kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Döküm 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

2018 YKS tercih sonuçlarına göre ortaya çıkan döküm taban puanları 2019 listesi nasıldır, döküm bölümü hangi puan türü ile tercih edilebilir, 2019 yılı için oluşacak olan döküm puanları içinde bulunmakta olan en küçük ve en büyük puanlar kaçtır, döküm sıralama sayıları kaç binlerdedir, döküm başarı sıralamaları 2019 açıklandı mı, hangi zaman diliminde açıklanabilir gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

Ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) Türkiye genelinde yapılmakta olan neredeyse tüm merkezi sınavları hazırlayan, düzenleyen, yürüten kurumdur ve bu sebeple yükseköğretim kurumları sınavı (YKS) adını taşımakta olan üniversiteye giriş merkezi sınavını da ÖSYM düzenlemektedir. Ortaöğretim kurumu/lise mezunu adaylar YKS’ye girerek tercih etmeyi düşündükleri bölümü ilgilendiren puan türünde o bölüme yetecek kadar puan veya bir başka değişken olan sıralama sayısına sahip olmaya çalışırlar.

Yukarıda bahsi geçen yetecek puan veya sıralama ise her sene değişkenlik gösterebilmektedir fakat ÖSYM her yıl, bir önceki yıl yapılan yerleştirme sonuçları üzerinden tercihlerde fikir vermesi için YKS tercih kılavuzu hazırlamaktadır. İşte bu şekilde hazırlanacak olan 2019 YKS tercih kılavuzunda yer alacak taban puanları ve başarı sıralamaları rakamlarını 2018 yerleştirme sonuçlarına göre bizler her bölüm için hazırlamaya devam ediyoruz.

DÖKÜM TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

Döküm adını taşıyan bölüm 2 yıllık bir lisans programıdır ve adaylar bu tip önlisans programlarına yerleşebilmek için YKS içinde yer alan temel yeterlilik testi (TYT) kısmını çözerek TYT puan türünden yeterli puan almalıdırlar çünkü 2 yıllık tüm bölümler gibi döküm bölümü de TYT puan türü ile tercih edilebilmektedir.

Döküm başarı sıralamaları ÖSYM veya diğer bir ilgili kuruluş YÖK henüz hiçbir bölümün sıralama rakamlarını açıklamadığı için yazımızda şu an yer almamaktadır. ÖSYM veya YÖK Atlas siteleri içine kurumlar bu rakamları yükledikleri anda döküm başarı sıralaması rakamlarını sizin için yazımıza ekleyeceğiz, bu da sanıyoruz ki önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleşecektir. (EKLENDİ)

2018 YKS tercihleri için ayrılan döküm kontenjanları 21 olarak belirlenmişti, 2019 döküm kontenjanları da muhtemelen buna yakın bir sayıda olacaktır.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yapılan yerleştirmeler sonucu oluşan döküm puanları içinde yer alan en düşük ve en yüksek taban puanlara baktığımızda bilinen en küçük puan ile yerleştirmenin 210,59222 puan ile Dokuz Eylül Üniversitesi’ne yapıldığı görülmektedir. Adaylar 2019 yılında bu civarda bir TYT puanı elde ederlerse muhtemelen döküm bölümünü kazanmaya hak kazanacaklardır.

Döküm 2019 taban puanları olarak oluşturulan listenin tamamını sizin için hazırladığımız tabloda, yazımızın en alt kısmında bulabilirsiniz.

ÖSYM’nin yaptığı tüm sınavlar ve yerleştirmeler, üniversiteler, üniversite bölümleri ve bunlar gibi tüm konularda sorularınızı sorabileceğiniz, paylaşımlarda bulunabileceğiniz FORUM sayfalarımız deneyim sahibi yöneticileri ve üyeleri ile sizleri bekliyor.

* Döküm 2019 taban puanlarını adını verdiğimiz liste ve YKS ile ilgili verdiğimiz diğer bilgiler ÖSYM’nin sitesinde yer alan dokümanlar, kılavuzlar içinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte biz yazımızı güncellemeye çalışacak olsak da sizler tüm bu işlerden sorumlu olan ÖSYM’nin resmi web sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeyi alışkanlık haline getiriniz.

DÖKÜM BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM BURS/DİL TABAN PUAN SIRALAMA
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ  Döküm     212,10006 1391859
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ  Döküm  KKTC Uyruklu    Dolmadı Dolmadı

5857 1 e07172b2bdd14a67eac3c7c2f2a57c09

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.