kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

EBA Şifresi Nasıl Alınır, EBA'ya Nasıl Girilir?

Koronavirüs nedeniyle okulların tatil edilmesiyle birlikte önümüzdeki hafta uzaktan eğitim süreci başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan eğitimler TRT ve internet üzerinden yayınlanacak. Mersin İl Eğitim Müdürlüğü uzaktan eğitim sistemine erişimi sağlayacak EBA hakkında 7 adımlık bir yol haritası çizerek adayların sisteme girişini kolaylaştırmıştır. EBA şifresi nasıl alınır ve EBA'ya nasıl girilir? İşte detaylar…

A+
A-

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülkemizdeki eğitim öğretim dönemine geçici süreliğine ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan tedbirler kapsamında okulların tatil edildiği ve eğitim öğretim sürecinin uzaktan eğitim ile sağlanacağı belirtildi. Bu konuda çalışmalarını hızlandıran Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemini devreye soktu. TRT ile birlikte EBA üzerinden derslerin öğrencilere aktarılacağı bu sistem hakkında bilgiler netleşmeye başladı. Biz de 23 Mart 2020 tarihinde başlayacak yayınlar hakkında bilgi vermek amacıyla yazımızı kaleme aldık. EBA şifresi nasıl alınır? EBA sistemine nasıl girilir?

EBA Nedir?

EBA açılım olarak Eğitim Bilişim Ağı sisteminin kısaltılmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından oluşturulan bu sistem, çevirimiçi bir sosyal eğitim platformu olarak bilinmektedir. Bu sistem, eğitim öğretim sürecini içerisinde yer alan öğrenci ve öğretmenlere ciddi kolaylıklar sağlamaktadır. Bu sistemde öğretmenler, istedikleri içerikleri yüklemektedir. Diğer öğretmenler tarafından hazırlanan not ve sunumlara da ulaşabilmektedir. Öğretmenlerin yararlanmalarını sağlayan bu sistemin asıl faydası öğrencilere olmuştur. EBA’ya giriş yapan öğrenciler, başka öğrenciler tarafından paylaşılan notlara, sunumlara ve görsellere rahatlıkla ulaşabilmektedir. Bilginin aktarılması, biriktirilmesi ve aynı anda çok fazla öğretmen ve öğrenciye ulaştırılması noktasında çok işlevsel bir görevi yerine getiren EBA sistemi, şimdi uzaktan eğitim için kullanılacaktır.

EBA Şifresi Nasıl Oluşturulur?

EBA şifresi, geçici ve kalıcı olarak oluşturulabilmektedir. Bunun için iki farklı buton oluşturulmuştur. Bu butonlar aracılığıyla EBA şifresi oluşturmak için yapılması gerekenler şöyledir;

a) “EBA Hesabı Oluştur” butonu ile:

Bir defaya mahsus olmak üzere “EBA Hesabı Oluştur” butonuyla veline ya da öğretmenlerine başvurmadan EBA şifreni belirleyebilirsin. Bunun için:

  1. “EBA Hesabı Oluştur” butonuna tıkla.
  2. e-Okul bilgilerini girip “Giriş” butonuna bas.
  3. EBA hesabın için yeni şifreni belirle. Kendinin ya da velinin e-posta adresini ve cep telefonu numarasını gir ve “Şifre Oluştur” butonuna tıkla.
  4. Girmiş olduğun cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.
  5. Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni gir.
  6. Güvenlik kodunu girip ve “Gönder” butonuna bastığında “Ana Sayfa”ya ulaşacaksın.

b) Veline ya da Öğretmenlerinden Birine Başvurarak Şifre Oluşturma:

  1. EBA Giriş ekranında Öğrenci -> EBA yolunu izle. EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin.
  2. EBA Giriş ekranında TC Kimlik Numaranı ve velinden ya da öğretmeninden edindiğin tek kullanımlık şifreyi gir.
  3. Güvenlik kodunu gir ve “Gönder” butonuna tıkla.
  4. Bir aktivasyon yöntemi seç:
    1. “Veli Bilgileriyle Aktivasyon”u seçersen açılan ekranda velinin TC Kimlik Numarasını ve ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.
    2. “e-Postayla Aktivasyon”u seçersen “Aktivasyon Kodu Gönder” butonuna basmalısın. Sisteme kayıtlı e-posta hesabına gönderilen aktivasyon kodunu “Aktivasyon Kodunu Gir” bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.
    3. “Cep Telefonuyla Aktivasyon”u seçersen “Aktivasyon Kodu Gönder” butonuna basmalısın. Sisteme kayıtlı cep telefonu numarana gönderilen aktivasyon kodunu “Aktivasyon Kodunu Gir” bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.
  5. Aktivasyon adımını geçtikten sonra açılan ekranda EBA hesabın için “Yeni Şifreni Belirle” ve “Kaydet”e tıkla.
  6. Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni girmelisin.
  7. Güvenlik kodunu girip “Gönder” butonuna bastığında “Ana Sayfa”ya ulaşacaksın.

Mersin İl Eğitim Müdürlüğü 7 Adımda EBA Sistemine Giriş Nasıl Yapılır?

Eğitim Bilişim Ağı’na giriş işlemlerini hızlı ve kolay şekilde halledemeyen adaylar için, Mersin İl Eğitim müdürlüğü tarafından 7 adımda bu sisteme giriş anlatılmıştır. Adımları doğru şekilde takip eden adaylar, EBA sistemine giriş yapma konusunda rahat edecektir. İşte 7 adımda EBA’ya giriş:

7 adimda ebaya nasil gyrylyr

23 Mart 2020 tarihinde EBA üzerinden başlayacak eğitimler ilerleyen günlerde www.eba.gov.tr adresi üzerinden duyurulacaktır. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler uzaktan eğitim süreciyle ilgili tüm detayları EBA üzerinden öğrenebilecektir.

Yorumlar

  1. Hanaa   Abuukar Avatar Hanaa Abuukar dedi ki:

    Somali