kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KFC Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

KFC Personel Maaşları 2023 Ne Kadar? KFC çalışma şartları 2023 nasıl? KFC çalışma saatleri 2023 nasıl? KFC personel alımı 2023 ne zaman? KFC iş başvurusu 2023 nasıl yapılır?

A+
A-

Kızarmış tavuk, patates kızartması, lezzetli bir ekmek denildiğinde pek çok kişinin aklına KFC gelmektedir. KFC, Kentucky Fried Chicken markasının kısaltılmış halidir. Dünyanın en büyük fast food zincirlerinden biri olan KFC hemen hemen her ülkede faaliyet göstermektedir. KFC’nin toplam şube sayısı 20 binin üzerindedir. KFC’nin faaliyet gösterdiği ülke sayısı ve şubelerinin fazlalığı incelendiğinde firmanın ne kadar büyük olduğu daha iyi anlaşılacaktır. KFC, Türkiye’de de hemen hemen her şehirde faaliyet göstermektedir. Hem AVM’lerde hem de şehir merkezlerindeki şubeleriyle binlerce kişi karnını KFC ürünleri ile doyurmaktadır. Müşteriler tarafından sevilen KFC firması pek çok kişi için de iş kapısı haline gelmiştir. Türkiye’de faaliyet gösteren KFC şubeleri binlerce kişiye fırsatı sunmaktadır. Bu nedenle KFC personellerinin ne kadar maaş aldığı merak edilmektedir. Peki KFC personel alımı 2023 var mı? KFC personel maaşları 2023 ne kadar? KFC çalışma şartları 2023 çalışma saatleri nasıl? KFC iş başvurusu 2023 nasıl yapılır?

Hamburgerciler Ne Kadar Para Kazanır? Hamburgerci Açmak Mantıklı Mı?

KFC Personel Alımı 2023

Kentucky Fried Chicken firması Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet göstermektedir. Kızarmış tavuk ürünleri ile gönüllere taht kuran KFC’nin şubelerine her gün binlerce müşteri akın etmektedir. KFC şubelerindeki yoğunluk devam ettikçe firma büyümekte, firma büyüdükçe de personel alımları devam etmektedir. KFC personel alımı 2023 yılında da devam edecektir. KFC personel alım ilanlarını firmanın resmi sitesinden ve kariyer sitelerinden takip etmek mümkündür.

KFC Çalışma Şartları 2023

Başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada fast food işletmeleri her gün binlerce müşteriyi ağırlamaktadır. Alışveriş Merkezlerinde, plazalarda ve şehir merkezlerinde yer alan fast food işletmelerinde her bir gün oldukça yoğun geçmektedir. Hal böyle olunca dünyanın en büyük fast food zincirlerinden biri olan KFC’nin binlerce şubesinin ne kadar yoğun olduğunu tahmin etmek güç olmasa gerek. Bu nedenle KFC şubelerinde çalışma şartları yaşanan yoğunluk nedeniyle oldukça zorludur. Peki KFC çalışma şartları 2023 nasıldır?

Fast food mantığı hızlı servis hızlı tüketim anlayışına dayalıdır. Bu nedenle gelen müşteri kısa sürede yemeğini alır, yer ve işletmeden ayrılır. Bu durumda sipariş, hazırlama, temizlik sirkülasyonunu sürekli kılar. Personellerin hem sipariş alması hem siparişi hazırlaması hem de işletmeyi temizlemesi gerekmektedir. Özellikle yoğun şubelerde bu durum personelleri oldukça zorlar.

Firmada full time olarak çalışan personeller haftada 6 gün çalışırken 1 gün izin yaparlar. İzin yaptıkları gün mağazanın konumu, yoğunluğu ve personel ihtiyacına göre belirlenir. İşe yeni başlayan personellerin ilk yıl yıllık izin hakkı bulunmaz. Ancak 1 yıllık hizmet süresini dolduran KFC personelleri 14+2 günlük yıllık izin hakkına sahip olurlar. 1 yılı dolduran personeller istedikleri tarihlerde izin haklarını kullanabilirler. Ancak izin alırken şube yoğunluğu, personel sayısı ve başka bir personelin izinli olmaması gibi hususlar dikkate alınmalıdır.

