kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çevre Sağlığı Teknisyeni Maaşları 2023 Ne Kadar?

​​​​​​​Çevre sağlığı teknisyeni maaşları 2023 yılında ne kadar olacak, çevre sağlığı teknisyenliği görevleri nelerdir, çevre sağlığı teknisyeni nasıl olunur, çevre sağlığı teknisyeni nedir, çalışma şartları nasıldır, özel sektör 2023 çevre sağlığı teknisyeni maaşları ne kadar oldu gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Mesleklerin maaşlarını, görevlerini, çalışma şartlarını anlattığımız yazı dizilerimize devam ediyoruz. Sizlere fikir vermesi amacıyla hazırladığımız bu yazıda ise çevre sağlığı teknisyeni maaşları ve görevleri, çalışma şartları gibi konulara değineceğiz.

Çevre Sağlığı Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENLİĞİ NEDİR? ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİNİN GÖREVLERİ

Teknisyenler ve teknikerler sağlık sektöründe ilgili branşın uzmanının yanında destek personel olarak görev yaparlar ve çevre sağlığı teknisyenleri de bu şekilde yardımcı personel olarak görev yapmaktadırlar. Çevre sağlığı teknisyeni nedir daha iyi anlamak için görevlerine bakmak faydalı olacaktır:

a) Bulaşıcı hastalıklar mücadelesinde görev alır.

b) Tıbbi ve diğer atıkların yönetiminde ve denetiminde görev alır.

c) İyonlaştırıcı olmayan radyasyon ile ilgili konularda kontrol ve denetimlerde görev alır.

ç) İş sağlığı ve güvenliği denetiminde görev alır.

d) Hava kirliliği ölçümü yapar, hava kirleticilerine karşı gerekli önlemleri alır.

e) Gürültü kirliliği ölçümleri yapar, gürültü kirliliğine karşı gerekli önlemleri alır.

f) Su güvenliği ile ilgili iş ve işlemlerde görev alır.

ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİ NASIL OLUNUR?

Sağlık alanında veya başka alanda fark etmeksizin adayların teknisyen olabilmesi için ortaöğretim programı bitirmesi gerekmektedir. Tabi ki her ortaöğretim programı ile istenilen her teknisyenlik yapılamamaktadır. Çevre sağlığı teknisyeni olmak için de belli bölüm şartı aranmaktadır. Bu bölümler şunlardır:

Çevre Sağlığı – Çevre Sağlığı Teknisyenliği Dalı (Dal kod: 101)

<div></div>

ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR? ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİ ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?

Çevre sağlığı teknisyenleri görevlerini incelendiğinde anlaşılacağı üzere hem laboratuvar ortamında hem de açık havada çalışabilmektedirler. Bazı sağlık teknisyenliklerine kıyasla biraz daha rahat sayılabilecek bir meslek olsa da bu meslekte de çalışma şartları çok rahat değildir. Üzerinde çalışılan işin tabiri caizse pisliği, koku ile ilişkisi vb. nedenler mesleği zor kılabilecek taraflardır.

Kamuda çalışan personellerin çalışma saatleri genel haliyle haftada 40 saattir fakat sağlık sektöründe çalışan personellerde nöbet, mesailer vs. gibi nedenlerle bu rakamın biraz üzerine çıkılabilmektedir. Çevre sağlığı teknisyenliği bir çok sağlık teknisyenliğine kıyasla haftalık 40 saat civarı mesai yapsa da nöbet, ek mesai gibi durumlarla bu meslekte de biraz daha fazla çalışılabilmektedir.

ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİ MAAŞLARI 2023 YILINDA NE KADAR?

Yeni başlayan teknisyen           13700 – 13900 Türk Lirası

Bu tabloda genel olarak sağlık alanında çalışan teknisyenlerin ocak ayında aldıkları %5.49 zamdan sonra 2023 maaşları görülmektedir. Yeni başlayacak çevre sağlığı teknisyenleri de bu zamdan sonra 2023 yılında 14750-14950 TL civarında bir maaş alacaklardır. Bu rakam ortalama bir rakamdır ve kurumdan kuruma ek ödemelerin, ek mesailerin farklılaşması nedeni ile 100-200 TL bir oynama olabilmektedir.

Çevre Sağlığı Teknisyeni Maaşları Ne Kadar Oldu?

ÖZEL SEKTÖR 2023 ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİ MAAŞLARI NE KADARDIR?

Özel sektörde maaş konusu kurumdan kuruma oldukça farklılık gösterebilmektedir ama asgari ücrete yapılan zam sonrası çevre sağlığı teknisyeni maaşlarının özel sektörde 2023 yılında ortalama olarak 9500-9800 TL arasında olacağını söyleyebiliriz. Dediğimiz gibi bu ortalama genel bir rakamdır çünkü bazı hastaneler, kuruluşlar asgari ücret ile personel çalıştırırken kimi hastaneler 9000 TL dolaylarında maaş verebilmektedir.

SORU, GÖRÜŞ VE PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN FORUM SAYFALARIMIZI BURADAN ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

Çevre Teknikeri nasıl olunur?

Çevre teknikeri olmak için meslek yüksekokullarının iki yıllık eğitim veren Çevre Koruma ve Kontrol önlisans programlarından mezun olma şartı bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.