ve denetimi puanları arasında yer alan en büyük ve en küçük taban puanlar kaçtır, çevre temizliği ve denetimi başarı sıralamaları 2019 için açıklandı mı, ne zaman açıklanabilir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yükseköğretim kurumları sınavı (YKS), ÖSYM (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) tarafından düzenlenen, hazırlanan ve uygulanan, ortaöğretim kurumu mezunu adayların üniversite tercihi yapabilmesini sağlayacak puan türlerinin alınabildiği bir üniversiteye giriş sınavıdır. Adaylar bu sınava girerek tercih etmeyi düşündükleri bölüme yeterli gelebilecek puanı veya sıralamayı almaya çalışırlar ve elde edilen puan veya sıralamalar ile de tercihlerde bulunarak bir üniversite bölümüne yerleşmek için beklemeye koyulurlar.

İstenilen bölüme hangi puanın veya sıralamanın yeteceği her sene değişkenlik gösterebilmektedir fakat bu belirsizliğin önüne geçmek için en azından fikir vermesi maksadıyla her sene bir önceki senenin yerleştirmeleri sonucunda ortaya çıkan puan ve sıralama rakamları ÖSYM tarafından o senenin tercih kılavuzlarına konulur. İşte bu şekilde oluşturulacak olan 2019 YKS tercih kılavuzuna eklenecek, 2018 yerleştirmeleri üzerinden ortaya çıkan taban puanları ve başarı sıralamaları verilerini biz her bölüm için yayımlamaya devam ediyoruz.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ VE DENETİMİ TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

Üniversite bölümü tercihinde kullanılabilecek 5 farklı puan türü bulunmaktadır ve 2 yıllık önlisans programlarının tamamı TYT puan türü üzerinden tercih edilebilmektedir bu yüzden 2 yıllık bir önlisans programı olan çevre temizliği ve denetimi bölümü de TYT (temel yeterlilik testi) puan türü ile tercih edilebilir.

2 yıllık bir önlisans programı olan çevre temizliği ve denetimi için 2018 yılında ayrılan kontenjan sayısı 90 olarak karşımıza çıkmıştı, sanıyoruz ki 2019 çevre temizliği ve denetimi kontenjanları da buna yakın bir rakam olarak karşımıza çıkacaktır.

Çevre temizliği ve denetimi bölümüne yerleştirmeler sonucu oluşan çevre temizliği ve denetimi puanları içinde yer alan ve bilinen en küçük taban puan 185,6044’tür. Bu puan ile yerleştirme Kocaeli Üniversitesi’ne yapılmıştır. Bölüme yerleştirme yapılmasını sağlayan en büyük taban puan ise 188,86351’dir. Bu puan ile yerleştirme de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne yapılmıştır. Adaylar 2019 YKS’de TYT puan türünden bu iki puan arasında bir puan alarak, büyük bir değişiklik olmaz ise, çevre temizliği ve denetimi bölümünü kazanabilirler demek yanlış olmayacaktır.

Sıralama ile ilgili değerleri henüz ÖSYM veya diğer ilgili kurum olan YÖK herhangi bir yerde yayımlamadığı için çevre temizliği ve denetimi başarı sıralamaları rakamlarını henüz yazımıza ekleyemedik. Bahsettiğimiz kurumlardan biri sistemlerine bu rakamları yükledikleri anda çevre temizliği ve denetimi sıralama sayıları verilerini yazımıza ekleyerek güncelleyeceğiz, bunun da önümüzdeki birkaç ay içinde olmasını bekliyoruz. (EKLENDİ)

YKS’ye girerek TYT puan türü ile tercih edilebilecek çevre temizliği ve denetimi 2019 taban puanları değerlerinin hepsini içeren listemiz yazımızın en alt kısmındaki görsellerde yer almaktadır.

Tüm bu konulardaki soru, görüş ve paylaşımlarınız için tecrübeli kadrosuyla sizlere hizmet veren forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz, forum sayfalarımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ

* Yukarıdaki bilgiler ve çevre temizliği ve denetimi taban puanları 2019 listesi ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlar ve sitesindeki diğer bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişikliği biz yazılarımız içinde güncellemeye çalışacak olsak da ÖSYM’nin yapacağı son duyuru esas olacağı için sizler ÖSYM resmi web sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeye çalışınız.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ VE DENETİMİ BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM BURS/DİL TABAN PUAN SIRALAMA
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Çevre Temizliği ve Denetimi     185,60440 1727685
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ Çevre Temizliği ve Denetimi     Dolmadı Dolmadı

5833 1 7cc04b104c783dd790da62a24ae6db1d

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.