kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Faturalı Hatlara Kredi Nasıl Alınır? Kredi Verilir Mi? Güvenilir Mi?

Faturalı Hatlara Kredi Nasıl Alınır? Kredi Verilir Mi? Güvenilir Mi? Faturalı Hat Nedir? Ne İşe Yarar? Faturalı Hatlara Kredi Nasıl Alınır? Faturalı Hatlara Kredi Verilir Mi? Nasıl Oluyor? Faturalı Hatlara Kredi Alma Şartları Nelerdir? Faturalı Hatlara Kredi Gerçekten Veriliyor Mu? Güvenilir Mi?

A+
A-

Türkiye’de ekonomik koşullar son yıllarda kötüye gitmektedir. Öğrenci, işsiz, vatandaş, aileler, çalışanlar, esnaf, tüccar para akışını sağlamakta, ödemeler dengesini korumakta zorlanmaktadır. Bunun için pek çok kişi sıcak paraya ihtiyaç duymaktadır. Piyasada para akışı az olduğu için, insanlar mal-mülk satmak istemediği, satsa bile alıcısının zor bulunduğu için bankalara yönelmektedir. Son yıllarda herkes kredi çekmeye çalışmaktadır. Kimi küçük miktarlarda kimi büyük miktarlarda kredi çekmektedir. Özellikle de vatandaşlar, öğrenciler kredi çekenler arasında ilk sıralardadır. Kredi çekmenin de birden fazla yolu ve yöntemi bulunur. Bunlardan biri de faturalı hatla kredi almaktır. Peki faturalı hatlara kredi alınır mı? Faturalı hatlara kredi verilir mi? Nasıl oluyor?

Üzerime Kayıtlı Hat Var Mı?

Faturalı Hat Nedir? Ne İşe Yarar?

Dünyada telefonu olmayan pek az insan kaldı. Telefonların temel amacı olan iletişim kurmak için hatlara ihtiyaç duyulur. Kontörlü ve faturalı hatlar olarak ikiye ayrılan bu nesnelerin kullanımları farklıdır. Kontörlü hatlarda tüketici belirli bir fiyata kontör satın alır ve bu kontörle farklı paketlerden faydalanır. Harcadığı dakika, kısa mesaj ve internete göre kontörü tükenir. Faturalı hatlar da ise durum farklıdır. Faturalı hatlar ile 1 ayda harcanan dakika, kısa mesaj ve internet vb. için belirli bir abonelik ücreti ödenir. Genelde 1 yıllık anlaşmalarla faturalı hat sahibi olunur. Tüketiciler abonelik bilgilerine göre harcama yapar ve para öder. Faturalı hatlar kişilerin iletşim kurmalarına, akıllı telefonlarını iyi kullanmalarına, internet, mesaj ve arama yapmalarına yardımcı olur. Ayrıca bankalardan kredi çekerken, telefon satın alırken kullanılabilir.

Faturalı Hatlara Kredi Nasıl Alınır?

Faturalı hat sahipleri, belirli bir süreliğine belirli bir ücreti ödeyeceğine dair söz vermiş ve imza atmıştır. Bu sözleşme kapsamında vatandaşlar kredi de çekebilir. İster bankaların kara listesinde olun, isterseniz kredi puanınız düşük olsun hiç fark etmez. Bir anlaşmanız olduğu için bu anlaşma üzerinden kredi çekmek mümkün olur. Çünkü bu işlemi bankalardan değil operatör firmasından yani Turkcell, Vodefone, Türk Telekom gibi firmalardan gerçekleştirirsiniz.

Faturalı hatlarla kredi çekerken operatör firmanızdan akıllı telefon, bilgisayar, dizüstü bilgisayar, tablet vb. elektronik cihaz kampanyalarını takip edip alışveriş yapmalısınız. Çünkü firmalar bu cihazları faturanıza ek ücretle size satar. Örneğin Samsung Note 10 ya da Apple iPhone 11 telefonunu 10 bin TL’nin üzerinde bir fiyata satın alacaksınız. 100 TL’de mevcut hat faturanız var. Fatura ücretiniz 300 TL’ye çıkartılıp size kredi verilir ve kredinizi faturanıza gelen ek ödemeyle geri ödersiniz. Böylece istediğiniz telefonu cihazı toplu para vermeden satın alabilirsiniz. Kredi çekmiş olarak ürün sahibi olursunuz. Faturalı hattınız için ödeyeceğiz ücrete gelen ek ücreti ödeyerek işlemlerinizi yapabilirsiniz.

faturali hatlara kredi almak guvenilir mi nasil olur

Faturalı Hatlara Kredi Verilir Mi? Nasıl Oluyor?

Sistem elinize toplu bir para verilmesi olarak işlemiyor. Aksine faturalı hattınız için ödeyeceğiniz ücrete ek ücret yansıtılıyor. Böylece istediğiniz akıllı telefon, tablet ya da bilgisayarı alabiliyorsunuz. Yani faturalı hattınızla aldığınız kredi yine operatör firmanızdan alacağınız bir elektronik cihaz için almış oluyorsunuz. Faturanıza gelen ek ücretle krediyi ödüyorsunuz.

Faturalı Hatlara Kredi Alma Şartları Nelerdir?

Faturalı hatlarla kredi çekerken kara listede olmama, kredi puanının yüksek olması, banka müşterisi olması gibi şartlar aranmaz. Tüketicilerin faturalı hat sahibi olması yeterlidir. Bunun için operatör firmaları farklı sürelerde müşteri olmanızı önemseyebilir. Örneğin Vodafone ve Turkcell firmaları en az 6 aylık müşteri olmanızı isterken Türk Telekom 1 senelik müşterilerine bu hizmeti sunar. Faturalı hat kendi adınıza kayıtlıysa bağlı olduğunuz operatöre giderek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Faturalı Hatlara Kredi Gerçekten Veriliyor Mu? Güvenilir Mi?

Faturalı hattınıza operatörünüzden bir ürün alarak ek ödeme yansıtılması işlemi güvenilir bir işlemdir. Bankalarla konuşmazsınız. Direkt olarak operatör firması ile iletişimde olursunuz. Böylece istediğiniz cihazı, operatör firmanızın sağladığı kredi ve faturalı hattınıza yansıtılan ek ödeme ile alabilirsiniz. Bu işlem yalnızca bu şekiled yapılır. Hiçbir şekilde elinize farklı amaçlarla para sayılmaz. Bu noktada farklı iddiaları olan kişilere ve kurumlara iddia etmemeniz gerekir.

Acil Para Bulmam Lazım, Ne Yapmalıyım? Acil Para Bulma Yöntemleri

Vodafone ne kadar kredi veriyor?

 1.000 – 75.000 TL aralığındaki tutarlarda ve 3 – 36 ay aralığındaki vadelerde kullanılabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.