kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Uzay Bilimleri ve Teknolojileri 2017 2018 Taban Puanları

Dikey geçiş sınavı uzay bilimleri ve teknolojileri 2017 2018 taban puanları listesine göre taban puanlar kaçta kalmıştır, DGS ile uzay bilimleri ve teknolojileri bölümünü kimler tercih edebilir sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Dikey geçiş sınavı uzay bilimleri ve teknolojileri 2017 2018 taban puanları listesine göre taban puanlar kaçta kalmıştır, DGS ile uzay bilimleri ve teknolojileri bölümünü kimler tercih edebilir, dikey geçiş sınavı ile alan uzay bilimleri ve teknolojileri en düşük ve en yüksek kaç taban puanlarda kapatmıştır, bu taban puanlar hangi üniversitelere aittir, uzay bilimleri ve teknolojileri bölümü DGS’nin hangi puan türü ile tercih edilebilmektedir sorularının cevaplarını yazımızda sizin için bulmaya çalıştık.

Önlisans programı mezunlarının girmeye hak kazandığı dikey geçiş sınavı lisans programlarına girmeyi sağlayan bir üniversite giriş sınavıdır. Bu sınava giren adaylar var olan 3 (üç) farklı puan türünden puanlar alır ve bu puanlar aracılığıyla tercih yapabilirler. Bu tercihleri yaparken fikir oluşturması amacıyla bizler sizin için taban puanları listelerini hazırlamaya çabalıyoruz.

DGS UZAY BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ 2018 TABAN PUANLARI

Dikey geçiş sınavı aracılığıyla uzay bilimleri ve teknolojilerini tercih edecek bir adayın sayısal puan türünden yeterli puanı almış olması gerekmektedir. Ayrıca yine uzay bilimleri ve teknolojileri bölümünü dikey geçiş sınavı puanıyla tercih edebilmesi için bir adayın ÖSYM’nin yayınladığı kılavuzda belirtilen 2 (iki) yıllık bölümlerden birinden mezun olması gerekmektedir.

Uzay bilimleri ve teknolojilerini DGS ile tercih etmede kullanılan en küçük taban puan 262,40931 ile Akdeniz Üniversitesi’ne aittir. Bu civarda bir puan bölüme yerleşmenizi sağlayacaktır.

Türkiye’de bulunan vakıf ve devlet üniversitelerinin hepsini içeren DGS uzay bilimleri ve teknolojileri 2017 2018 taban puanları listesi aşağıdaki tablodadır.

Üniversite Adı Bölüm Adı En Düşük Puan 
Akdeniz Üniversitesi (Antalya) Uzay Bilimleri ve Teknolojileri 262,40931
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.