kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlette Şef Maaşları 2023 Ne Kadar?

Devlette Şef Maaşları 2023 Ne Kadar? Şef Nedir? Ne Demek? Kimdir? Şef Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 Devlette Şef Maaşları 2023 Ne Kadar? Devlette şef olanlar ne kadar kazanır?

A+
A-

Türkiye’de kamu sektörü devasa büyüklüktedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında farklı kadro ve pozisyonda binlerce kişi çalışmaktadır. Özellikle de idari kadrolarda çalışan personeller dikkat çekmektedir. Müdür, şef, şube müdürü, daire başkanı gibi kadrolardaki personellerin ne iş yaptığı, çalışma şartları ve en çok da ne kadar maaş aldıkları merak edilmektedir. Bu makalemizde “şef” kadrosunda çalışan personellerin devlette 2023 yılında aldıkları maaşları inceledik. Peki şef nedir? Ne demek? Kimdir? Şef çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? Şef maaşları 2023 ne kadar?

AYT Felsefe Grubu Soruları ve Cevapları

Şef Nedir? Ne Demek? Kimdir?

Kelimenin kökeni Fransızca’ya dayanmaktadır. Fransızca’da şef kelimesi, yetkisi ve sorumluluğu olan, yönetici kişileri ifade eder. Örneğin istasyon şefi, büro şefi, birim şefi gibi unvanlarda kullanılır. Ayrıca önder, lider, öncü anlamlarına da gelmektedir. Devlette şef kadrosunda olan kişiler kendi alanlarında, birimlerinde yöneticilik yapan kişilerdir. Örneğin Vergi Dairesinde, muhasebe biriminin bir şefi bulunur. Şef olabilmek için personellerin en az 3 yıl deneyimli olması gerekmektedir. Memuriyetin başlangıcından itibaren 3. yılda şef olabilmek mümkün olur.

Şef Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

İdari personellerin çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 yılında diğer memurlardan çok da farklı değildir. Genel çalışma saatleri olan sabah 08.00 akşam 17.00 saatleri arasında mesai yapılır. Şefler diğer memurlarla aynı ofiste görev yaparlar. Kendilerine ait masaları, bilgisayarları bulunur. Çalışma arkadaşları ile aynı çerçevede görev yaparlar. Kendilerinin imza veya mühür yetkisi bulunur. Birimdeki çalışanlardan sorumludurlar. Ayrıca altındaki personellerle üstlerdeki yöneticiler arasında köprü görevi görürler.

Devlette Şef Maaşları 2023 Ne Kadar?

Bu kadrolarda görevli personeller için en yüksek 2200 ek gösterge belirlendi. Bu nedenle personeller haklarının iyileştirilmesi için 1. derecede şef için geçerli olan ek göstergenin yükseltilmesi için talepte bulunuyorlar. Şef kadrosundaki personellerin aldıkları maaşları belirleyen pek çok unsur bulunmaktadır. Personellerin derece ve kıdemleri, hizmet yılları, çalıştıkları kurum, dil ve teknoloji kullanımı veya bilgisi, sigorta ve BES kesintisi, aile durumu, çocuk durumu, eğitim durumu gibi unsurlara bağlı olarak alınan aylık ücretler değişebilmektedir. Özellikle de bilgisayarı aktif kullanan personeller kullanmayan şeflere kıyasla 100 lira daha yüksek maaş almaktadır. Bazı personellerin çalışmalarında bilgisayar kullanımına gerek duyulmamaktadır ve bu personeller bilgisayarsız çalışmaktadır. Bu durumda maaşları 50 ile 100 lira arasında daha düşük olabilmektedir. Ayrıca BES kesintisi kapsamında ücretlerin 100 lira civarında azaldığı unutulmamalıdır. Bu kapsamda devlette ortalama şef maaşları 2023 şu şekildedir;

7/1 derecesinde 3 yıl deneyimli şef kadrosundaki memur maaşı 2023 24 bin 50 TL civarındadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Devlette Şef Maaşları Ne Kadar?

Kamuda şef ne iş yapar?

Üst makamlardan birime gelen emir, talimat ve yönerge v.b. duyuruları personele imza karşılığı tebliğ ederek dosyalanmasını sağlamak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.