kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Müezzin Maaşları Ne Kadar?

Müezzin Maaşları Ne Kadar? Müezzin Nedir? Ne Demek? Müezzin Kimdir? Müezzin Özlük Hakları Müezzin Maaşları Ne Kadar Oldu? İşte tüm merak edilenler…

A+
A-

Diyanet işlerinde görev alan müezzin hakkında son zamanlarda en çok merak edilen konulardan biri de müezzin maaşları ne kadar sorusudur. Bizde sizlere bu yazımızda merak ettiklerinizi en güncel haliyle derledik.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde pek çok personel istihdam edilir. Müftü, sözleşmeli memur, memur, imam, büro personeli, şoför, hizmetli, güvenlik görevlisi, temizlik elemanı bunlara örnektir. Ayrıca müezzin kadrosu da son dönemde popülerliğini artıran personellerin başındadır. Din Hizmetleri Sınıfındaki “müezzin-kayyım” kadrosu için son dönemde sık sık personel alımı yapılmaktadır. Müezzinlere maaş ödemesinin yanı sıra bazı durumlarda fazla çalışma ücreti de ödenebilir. Bu kişilerin ne kadar maaş aldığı da merak edilmektedir. Peki müezzin maaşları ne kadar?

Müezzin Nedir? Ne Demek? Görevleri Nelerdir?

Müezzin Nedir? Ne Demek? Müezzin Kimdir?

Arapça kökenli bir kelimedir. Personeller camilerde ezan okumaktadır. Namaz öncesi kamet getirip, namaz sonrasında tesbihat yaptırır. Günde 5 vakit namaz kılınmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre bu kelimenin karşılığı ezancıdır. İslam dünyasında büyük saygı gören bu kişiler işinin önemini iyi kavramaları ve örnek bir insan olarak hayatlarına devam etmelidirler.

Müezzin Özlük Hakları

Müezzinlere ulusal ve dini bayramlarda çalışmaları durumunda en çok 8 saat esas alınarak fazla mesai ücreti ödemesi yapılır. Saat başına ödenen ücretin miktarı bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 4 katı kadar olmaktadır. Saat başına fazla çalışma ücreti 2,40 TL’dir. Fazla mesai yapan müezzinler fazladan çalıştıkları her gün için 77 TL ek ücret almaktadır. Personellerin haftalık izin, yıllık izin, sigorta gibi hakları vardır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun verdiği tüm haklardan faydalanabilirler.

Müezzin Maaşları Ne Kadar?

Lise ve dengi okullardan mezun olan müezzinler göreve 12/2 derecesinden başlar. Derecede yükselmede tüm haklardan faydalanarak 2/6’ya kadar yükselebilirler. Derece ve kıdem, hizmet yılı, aile ve çocuk yardımı, sigorta ve BES kesintisi, fazla mesai, ek tazminat gibi unsurlara bağlı olarak da farklı miktarlarda maaş alabilirler.

İmam Hatip Lisesi mezunları hangi kurumlara girebilir?

Bu kapsamda müezzin maaşları ortalama 14 bin 750 TL seviyesindedir.

Müezzin nerede görev yapar?

Müezzin, camilerde ezan okuyan, sala getiren, namazlarda selam ve tesbih dualarını okuyan kişidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.