kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ortaöğretim Tıbbi Sekreter Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Tıbbi sekreter maaşları ne kadar oldu, ortaöğretim tıbbi sekreter mesleğinin görevleri nelerdir, nasıl tıbbi sekreter olunur, ortaöğretim tıbbi sekreter çalışma şartları nasıldır, tıbbi sekreter nedir, özel sektörde tıbbi sekreter maaşları ne kadar olacak gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Ortaöğretim tıbbi sekreter maaşları ne kadar sorusu birçoğumuzun aklına takılan sorulardan biridir. Bizde bu yazımızda sizlere en güncel ve yeni bilgileri sizlere sunmak için bu yazımızı derledik. Tıbbi sekreterlik hakkında yazdığımız bu yazıda aradığınız birçok soruya cevap bulabilirsiniz.

Mesleklerin maaş bilgilerini, görevlerini, çalışma şartlarını anlattığımız yazılarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sizlere yol göstermesi maksadıyla hazırladığımız bu yazıda ise ortaöğretim tıbbi sekreter maaşları ve görevleri, çalışma şartları gibi konuları kaleme alacağız.

Tıbbi Sekreter Maaşları Ne Kadar Oldu?

TIBBİ SEKRETER NEDİR? ORTAÖĞRETİM TIBBİ SEKRETER GÖREVLERİ NELERDİR

Teknikerler ve teknisyenler genellikle sağlık sektöründe ilgili alanın uzmanının yanında destek elemanı olarak görev yaparlar ve tıbbi sekreter teknisyenleri de bu şekilde yardımcı eleman olarak görev yapmaktadırlar. Tıbbi sekreter teknisyeni nedir daha net izah edebilmek için görevlerine bakmak yararlı olacaktır:

a) Sağlık kurum ve kuruluşlarında, sağlık hizmet sunumunun devamlılığı esası ile tıbbi iş ve işlemlerin gerektirdiği haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürütür.

b) Sağlık kurum ve kuruluşlarında randevu hizmetlerini ve hasta kabul işlemlerini yapar.

c) Hastaya ait tıbbi ve idari kayıtları tutar, elektronik ve/veya sesli ortamlara kayıt edilen tıbbi verileri tıbbi belgelere dönüştürür.

ç) Hasta dosyalarını ve gerekli görülen diğer belge ve raporları dosyalar, arşivleme ve hizmete sunma işlemlerini yürütür.

d) Belirlenen sınıflandırma ve kodlama sistemlerine göre klinik kodlama işlemlerini yapar.

e) Tıbbi istatistikler ile ilgili verileri derleyerek sonuçlarını üst yönetime raporlar.

f) Hasta dosyaları arşivinin kurulum ve işleyişinde görev alır.

g) Hasta dosyalarındaki eksikliklerin giderilmesini sağlar.

ğ) Hastanın taburcu ve transfer işlemlerini yapar, kurumlar arası iletişimi sağlar.

NASIL TIBBİ SEKRETER OLUNUR?

Sağlık alanında veya başka alanda fark etmeksizin adayların teknisyen veya teknisyen olabilmesi için aranan şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bunların en başında da bölüm şartı gelmektedir. Tıbbi sekreter olabilmek için aşağıdaki bölümlerden mezun olmak gerekmektedir:

Büro Yönetimi – Tıp Sekreterliği Dalı (Dal kod: 101)

Sağlık Hizmetleri Sekreterliği – Tıbbi Sekreterlik Dalı (Dal kod: 101)

ORTAÖĞRETİM TIBBİ SEKRETER ÇALIŞMA ŞARTLARI NE DURUMDADIR? TIBBİ SEKRETER ÇALIŞMA SAATLERİ NASILDIR?

Tıbbi sekreterler genel olarak giriş, kayıt vs. gibi işlerle uğraştığı için işleri ağırlıklı olarak masa başındadır fakat bu masa başı iş birimden birime göre kolaylaşmakta veya zorlaşmaktadır. Hastaneden hastaneye, kurumdan kuruma değişiklik gösterebilen bir durum olarak tıbbi sekreterler çok farklı birimlerde ve özellikle kendilerini yorabilecek birimlerde çalışabilmektedir. Ayrıca tıbbi sekreterlik mesleğini yorucu kılan bir diğer durumda hastalar ile ilk görüşen, konuşan kişi olmaktır. Acil durumdaki hastaların yakınlarının veya kendilerinin zorluk çıkarabildiği bilinmektedir.

Kamu personelleri genellikle haftada 40 saat mesaiye sahiptirler fakat sağlık sektöründe genellikle bu minimum saat olarak görülmelidir. Nöbetler, ek mesailer vs. ile sağlık sektörü çalışanları ve ortaöğretim tıbbi sekreter mesleğinin mensupları bu saatin birazcık üzerinde çalışmaktadırlar.

ORTAÖĞRETİM TIBBİ SEKRETER MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Tablomuzda genel hali ile sağlık alanında çalışan teknisyenlerin ocak ayında aldıkları zam ile birlikte maaş durumları görülmektedir. Yeni başlayacak tıbbi sekreter meslek mensupları da bu zamdan sonra 10-12 bin TL dolaylarında maaş alacaklardır. Bu rakam ortalama verilmiş bir rakamdır ve kuruluştan kuruluşa ek ödemelerin, ek mesailerin farklılaşması nedeni ile 100-200 TL oynama göz önünde bulundurulmalıdır.

ÖZEL SEKTÖR TIBBİ SEKRETER MAAŞLARI NE KADARDIR?

Özel sektörde maaş konusu şirketten şirkete, hastaneden hastaneye farklılık gösterebilmektedir ama asgari ücrete yapılan zamdan sonra ortaöğretim tıbbi sekreter maaşlarının özel sektörde ortalama olarak 10-14 bin TL arasında olacağını öngörebiliriz. Dediğimiz gibi bu yine genel bir rakamdır çünkü bazı hastaneler, kuruluşlar asgari ücret ile personel çalıştırırken kimi hastaneler daha fazla maaş ile personellerini çalıştırabilmektedirler.

Sorularınız, görüşleriniz ve önerileriniz için alttaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Belediye Genel Sekreteri Maaşları Ne Kadar?

Orta okul mezunu tıbbi sekreter olabilir mi?

Eğitimlere katılabilmek ve sertifika sahibi olabilmek için ise en az ortaokul düzeyinde mezuniyet belgenizin bulunması gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.