KFC Çalışma Saatleri 2023

KFC bünyesinde çalışan personellerin önünde iki tür çalışma şekli bulunmaktadır. Personeller ya part time ya da full time çalışırlar. Bu kapsamda KFC şubelerinin kesintisiz hizmet vermesi sağlanır. Part time çalışanların ve full time çalışanların çalışma saatleri mağaza yöneticisi tarafından belirlenmektedir. Firmada part time çalışan personeller haftada 30 saat çalışmaktadır. Personellerin hangi gün ve hangi saat aralığında çalışacağı ise mağaza durumuna göre belirlenir. KFC’de günlük çalışma süresi ise 8 saat olarak belirlenmiştir. Ancak personeller 8 saatten fazla çalışmaya hazırlıklı olmalıdır. Ayrıca fazla çalışma süreleri için ek mesai ödemesi de şirket politikası gereği yapılmamaktadır.

KFC Personel Maaşları 2023

Şirket bünyesinde çalışanlar ve işe girmek isteyen kişiler KFC personel maaşlarını merak etmektedir. KFC bünyesinde farklı kadrolarda binlerce personel istihdam edilmektedir. Bu personellere pozisyonlarına ve hizmet yıllarına göre farklı miktarlarda maaş ödemesi yapılmaktadır. KFC bünyesinde ekip üyesi, servis uzmanı, supervisor ve vardiya müdürü olmak üzere pek çok farklı pozisyon bulunmaktadır. Bu pozisyonlarad ise binlerce personel istihdam edilmektedir. KFC’de işe başlayan personel ilk olarak ekip üyesi pozisyonunda yani en alt pozisyonda çalışır. KFC yeni personel maaşları 2023 8506 TL civarında yani asgari ücret düzeyindedir. KFC’de yeni işe başlayan ve 3 aylık süreyi dolduran personellere bir sonraki pozisyon olan servis uzmanı olma hakkı tanınır. Bu personeller gerekli sınavları başarıyla tamamlar ve aşamaları geçerse servis uzmanı olmaya hak kazanırlar. Bu pozisyon değişimi kapsamında maaşlarına yaklaşık 100 TL’lik bir zam yapılır. Yani 3 aylık KFC personel maaşı 2023 8650 TL civarındadır. 6 aylık hizmet süresi bulunan KFC personellerine supervisor rütbesine geçiş hakkı verilir. Bu noktada personellerin maaşları %25 oranında artar. İşe girdikten hemen sonra supervisor olan personelin maaşı 2023 9700 TL civarına yükselmektedir. Supervisor, şube sorumlusu, şube müdürü olarak görev yapmaktadır. Personeller supervisor olduktan sonra hem maaşları hem de yetkileri artmaktadır. KFC personelleri 1 yıllık hizmet süresini doldurduktan sonra vardiya müdürü olma şansı yakalar. Bu noktada personelleri maaşları neredeyse yüzde 100 oranında artmaktadır. KFC vardiya müdürü 2023 maaşları 15 bin TL civarına yükselmektedir. Personellerin deneyimleri artıkça, görevlerinde başarı gösterdikçe firmada yükselmesi mümkündür. Personeller yeni rütbe aldıkça kaçınılmaz olarak da maaşları gözle görünür oranda artmaktadır.

KFC İş Başvurusu 2023 İş İlanları

Türkiye’nin pek çok yerinde faaliyet gösteren KFC şubelerinde çalışmak isteyen binlerce kişi bulunmaktadır. Hem öğrenciler hem satış elemanları KFC’de çalışmak için başvuru yapmaktadır. KFC iş başvuruları KFC’nin internet sitesi üzerinden ve kariyer sitelerinden elektronik olarak yapılmaktadır. Özellikle part time kadrolarında üniversite öğrencileri çalıştığı için sürekli personel değişimi olmaktadır. Bu nedenle en sık part time kadrolarına personel alımı yapılmaktadır. Ancak full time kadrolarına da personel alımı olmaktadır. Bu nedenle hem firmanın kendi sitesinden hem de kariyer sitelerinden ilanlar takip edilmelidir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Arby’s Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

KFC kac saat calisiyor?

Çoğunlukla AVM’lerin içerisinde yer alan KFC şubelerinin çalışma saatleri sabah 10.00 ile akşam 22.00 arasındadır.

Yorumlar

  1. Muhammed diyar kaya Avatar Muhammed diyar kaya dedi ki:

    KFC yemekleri kötü pişiyor