kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS İnşaat Mühendisliği Taban Puanları 2016 2017

DGS İnşaat Mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı, DGS nedir, inşaat mühendisliği bölümü nedir sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

DGS İnşaat Mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı, DGS nedir, inşaat mühendisliği bölümü nedir, inşaat mühendisliği bölümü mezunları ne iş yapar, inşaat mühendisliği iş imkanları nelerdir, 20162017 dönemi inşaat mühendisliği DGS taban puanları nasıldır? gibi soruların cevaplarını sizin için derledik.

DGS NEDİR?

DGS yani Dikey Geçiş Sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan ve düzenlenen iki yıllık önlisans programlardan mezun adayların en az dört yıllık eğitim veren lisans programlarına girebilmesini sağlayan üniversite giriş sınavlarından biridir. DGS sayısal ve sözel iki bölümden oluşmaktadır. 60 sayısal, 60 sözel olmak üzere toplamda 120 soru bulunmaktadır.

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ

İnşaat mühendisliği bölümünün amacı yapı ve çevreyle ilgili tasarım ve üretim yapacak mühendisler yetiştirmektir. İnşaat mühendisliği özellikle Türkiye gibi inşaat sektörünün gelişmiş olduğu ve dinamik bir yapıyla sürekli değişen ve gelişen bir ülkede oldukça önemli bir yerdedirve bu yüzden bu alanda kalifiye eleman ihtiyacı oldukça fazladır. İnşaat mühendisliği bölümü lisans programıdır ve en az dört yıllık eğitim süresine sahiptir.

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, İŞ İMKANLARI NELERDİR?

İnşaat mühendisliği bölümü mezunları mezun olduktan sonra mühendis unvanı almaktadırlar. Bu unvan onlara yukarıda söylediğimiz gibi yapı ve çevre ile ilgili birçok yerde mühendis olarak çalışma imkanı vermektedir. Herhangi bir lisans mezununun başvurabileceği işlere başvurabilme hakkıyla beraber üniversite de akademik kadrolarda yer alabilirler. Kamu kurumlarında baraj yapımı, bina yapımı, liman, hava alanı, gar, enerji tesisi yapımı gibi işlerde görev alabilir ayrıca aynı işleri özel şirketlerde de yapabilirler. Fakat kamu kurumlarına girmek için genellikle KPSS şartı aranmaktadır ve özel şirketlere girebilmek için de gerekli donanıma sahip olmak gereklidir.

DGS İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 2016 2017 TABAN PUANLARI

2016 yılında gerçekleştirilen DGS ile yerleştirme yapılan inşaat mühendisliği bölümünün DGS 2016 2017 dönemi taban puanları aşağıdaki gibidir.

YKS Taban Puanları

3104 1 62b875530db14041e89d96677f8dc3d5 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.