kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlette Sekreter Maaşları 2023 Ne Kadar?

Devlette Sekreter Maaşları 2023 Ne Kadar? Kamuda sekreter maaşları 2023 ne kadar? Sekreter nedir? Ne demek? Sekreter çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl?

A+
A-

Yaptığı işin karşılığında yeteri kadar değer görmeyen mesleklerin başında sekreterlik mesleği gelmektedir. Sekreterler çalıştıkları şirket, kurum, yönetici, ofis veya organizasyon için kritik öneme sahiptir. Sekreter hem gelen telefonları , hem kuruma,ofise veya odaya gelen insanları hem de günlük, haftalık ve aylık programları yönetir. Ayrıca yaptıkları ek işlere dikkat çekmek gerekmektedir. Sekreter denildiğinde akla özel sektör gelse de kamu kurum ve kuruluşlarında yani devlette binlerce sekreter görev yapmaktadır. Peki devlette sekreter maaşları 2023ne kadar? Kamuda sekreter maaşları 2023 yılında ne kadar? Sekreter nedir? Ne demek? Sekreter çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl?

Ortaöğretim Tıbbi Sekreter Maaşları Ne Kadar?

Sekreter Nedir?

Sekreter çalıştığı kurum, ofis, şirket için oldukça önemli bir pozisyonda çalışan kişiye denmektedir. Sekreter bağlı çalıştığı kurum ve kişinin her faaliyeti ile ilgili sürecin içinde yer alır. Telefon trafiği, insan trafiği, belge trafiği sekreterin sorumlulukları arasındadır. Ayrıca sekreter ofise, kuruma veya şirkete gelen her kişiyi karşılayan kişidir.

Sekreter Personel Alımı 2023

Özel sektöre kıyasla kamu kurum ve kuruluşlarında sekreter alımı çok sık yapılmamaktadır. Ancak her devlet dairesinde sekreter pozisyonda personel istihdamı yapılmaktadır. Devlette sekreter alımı 2023 yılında da devam edecektir. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yapılan personel alımlarıyla çok sayıda sekreter devlet dairelerinde istihdam edilmektedir. Ayrıca devlet dairelerinde kadrolu olarak çok sayıda sekreter görev yapmaktadır.

Sekreter Çalışma Şartları ve Saatleri 2023

Devlette sekreter olarak çalışan personeller tıpkı diğer personeller gibi 09.00-17.00 saatleri arasında görev yaparlar. Ancak ofislerine, kurumlarına ve yöneticilerine bağlı olarak sekreterlerin çalışma saatleri artabilmektedir. Sekreter maaşları yardımcı hizmetler sınıfındaki personellerden sonra ne düşük memur maaşlarından biridir. Bu nedenle sekreterler düşük maaş almaktan şikayetçi olmaktadırlar.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller arasında sekreterlerin iş yoğunluğu oldukça fazladır. Sekreterler hem evrak işleri ile hem de diğer işlerle uğraşırlar. Sekreterlerin çalışma şartları bu nedenle ağır olarak nitelendirilebilir. Sekreterler bağlı bulundukları yöneticilerin veya ofislerin diğer isteklerini yapmakla da yükümlüdür. Bu nedenle günlerinin yoğun geçtiğini söylemek mümkün olacaktır.

Belediye Genel Sekreteri Maaşları Ne Kadar?

Devlette Sekreter Maaşları 2023

Devlette çalışan sekreterlerin ne kadar maaş aldığı her zaman merak konusu olmuştur. Sekreterlerin eğitim durumu, hizmet yılı, derece ve kıdemi, evli olup olmadığı ve çocuk sahibi olup olmadığına göre sekreterin maaşı değişiklik gösterebilmektedir. Bu doğrultuda devlette sekreter maaşları 2023 şu şekildedir:

1/4 derecesinde ve kıdeminde 25 ve üstünde hizmet yılı bulunan bir sekreter devlette 2023 yılında 14 bin TL civarında maaş almaktadır.

1/1 derecesinde ve 21 yıl hizmet süresi bulunan devlette sekreter maaşları 2023 13 bin 850 TL civarındadır.

3/1 derecesinde ve 15 yıl hizmet süresi bulunan devlette sekreter maaşları 2023 13 bin 600 TL civarındadır.

5/1 derecesinde ve 9 yıl hizmet süresi bulunan devlette sekreter maaşları 2023 13 bin 400 TL  civarındadır.

9/1 derecesinde ve mesleğe yeni başlamış sekreter maaşları 2023 13 bin 300 TL civarındadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Sekreterler kaç saat çalışır?

Devlet kurumlarında günde 8, haftada 40 saat çalışabiliyorsunuz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.