kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Florence Nightingale Kimdir? Florence Nightingale Sözleri ve Hayatı

Florence Nightingale Kimdir? Florence Nightingale Sözleri ve Hayatı… Hemşireler günü nedir? Hemşireler günü ne demek? Hemşireler günü ilk kez ne zaman kutlandı? Florence Nightingale Kimdir? Florence Nightingale Sözleri nelerdir? Hayatı nasıldır?

A+
A-

Bir yıl 365 gün 6 saat olarak belirlenmiştir. Bir yılda bulunan 365 günün farklı anlamları bulunmaktadır. Yılın bazı dönemleri dinler için önemliyken bazı günler de ülkelerin ulusal bayramlarıdır. Ayrıca anneler günü, babalar günü önemli günler olduğu gibi bazı meslek grupları için de özel günler bulunmaktadır. İşte bu günlere hemşireler günü örnek olarak gösterilebilir. Hemşireler günü dünyadaki sağlık çalışanlarından biri olan hemşirelere adanmıştır. Her yılın 5. ayında Mayıs ayının 12’sinde kutlanır.  Bugünün neden seçildiği ise merak edilmektedir. 12 Mayıs‘ın seçilmesinin nedeni hemşirelik mesleğine büyük katkılar veren Florence Nightingale ile ilgilidir. Nightingale 12 Mayıs tarihinde doğmuştur. Peki Florence Nightingale kimdir? Florence Nightingale sözleri nelerdir? Florence Nightingale hayatı nasıl? Hemşireler günü nedir?

Hemşireler Günü Nedir? Ne Demek?

Hemşireler günü yıllardır Türkiye’de ve dünyada kutlanmaktadır. Sağlık çalışanlarından biri olan hemşirelere adanan bugün tüm dünyada çoşku ve minnetle kutlanmaktadır. Hemşireler günü mesleğin sorunlarının, çalışanlarının şikayetlerinin tartışıldığı ve çözümler üretildiği bir gündür.

hemsireler gunu nedir

Hemşireler Günü İlk Ne Zaman Kutlandı?

Hemşireler günü ilk kez 1974 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde kutlanmıştır. Uluslararası Hemşireler Konseyinin Florence Nightingale’e atfen doğum günü tarihi olan 12 Mayıs’ı uluslararası hemşireler günü ilan etmesiyle başlar her şey. Aynı yıl içerisinde ABD Başkanı Nixon imzası ile 12 Mayıs 1974 hemşireler günü ilan edilir ve hemen hemen tüm dünyada kutlanır. 12 Mayıs’ın hemşireler günü ilan edilmesi için ilk teklif ise 1953 yılında yapılmıştır.

Florence Nightingale Kimdir?

Florence Nightingale 12 Mayıs 1820 tarihinde doğmuştur. Tıp tarihinde modern hemşireliğin kurucusu olarak gösterilir. Kırım Savaşı sırasında askerlerin tedavilerini ve bakımlarını üstlenmiştir ve o dönemde hemşirelerin yöneticisidir. 7 gün 24 saat esasıyla askerlerle ilgilendiği için ve geceleri bile çalıştığı için kendisine lambalı kadın labakı takılmıştır.

Nightingale Kırım Savaşı sırasında gösterdiği üstün başarılar nedeniyle kahraman ilan edilmiştir. Yaptıkları ve söyledikleri ile modern hemşirelerin, profesyonel olarak hemşirelik mesleğinin esaslarını belirlemiştir. Florence 1860 yılında memleketi olan İngiltere’nin Londra kendinde kendi hemşirelik okulunu kurmuştur. Böylece hemşirelik eğitimi de profesyonel olarak ilk kez onun sayesinde verilmeye başlamıştır. Ayrıca dünyadaki ilk sivil hemşirelik okulu olma özelliği kazanmıştır. Florence’nin doğum günü her yıl uluslararası hemşire günü olarak kutlanmaktadır. Ayrıca kendisi bir yazardır. Öğrendiği deneyimlediği tıbbi bilgileri kaleme almıştır. Ayrıca tüm dünya dillerine çevrilebilmesi ve kolay anlaşılması için basit bir dille yazılmıştır.

florence nightingale

Florence Nightingale Sözleri

Florence Nightingale dünyadaki milyonlarca hemşire tarafından idol olarak kabul edilmektedir. Mesleğin ana hatlarını çizen ve profesyonelleştiren Florence’nin ağzından çıkan her söz hemşirelere örnek olacak cinstendir. İşte Florence Nightingale’nin sözleri…

Tanrının en değerli armağanı olan hayat, çok defa hemşirenin ellerine terk edilmiştir.

Ben hastabakıcı olmak istiyorum, kimsesi olmayan insanların kimsesi olmak istiyorum.

Eğer gözlem yapamıyorsanız, hemşire olmaktan vazgeçin.

Dini cemiyet falan kurmak istemiyorum, aksine iyi para ödenen bir meslek dalı kurmak istiyorum. Ahlaken, ruhen, bedensel olarak hemşirelik mesleği için gerekli koşullara sahip, hangi sınıf ve mezhepten olursa olsun her kadına en iyi eğitimi vermek ilkem olmuştur daima.. Hastalara yardım etmek isteyen kişi duygusal bir hayalperest değil, aksine zor işleri seven, sadık biri olmalıdır. / Florence Nightingale

Korkunun ruhu altında ne kadar az şey yapılabilir.

İlerleyen bir dünyada iki çeşit insan bulunması gerekir ki bunlar; orada bulunan en iyiyi benimseyen ve bundan hoşlanan ile daha iyiyi dileyen ve onu yaratmayı deneyenlerdir.

Bırakın her bir kişi kendi deneyimlediğinden çıkardığı gerçekliği açıklasın.

Tanrının en değerli armağanı olan hayat, çok defa hemşirenin ellerine terk edilmiştir.

Eğer gözlem yapamıyorsanız, hemşire olmaktan vazgeçin.

Ben hastabakıcı olmak istiyorum, kimsesi olmayan insanların kimsesi olmak istiyorum.

Gizemcilik: Görülmeyenin üzerinde hayat sürmek, kendi varlıklarımızı duyunun içinden alıp Tanrı’yla birlikteliğe çekilmek — Tanrısal doğaya katılmaya gayret etmek; kutsallık, budur. Kendilerimize doğrunun ne olduğunu ya da Tanrı’nın isteminin ne olduğunu sorduğumuzda (aynı sorudur bunlar), bunun ardından O’nun ışığında yaşadığımızı söyleyebiliriz.

Dini cemiyet falan kurmak istemiyorum, aksine iyi para ödenen bir meslek dalı kurmak istiyorum. Ahlaken, ruhen, bedensel olarak hemşirelik mesleği için gerekli koşullara sahip, hangi sınıf ve mezhepten olursa olsun her kadına en iyi eğitimi vermek ilkem olmuştur daima… Hastalara yardım etmek isteyen kişi duygusal bir hayalperest değil, aksine zor işleri seven, sadık biri olmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.