kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Doktor Olmak İçin Hangi Liseye Gitmeliyim?

Doktor olmak için hangi liseye gitmeliyim? Hangi liseden mezun olanlar daha fazla tıp fakültesini kazanıyor? Fen liselerinde tıp fakültesi kazanma oranı nedir? 2017 yılında en fazla tıp fakültesini kazandıran lise hangisidir? Doktor olmak isteyen ve bunun için en uygun liseye gitme hayali olan arkadaşlarımız yazımız devamını okuyabilirler.

A+
A-

Ülkemizde yer alan liseler içerisinde bazı okul mezunlarının tıp fakültesini kazanma oranı oldukça yüksektir. Her yıl girilen üniversite yerleştirme sınavında Fen ve Anadolu liselerinin bazılarında mezun olanların tıp fakültesini kazanma oranı yüksektir. Özellikle Türkiye’nin önde gelen liseleri olarak bilinen Fen Lisesi mezunlarının büyük bölümü tıp fakültesini hedeflemekte ve fakülteleri kazanmaktadır. Bizde doktor olma hedefiyle bir liseyi kazanmak isteyen arkadaşlarımızın tercihlerini kolaylaştırmak adına sizlere güzel bir liste hazırlamak istiyoruz. Kamu Haber

Master Yapmak, Doktora Yapmak ve Profesör Olmak Ne Demektir?

En Fazla Doktor Çıkaran Fen Liseleri

Doktor olmak isteyen bir öğrencinin ilk hedefi Fen Lisesini kazanmak olmalıdır. Özellikle en iyi liseler yazımız içerisinde belirttiğimiz fen liseleri, tıp fakültesi kazandırma konusunda yıllardır başarı göstermektedir. Şimdi sizlere bu liselerle ilgili detaylardan bahsederek, hangi lise mezunlarının kaçının doktor olma yolundaki adım olan tıp fakültesini kazandığını aktaralım.

Kayseri Fen Lisesi: 2017 yılında üniversiteye yerleşen öğrencilerinden oran olarak en fazla tıp fakültesini kazandıran lise Kayseri Fen Lisesi olmuştur. 2017 mezunları içerisinde yükseköğretime yerleşen 98 öğrenciden 71 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır. Aynı liseden 2016 yılında da 39 kişi tıp fakültesini kazanmıştır.

Adana Fen Lisesi: 2017 yılında üniversiteye yerleşen öğrencilerinin 108 tanesinden 68 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır. Geçtiğimiz yıl içerisinde de aynı liseden 50 öğrenci doktor olabilmek için tıp fakültesini kazanmıştır.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi: 2017 yılının en başarılı üçüncü lisesi olan liseden mezun olarak üniversiteye yerleşenler 128 öğrencisinin 73 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır. 2016 yılında da üniversiteye yerleşen 88 öğrenciden 51 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır.

Ankara Fen Lisesi: 2017 yılında üniversiteye yerleşen mezunlarının 128 tanesinden 70’i tıp fakültesi kazanan lise, başarı listemizde dördüncü sırada yer almıştır. Aynı liseden mezun olanlar içerisinde 52 tanesi de tıp fakültesini kazanmıştır.

Konya Meram Fen Lisesi: 2017 yılı içerisinde bu liseden mezun olan 62 öğrenciden 37 tanesi tıp fakültesini kazanmayı başarmıştır.

İzmir Fen Lisesi: Doktor hayali kurma yolunda hedefi olan öğrencilerin mezun olduğu ve listemizin beşinci sırasında yer alan lise olan İzmir Fen Lisesinden 2017 yılında mezun olan 111 öğrenciden 56’sı tıp fakültesini kazanmıştır. Aynı liseden 2016 yılında üniversiteye yerleşen 32 kişi tıp fakültesini kazanmıştır.

Antalya Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi: 2017 yılında bu liseden mezun olanlar içerisinde üniversiteye yerleşen 80 kişiden 45’i tıp fakültesini kazanmayı başarmıştır. 2016 yılında ise liseden üniversiteye yerleşen 67 öğrenciden 44 tanesi tıp fakültesi kazanmıştır.

Aydın Fen Lisesi: 2017 yılında liseden mezun olarak üniversiteye yerleşen 57 kişiden 28 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır. 2016 yılında da 36 kişiden 20 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır.

Samsun Fen Lisesi: 2017 yılında liseden 66 üniversiteye yerleşen mezunun 34 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır.

Denizli Erbakır Fen Lisesi: 2017 yılında bu liseden mezun olarak bir yükseköğretime yerleşen 75 kişiden 40 kişi tıp fakültesini kazanmıştır. Aynı liseden 2016 yılında üniversiteye yerleşen 59 kişiden de 32 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır.

Kadın Doğum Uzmanı-Doktoru Maaşları Ne Kadar?

 

Doktor olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir?

Tıp fakültesi okumak isteyen öğrenciler AYT sınavında özellikle Fen Bilimleri ve Matematik alanına ağırlık vermesi gerekir.

Yorumlar

  1. hayruş doğru Avatar hayruş doğru dedi ki:

    çok teşşekürler

  2. hayruş doğru Avatar hayruş doğru dedi ki:

    çok teşşekürler

  3. hayruş doğru Avatar hayruş doğru dedi ki:

    çok teşşekürler