kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlette ve Özel Sektörde Şoför Maaşları Ne Kadar?

Devlette ve Özel Sektörde Şoför Maaşları Ne Kadar? Şoför Ne İş Yapar? Şoför Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Şoför Nedir? Ne Demek? Şoför Kimdir?

A+
A-

Ulaşım sektörü geliştikçe ulaşımda çalışacak personele de ihtiyaç artmaktadır. Personel ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra personellerin alacağı ücret hep merak edilmiştir. Bizde sizlere bu yazımızda devlette ve özel sektörde şoför maaşları ne kadar sorusunu cevapladık.

Türkiye’de iş arayanların sayısı her geçen gün artıyor. İş arayanların en çok ilgi gösterdiği mesleklerden biri de şoförlük, sürücülük mesleği olarak öne çıkıyor. Devlette ve özel sektörde iş imkanı bulabilen şoförlerle ilgili çok soru sorulsa da en çok sorulan soru hiç şüphesiz maaşlarla ilgili. Peki devlette ve özel sektörde şoför maaşları ne kadar? Şoför nedir? Ne iş yapar? İşte merak edilen tüm soruların cevapları…

Devlette Şoför Maaşları 2023 Ne Kadar?

Şoför Nedir? Ne Demek? Şoför Kimdir?

Fransızca kökenli olan kelimenin orijinal hali “chauffeur” şeklindedir. İlk anlamı ısıtan kişi olan kelime, kömürle çalışan lokomotif ve gemilerde aracın çalışmasını sağlayan kişileri işaret etmektedir. Kelimenin Türkçe karşılığı ise sürücüdür. Sürücüler otomobil, kamyon, kamyonet, traktör, otobüs, tır, minibüs gibi araçları kullanabilir.

Şoför Ne İş Yapar?

Şoförler devlette ve özel sektörde çalışabilir. Yöneticileri, kurumlarının istediği görevleri üstlenirler. İşte şoför görevleri…

  • VIP taşımacılık veya şoförlük yapabilirler.
  • Şehir içinde ve dışında çalışabilirler.
  • Yolcu ve yük taşımacılığı yapabilirler.
  • Paket teslimatı yapabilirler.
  • Özel kurye olarak çalışabilirler.
  • Uzun yol şoförlüğü yapabilirler.
  • Ülkeler arası seyahat etmeleri istenebilir.
  • Güvenli bir şekilde araç sürmesi gerekir.
  • Trafikte yaşanacak sorunlardan uzak durması beklenir.

Şoför Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Şoförlerin çalışma şartları son derece ağırdır. Saatlerce araç sürmeleri, araçta beklemeleri gerekebilir. Taşıdıkları yüke veya yolcuya göre hareket etmeleri istenebilir. Çalıştıkları kurumda kendilerine ait bir oda veya kat bulunabilir. Çalıştıkları kurum tarafından yemek, çay, tuvalet vb. ihtiyaçları genellikle karşılanır.

Çalışma saatleri devlette ve özel sektörde değişebilir. Eğer iş-ev arası servis faaliyetleri yapılıyorsa sabah 06.00’dan akşam 08.00’e kadar çalışmaları söz konusu olabilir. Özel sektörde de durum benzerdir. Şoför olarak çalışan personeller ortalama 12 saat çalışabilir.

Şoför Maaşları 2023 Ne Kadar?

Devlette Şoför Maaşları Ne Kadar?

Devlette şoför maaşlarını etkileyen pek çok unsur bulunmaktadır. Şoförlerin eğitim durumu, sözleşmeli, kadrolu veya taşeron olması önemlidir. Ayrıca derece ve kıdem, hizmet yılı, çalışılan bölge ve kurum, evlilik ve çocuk durumu, sigorta ve BES kesintisi gibi unsurlar da aylıkları etkiler. Bu kapsamda devlette şoför maaşları ortalama 13.250 TL seviyesindedir.

Özel Sektörde Şoför Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde hemen hemen her meslekte maaşlar başlangıçta düşüktür. Hele de şoförlere verilen imkanlar son derece kötüdür. Sigortasız, asgari ücretin altında çalıştırılan binlerce ulaştırma personeli bulunur. Tüm bu olumsuzluklara karşın özel sektörde ortama şoför maaşları 11-12 bin TL seviyesindedir. Eğitim seviyesi yüksek, sertifikalı, dil bilgisi olan, sürüş tekniklerini bilen şoförlere, VIP şoförlere ise 13-14 bin TL arasında ücret ödenebilir.

Şoförlük zor mu?

Karayolu sürücülüğü ya da halk tabiriyle şoförlük dünyanın en zorlu mesleklerinden biri olarak uzmanlarca gösteriliyor.

Yorumlar

  1. Mehmet Avatar Mehmet dedi ki:

    Merhaba!ben 1ay önce CV bıraktım
    Sizlerden haber bekliyorum Ankara Keçiören de yaşıyorum yaş 26. Şimdiden teşekkür ediyorum saygılar