kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alım İlanı 2020 (250 kişi)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi farklı öğrenim düzeylerinde 250 personel alımı yapacak. Başvuru şartları neler? Hangi kadroya alım yapılacak? Başvurular ne zaman? Detaylar haberimizde.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 2020 yılında gerçekleştirmek üzere 250 kişilik personel alım ilanı yayınladı. Yayınlanan bu ilana göre 2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı başvuru şartları nelerdir? 2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı başvuruları ne zamana kadar gerçekleştirilebilecek? 2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı hangi kadrolar için gerçekleştirilecek? 2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımına dair merak ettiğiniz tüm hususları haberimizde inceleyebilirsiniz.

2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı Başvuruları Hangi Tarihler Arasında Gerçekleştirilecek?

2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımına başvuruda bulunmak isteyen ve aşağıda detaylı biçimde yer vereceğimiz başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını 27 Aralık 2020 tarihinden 3 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirebilecekler. Adaylar 2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı başvurularını bu tarihler arasında elektronik ortamda dolduracakları form ile yapacaklardır. Ancak adayların 6 Ocak 2021 tarihinden 15 Ocak 2021 tarihine kadar boy ve kilo tespiti için doldurmuş oldukları form ile ilanın tam metninde görebileceğiniz noktaya başvurmaları gerekmektedir.

2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların Türk vatandaşı olmaları, bununla birlikte kamu haklarından herhangi bir biçimde mahrum bırakılmamış olmaları, devlete karşı suçlardan veyahut da yüz kızartıcı suçlardan mahkumiyetlerinin bulunmaması, 2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımına başvuruda bulunacak erkek adayların askerlik durumlarının ilişiksiz olması, tüm adaylar için geçerli olmak üzere bu vazifeyi yerine getirmelerine mani düzeyde bir aklî rahatsızlıklarının bulunmaması gerekmektedir.

2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımına başvuruda bulunacak olan adayların öğrenim düzeylerine göre belirtilmiş olan alanlardan mezun durumda olmaları lazımdır. Ayrıca adayların bu alanların lise, ön lisans ya da lisans düzeyinde olmasına bağlı olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı ÖSYM’nin ilgili düzeyindeki oturumundan yeterli puanlara sahip olmaları gerekmektedir. Bu puan türleri lise düzeyinde mezun durumda olan adaylar için 2020 KPSS ortaöğretim oturumunda alınmış KPSS P94 puan türü, lisans düzeyinde mezun durumda olan adaylar için 2020 KPSS lisans oturumunda alınmış KPSS P3 puan türü, ön lisans düzeyinde mezun durumda olan adaylar içinse 2020 KPSS önlisans oturumunda alınmış KPSS P93 puan türüdür. 2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımına başvuruda bulunacak olan adayların bu puan türleirnden sahip olmaları gereken en düşük puan ise 60’tır.

2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı Sınavı Nasıl Yapılacak? Kaç Kişi 2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Sınavına Katılacak?

Toplam 250 kişinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde istihdam edilmesi için gerçekleştirilecek olan 2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımına başvuruda bulunan adaylardan, her bir kadro için ayrı ayrı belirlenmek üzere mesleğe alınacak aday sayısının beş katı kadar aday arasında yer alanlar 2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı sınavına katılma hakkı elde edeceklerdir.

2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı sınavı 25 Ocak 2021 tarihinde yazılı olarak yapılacaktır. 2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı yazılı sınavında başarılı olan adaylar içinse 26 Ocak 2021 tarihinden 12 Şubat 2021 tarihine kadar tatbiki sınav gerçekleştirilecektir.

2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı Yazılı Sınav Konuları Nelerdir?

2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı yazılı sınavında adaylara Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Mahalli İdareler Temel Mevzuatı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile Devlet Memuları Kanunu konularından sorular yöneltilecektir.

itfaiye

2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı Hangi Kadrolara Hangi Alanlardan Gerçekleştirilecek?

