kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KOSGEB KOBİ Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019

2019 yılında KOSGEB tarafından gerçekleştirilecek olan Kobi Uzman Yardımcılığı alımı ilanının detayları ve ilanın tam metnini yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Küçük ve Orta Ölç. İşl. Geliş. ve Dest. İd. Başkanlığı KOSGEB 2019 yılında elli yedi adet Kobi Uzman Yardımcısı alacağını ilan etti. Mesleğe alınacak adayların taşımaları gereken genel ve özel koşullar, KPSS’den alınmış olması gereken puan türü, hangi gruplar için ve hangi illere alım yapılacağı ile merak ettiğiniz her detayı yazımızda bulabilirsiniz.

2019 Kobi Uzman Yardımcılığı Başvuru Koşulları

KOSGEB tarafından gerçekleştirilecek olan 2019 Kobi Uzman Yardımcılığı alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıda bulunan genel koşullara sahip olmaları şarttır;

kosgeb yartlar

Yukarıdaki özel şartları sağlayan adayların kendilerine uygun gruplar için belirlenmiş özel puan koşullarına da sahip olmaları gerekmektedir. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan, adayların alım grubuna göre almış olması gereken puan türleri şu şekildedir;

Birinci Grup – Mühendislik

Birinci gruptan başvuruda bulunmak isteyen adayların üniversitelerin dört yıl eğitim veren Mühendislik Fakülteleri’nin Makine Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği bölümlerinin birisinden mezun olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Lisans sınavında KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Kamu Haber

Birinci Grup için kadro belirlenmiş olan iller ve kadro sayıları şu şekildedir;

İl Kadro Sayısı
İstanbul-İkitelli 1
İstanbul-Marmara 1
İzmir 1
Ağrı 1
Antalya 1
Bayburt 1
Bingöl 1
Bitlis 1
Çankırı 1
Denizli 1
Erzurum 1
Gaziantep 1
Hatay 1
Iğdır 1
Kastamonu 1
Kırklareli 1
Mardin 1
Muğla 1
Muş 1
Nevşehir 1
Niğde 1
Şanlıurfa 1
Van 1
Yozgat 1
TOPLAM 24

İkinci Grup – İİBF/SBF Grubu

İkinci gruptan başvuruda bulunmak isteyen adayların üniversitelerin dört yıl eğitim veren Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme veya İktisat Fakülteleri’nin, İktisat, Maliye veya İşletme bölümlerinin birisinden mezun olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu sınavında KPSS P28 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

İkinci Grup için kadro belirlenmiş olan iller ve kadro sayıları şu şekildedir;

İl Kadro Sayısı
İstanbul-Anadolu 1
İstanbul-İkitelli 1
İstanbul-Marmara 2
Adana 1
A.Karahisar 1
Artvin 1
Batman 1
Bolu 1
Bursa 1
Edirne 1
Erzurum 1
Gaziantep 1
Hakkari 1
İzmir 1
Kars 1
Kırklareli 1
Muğla 1
Nevşehir 1
Osmaniye 1
Samsun 1
Tokat 1
Tunceli 1
Van 1
TOPLAM 24

Üçüncü Grup – Mühendislik

Üçüncü gruptan başvuruda bulunmak isteyen adayların üniversitelerin dört yıl eğitim veren Mühendislik Fakülteleri’nin Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Lisans sınavında KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. 

Üçüncü Grup için kadro belirlenmiş olan iller ve kadro sayıları şu şekildedir;

İl Kadro Sayısı
Ankara-Ostim 1
Ankara-Sincan 1
İstanbul-İkitelli 1
İstanbul-Anadolu 1
Konya 1
Adana 2
Bursa 1
TOPLAM 8

Dördüncü Grup – Kimya

Üçüncü gruptan başvuruda bulunmak isteyen adayların üniversitelerin dört yıl eğitim veren Fen veya Fen – Edebiyat Fakülteleri’nin Kimya bölümünden mezun olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Lisans sınavında KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. 

Dördüncü Grup için kadro belirlenmiş olan iller ve kadro sayıları şu şekildedir;

İl Kadro Sayısı
Bursa 1
TOPLAM 1

2019 Kobi Uzman Yardımcılığı Başvuruları

KOSGEB tarafından gerçekleştirilen 2019 Kobi Uzman Yardımcılığı alımı için başvurular 29 Mayıs 2019 tarihinde başlayacak 13 Haziran 2019 tarihinde sona erecektir. Başvurular Kurumun resmi sitesinde yer alan başvuru ekranı üzerinden elektronik olarak yapılacaktır. 

KOSGEB 2019 Kobi Uzman Yardımcılığı alım ilanının TAM METNİ için Tıklayınız!

2019 Kobi Uzman Yardımcılığı alım sürecini takip etmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.