kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kamu Yönetimi KPSS 2019/1 Atama Taban Puanları

​​​​​​​KPSS 2019/1 kamu yönetimi atama taban puanları kaçtır, kamu yönetimi atamaları hangi nitelik kodu ile geçekleşmektedir, bu kod ile ataması gerçekleşen kaç kadro vardı, bunun dışında kamu yönetimi mezunları hangi kadrolara atanabilir, kamu yönetimi bölümü mezunlarının atanabileceği kadro sayısı 2019/1 merkezi atamasında kaçtı, kamu yönetimi mezunlarının atanabileceği kadrolar en küçük ve en büyük kaç taban puan ile kapatmıştır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

2018 KPSS aracılığıyla tercih yapılabilecek 4 merkezi atama bulunmaktadır ve bunlardan bir tanesi de 2019/1 merkezi atamasıdır. Bu merkezi atama dönemi geride kaldı ve yeterli puanı alan memur adayları bazı kadrolara yerleşti. Bu yerleştirmelerden sonra ortaya çıkan puanları biz de sonraki atamalarda sizlere fikir vermesi amacıyla listelemeye çalışıyoruz. Aşağıda kamu yönetimi mezunu olarak yerleşilebilen kadroların KPSS 2019/1 kamu yönetimi atama taban puanları listesini bulabilirsiniz.

KPSS 2019/1 KAMU YÖNETİMİ ATAMA TABAN PUANLARI

Kamu yönetimi mezunu olarak tercih yapabilmek için iki farklı nitelik koduna bakmak gerekmektedir. Bunlardan bir tanesi herhangi bir lisans programından mezun olanların başvuru yapmasını sağlayan 4001 nitelik kodu iken kamu yönetimi ve türevi bölüm mezunlarının başvuru yapmasını sağlayan nitelik kodu ise 4503 numaralı nitelik kodudur.

Kamu yönetimi mezunlarının başvuru yapabileceği toplam 109 kontenjan bulunmaktaydı. Bunlardan 79 tanesi 4001 nitelik kodu ile tüm lisans mezunlarının başvuru yapabildiği kadrolara aitken geri kalan 30 kontenjan ise 4503 nitelik koduna yani kamu yönetimi ve türevi bölüm mezunlarına ayrılan kontenjanlardı.

Puanlara baktığımızda ise kamu yönetimi mezunu olarak merkezi atamalarda atanabilmek için alınması gereken en küçük puanın 2019/1 merkezi ataması için 88,517 olduğu görülürken en yüksek puan ile atamanın ise 99,024 puan ile yapıldığı görülmektedir.

2019/1 kamu yönetimi KPSS atama taban puanları listesi aşağıdaki gibidir.

KPSS, atamalar, açıktan alımlar, kamu yönetimi mezunlarının başvurabileceği ilanlar gibi konularda merak ettiklerinizi forum sayfalarımıza gelerek sorabilirsiniz. Forum sayfalarımız için:

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

kpss 2019 1 kamu yonetimi atama taban puanlari

Mezun olduğunuz bölüm en son kaç taban puan ile kapandı, bunu öğrenmek için ilgili içeriğimize göz atabilirsiniz.

* Yazımızda yer alan bilgiler ve kamu yönetimi KPSS 2019/1 merkezi atama taban puanları ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlardan ve ÖSYM’nin resmi sitesindeki bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı açıklama dikkate alınacaktır.

** Kadrolara atanmak için bazen özel şartlar ve açıklamalar aranmaktadır.

Örnek: 7113: Son 5 Yıl İçerisinde KPDS/YDS En Az D Seviyesinde İngilizce Bilmek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.