kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İş ve Uğraşı (Ergoterapi) Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​İş ve uğraşı teknikerleri özel sektörde ve kamuda ne kadar maaş almaktadır? Ergoterapi teknikeri maaşları ne kadar oldu? Net ve brüt maaşlar ne kadar?

A+
A-

İş ve Uğraşı teknikeri yani ergoterapi teknikerliği, kişilerin kaliteli  yaşamaları için hizmet vermektedirler. Bağımsız ve kaliteli yaşam koşulu için iyileştirmeler yapan ergoterapi teknikerleri maaşları ne kadardır birlikte bakalım.

Çevre Sağlığı Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Ülkemizde insanların ne kadar kazandığı, ne kadar ücretler ile çalıştığı toplumdaki herkes tarafından merak edilmektedir. İnsanların kimi kendisi daha az veya fazla mı kazanıyor onu bilmek için, kimi hangi işte ne kadar para kazanıldığını bilmek için, kimi bu mesleği yapsam mı diye, kimi de o mesleğe başlamak üzere olduğu için bu merakı taşımaktadır.

İnternetin, sosyal medyanın hayatımızda olması, herkes tarafından kullanılması ile de o meslek grubundan tanıdığı olmasa da insanların bu meraklarının giderilmesi sağlanmaktadır. İşte bu açıdan bizde farklı meslek gruplarının, iş kollarının maaşlarını, kazançlarını derleyerek sizlere sunuyoruz. İş ve uğraşı teknikeri maaşları hakkında bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İŞ VE UĞRAŞI TEKNİKERİ NASIL OLUNUR? ERGOTERAPİ TEKNİKERİ NEDİR? NE İŞ YAPAR?

İş ve uğraşı teknikeri olmak için bir adayın İş ve Uğraşı bölümünden mezun olması gerekmektedir. Mezuniyet sonrası iş ve uğraşı teknikeri olmak isteyen bir kişi özel sektörde mi kamuda mı çalışacağına göre farklı yollar izleyebilir. Özel sektörde çalışmak için iş ve uğraşı teknikeri adayının iş ilanlarına başvuru yaparak kabul edilmeyi beklemesi gerekirken kamuda iş ve uğraşı teknikeri olmak isteyen bir birey ise kamu personeli seçme sınavına yani KPSS’ye girmelidir ve atanmasına yetecek puanı elde etmelidir.

İş ve uğraşı teknikeri ya da diğer adıyla ergoterapi teknikeri tüm sağlık teknikerleri gibi uzman doktorun, amirin yanında görev yapan, onların yönlendirmeleri doğrultusunda destek personeli olarak görev yapan tekniker grubudur. İş ve uğraşı teknikeri görevlerini kabaca sıralamak gerekirse şu görevler karşımıza çıkmaktadır.

  • Bireyin; günlük yaşam, iş yaşamı, hobi ve boş zaman aktiviteleri ile ilgili becerilerinin geliştirilmesi, iyileştirilmesi veya düzeltilmesi amacıyla rehabilitasyon programı çerçevesinde öngörülen iş-uğraşı terapisi uygulamalarını yapmak
  • Bireyin bilişsel, duyu, algı ve nöromüsküler fonksiyonlarının geliştirilmesi, iyileştirilmesi veya düzeltilmesi amacıyla rehabilitasyon programı çerçevesinde öngörülen iş ve uğraşı terapisi uygulamalarını yapmak
  • Ortez, protez ve yardımcı teknolojik cihaz kullanım gereksinimi olan bireylerde bu cihazları uygulama ve eğitimine katkıda bulunmak
  • Ev ve diğer toplumsal katılım alanlarında bireysel bağımsızlığı artırmak üzere, çevresel değişikliklerle ilgili çalışmalara katılmak

Bu başlığı daha kapsamlı olarak incelemek için ilgili içeriğimize göz atabilirsiniz.

İŞ VE UĞRAŞI, ERGOTERAPİ TEKNİKERİ MAAŞLARI KAMUDA NE KADAR?

ergoterapi is ve ugrasi terapisi teknikeri maaslari 2021

İş ve uğraşı teknikeri de kamuda sağlık teknikeri olarak görev yaptığından dolayı kıdem durumuna göre maaşları bu şekildedir. Yani yeni başlayan ergoterapi, iş ve uğraşı teknikeri maaşı 18-28 bin TL civarlarındadır.

Buradaki rakamı aralık olarak vermemize gelecek olursak AGİ, çocuk yardımı, kurumdan kuruma değişebilecek ek ödenekler vs. ile maaşların bireyden bireye, kurumdan kuruma 100-200 TL oynama gösterebilmesidir. Bu oynamalar tablodaki rakamların üstünde de gerçekleşebilmektedir bu yüzden bu iş ve uğraşı teknikeri maaşlarına ait tablodaki rakamlar bile aşağı ve yukarı yönlü olabilmektedir.

Dediğimiz gibi burada verdiğimiz rakamlar net olarak ele geçen maaşlar ile ilgilidir fakat brüt olarak iş ve uğraşı teknikeri buradaki rakamın 1000-1200 TL üstünde kazanmaktadır. Kazanmak deyince insanların aklına yine ele geçen para gelmektedir fakat brüt maaşlardan devlete gelir vergisi, emeklilik kesintisi, GSS (genel sağlık sigortası) primi gibi kesintiler yapılarak ödeme yapıldığından dolayı yeni başlayan iş ve uğraşı teknikerlerinin aslında kazandığı 16800-17000 TL civarlarında iken ellerine geçen yukarıda bahsettiğimiz rakam olmaktadır. Bu durumda internette bazen bazı görseller, rakamlar dolaşmakta ve gelirimiz o kadar değil diye isyan edilmektedir fakat aslında kamudaki herkesin geliri o kadar olsa da ele geçen noktasında daha düşük bir maaş olunca tüm meslek gruplarındaki insanlar kızgınlıklarını ifade etmektedir.

ÖZEL SEKTÖRDE İŞ VE UĞRAŞI TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Kamuya kıyasla özel sektörde durum bu kadar iyi değildir. Özellikle yeni başlayan olma noktasında iş ve uğraşı teknikerleri asgari ücret civarlarında maaş almaktadırlar. Asgari ücret yapılan zam ile 8506 TL’ye yükselmiştir ve işte bir iş ve uğraşı teknikeri özel sektörde işe başlarken üç aşağı beş yukarı bu civarlarda maaş alacaktır.

Ergoterapist Maaşları Ne Kadar?

Ergoterapi okuması zor mu?

Ergoterapi bölümünün diğer bölümler gibi kolay ve zor olduğu durumları vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.