2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımının gerçekleştirileceği kadrolar, alım sayıları ve mezuniyet koşullarını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

İBB Alımı Kadrosu Alım Sayısı Sınava Giren Sayısı Mezuniyet Alanı
İtfaiye Eri (Erkek) 40 kişi 200 kişi Herhangi bir türde Liseden mezun olmak
En az C sınıfı ehliyet sahibi olmak
İtfaiye Eri (Erkek) 25 kişi 125 kişi Liselerin İtfaiyecilik ve Yangın Güv. alanından mezun olmak
En az C sınıfı ehliyet sahibi olmak
İtfaiye Eri (Erkek) 7 kişi 35 kişi Liselerin Motorlu Araç Tekn. veya Kimya Tekn. Alanı – Sınai Boya, Sanayi Boyacılığı ve Uyg. Tekn. alanından mezun olmak
En az C sınıfı ehliyet sahibi olmak
İtfaiye Eri (8 kişi) 8 kişi 40 kişi Liselerin End. Otomasyon Tekn. alanından,
Elektrik – Elektron. Tekn. alanında
Otomatik Kumanda dalından veya
Tekstil Tekn. alanından mezun olmak
En az C sınfı ehliyet sahibi olmak
İtfaiye Eri (Kadın) 15 kişi 75 kişi Herhangi bir ön lisans kurumundan mezun olmak
En az C Sınıfı ehliyet sahibi olmak
İtfaiye Eri (Erkek) 25 kişi 125 kişi Herhangi bir ön lisans kurumundan mezun olmak
En az C Sınıfı ehliyet sahibi olmak
İtfaiye Eri (Kadın) 10 kişi 50 kişi İtfaiyecilik ve Yangın Güv. İtfaiyecilik ve Siv. Sav., Siv Sav. ve İtfaiyecilik ön lisans alanlarının birisinden mezun olmak
En az C Sınıfı ehliyet sahibi olmak
İtfaiye Eri (Erkek) 65 kişi 325 kişi İtfaiyecilik ve Yangın Güv. İtfaiyecilik ve Siv. Sav., Siv Sav. ve İtfaiyecilik ön lisans alanlarının birisinden mezun olmak
En az C Sınıfı ehliyet sahibi olmak
İtfaiye Eri (Kadın) 25 kişi 125 kişi Herhangi bir Lisans düzeyi kurumdan mezun olmak
En az B sınıfı ehliyet sahibi olmak
İtfaiye Eri (Erkek) 20 kişi 100 kişi Herhangi bir Lisans düzeyi kurumdan mezun olmak
En az B sınıfı ehliyet sahibi olmak
İtfaiye Eri (Erkek) 2 kişi 10 kişi Elektrik ve Elektron. Müh.
Elektrik – Elektron. Müh.
Elektrik Müh. bölümlerinin birisinden mezun olmak
En az B Sınıfı ehliyet sahibi olmak
İtfaiye Eri (Erkek) 2 kişi 10 kişi Makine Müh.
Makine ve İmalat Müh. alanlarının birisinden mezun olmak
En az B sınıfı ehliyet sahibi olmak
İtfaiye Eri (Erkek) 2 kişi 10 kişi İnşaat Müh. mezunu olmak
En az B sınıfı ehliyet sahibi olmak
İtfaiye Eri (Kadın veya Erkek) 2 kişi 10 kişi Kimya Müh.
Kimya ve Süreç Müh.
Kimya Müh ve Uyg. Kimya bölümlerinin birisinden mezun olmak
En az B sınıfı ehliyet sahibi olmak
İtfaiye Eri (Kadın veya Erkek) 2 kişi 10 kişi End. Müh.
End. Sist. Müh.
End. ve Sist. Müh. bölümlerinin birisinden mezun olmak.
En az B sınıfı ehliyet sahibi olmak.
TOPLAM 250 kişi 1250 kişi

2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımına dair tüm detayları incelemek ve ilanda yer alan başvuru evrakı gibi ayrıntılara göz atmak adına İLANIN TAM METNİNİ incelemek için Tıklayınız!

2020 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı sürecini takip etmek için ve alıma başvurma planı olan diğer adaylarla istişare edebilmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.