kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Otomotiv Mühendisliği 2019 Taban Puanları

DGS 2018 otomotiv mühendisliği kontenjanları kaçtı, 2019 yılında kaç olur, DGS otomotiv mühendisliği 2019 taban puanları kaçlardadır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

DGS otomotiv mühendisliği 2019 taban puanları kaçlardadır, DGS ile otomotiv mühendisliği bölümünü kimler tercih edebilir, hangi puan türü ile tercih edebilir, DGS 2018 otomotiv mühendisliği kontenjanları kaçtı, 2019 yılında kaç olur, DGS otomotiv mühendisliği puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puanlar kaç olmuştur gibi sorularına yazımızı okuyarak cevaplar bulabilirsiniz.

DGS yani dikey geçiş sınavı, önlisans programı mezunu kişilerin girerek öğrenim hayatlarına bir lisans programında devam etmesini sağlayan ve ÖSYM yani ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi tarafından düzenlenen bir üniversiteye giriş ya da geçiş sınavıdır.

Lisans programı adayı önlisans mezunu kişiler kendi bitirdikleri bölümün geçiş hakkı verdiği lisans bölümlerine, o programı okumak istedikleri üniversitede yerleşmek için yeterli bir puan almak zorundadırlar. Bu puanlar net bir şekilde belli olmasa bile her yıl yapılan yerleştirmeler sonrasında ortaya çıkan yerleştirme puanları üzerinden bir sonraki yıl fikir vermek amacıyla ÖSYM tarafından tercih kılavuzları oluşturulur.

2018 DGS yerleştirmeleri ile oluşturulmuş olan ve 2019 yılında ilgili bölümlerin fikir verme amacıyla oluşturulan taban puanları olacak listeleri bizler sizin için hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ TABAN PUANLARI 2019

Dikey geçiş sınavı ile bir adayın otomotiv mühendisliği bölümüne geçiş yapabilmesi için hem DGS tercih kılavuzunda otomotiv mühendisliğinin tercih edilmesini sağlayacak olan önlisans programı mezunu olması hem de DGS puan türleri içinden SAY yani sayısal puan türünden yeterli puanı alması gerekmektedir.

DGS puanı ile tercih edilebilecek otomotiv mühendisliği kontenjan sayısı 2018 yılında 82 olarak karşımıza çıkmıştır. 2019 yılında da otomotiv mühendisliği kontenjanları DGS için çok farklı olmayacaktır.

DGS puanı ile tercih edilmiş olan otomotiv mühendisliği bölümü puanlarına baktığımızda en küçük puan ile yerleştirmenin İstanbul Okan Üniversitesi’ne (İngilizce) (Ücretli) olduğunu görmekteyiz. Bu üniversiteye yerleşmede kullanılan bu en küçük puanın ise 240,55425 olduğu görülüyor. Bölüme yerleştirmede kullanılan en büyük taban puan ise 307,06518 ile Hacettepe Üniversitesi’ne (İngilizce) aittir. Buradan yola çıkarak adaylar 2019 DGS ile sayısal puan türünden bu iki puan aralığında bir puan alırsa otomotiv mühendisliği bölümüne herhangi bir üniversitede yerleşebilir diyebiliriz.

DGS otomotiv mühendisliği 2019 taban puanları listesini oluşturarak hazırladığımız görseller yazımızın alt kısmındadır.

Sınavlar, üniversite tercihleri, taban puanlar ve bunlar gibi tüm konularda merak ettiklerinizi, sorularınızı TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarına gelerek sorabilir, paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

* DGS otomotiv mühendisliği taban puanları listesi ve yazımızın oluşmasını sağlayan diğer bilgiler ÖSYM’nin kılavuzları ve resmi internet sitesinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı en son duyuru dikkate alınmalıdır ve bu yüzden ÖSYM internet sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

5629 1 438943ce687c386c6dc32214998da2d1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.