kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS P9 Puan Türü Nedir? Nasıl Hesaplanır? Hangi Dersleri İçermektedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu KPSS P9 puan türü nedir? KPSS P9 puan türü nasıl hesaplanır? Hangi kurumlar KPSS P9 puan türü ile alım yapar? Ne işe yarar? Detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türlerinden KPSS P9 puan türü nedir? KPSS P9 puan türü ne işe yarar? KPSS P9 puan türünde hangi dersler var? KPSS P9 puan türü hangi kurumlarda kullanılır? KPSS P9 puan türü nasıl hesaplanmaktadır? KPSS P9 puan türüne dair detaylara çalışmamızda erişebilirsiniz.

KPSS P9 Puan Türü Nedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı, kurumlarda memur olarak görev yapmak isteyen adayların katılarak puan almaları gereken merkezi bir sınav sisteminin adıdır. Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından farklı kadrolar için farklı oturumlar halinde gerçekleştirilmektedir. KPSS P9 puan türü kamu kurumlarında yer alan A Grubu kariyer meslek olarak nitelendirilen kadrolara girmek isteyen adaylar için düzenlenen KPSS Lisans oturumu ile KPSS A Grubu oturumunda yer alan testlerin farklı oranlarda etkilediği bir puan türüdür. KPSS A grubu puan türleri arasında yer alan KPSS P9 puan türü ile adaylar, bu puan türünü isteyen kamu kurum ve kuruluşlarının kariyer meslek kadrolarının alım ilanlarına başvuruda bulunabilirler.

KPSS  Puan Türü Ne İşe Yarıyor? KPSS P9 Puan Türü İle Hangi Kadrolara Başvuruda Bulunulabilir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin Lisans oturumunda bulunan gk – gy testlerini ve aynı yılın KPSS A Grubu oturumunda yer alan testleri çözen adayların KPSS P9 puan türü de hesaplanan puan türleri arasında yer almaktadır. KPSS P9 puan türü ile adayların doğrudan bir atanma imkanı bulunmamaktadır. Ancak KPSS P9 puan türü ile adaylar kamu kurumlarının uzman yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı, denetçi yardımcılığı gibi kariyer meslek statüsünde yer alan kadroları için açılan yazılı veya sözlü sınavlara katılma hakkı elde etmek için başvuruda bulunabilirler. KPSS P9 puanı bu noktada yalnızca bir ön eleme fonksiyonuna sahip olmaktadır. Adayların doğrudan bir kadroya yerleşmesine fayda sağlamamaktadır.

osym binasy 12

KPSS P0 Puan Türü Hangi Derslerden Oluşmaktadır? KPSS P9 Puan Türü Nasıl Hesaplanır?

Kamu personeli seçme sınavı KPSS’nin tek veya çift yıl olduğu farketmeksizin girilecek olan KPSS Lisans ve KPSS A grubu oturumlarına katılan adayların hesaplanacak puan türleri arasında yer alan KPSS P9 puan türü adayların kamu kurumlarında yer alan kariyer mesleklere girişinde kullanabileceği puan türlerinden bir tanesidir. Bu yönüyle kariyer mesleklere ekseriyetle giriş hakkı bulunan alanlardan mezun olan adayların müfredatındaki dersleri içeren KPSS A Grubu oturumlarında yer alan testlerin KPSS Lisans oturumunda yer alan testlerle farklı oranlarla ağırlıklandırılması ile KPSS P9 puan türü elde edilmektedir. Bu testlerden en ciddi etkiye sahip olanı ise Hukuk testidir.

KPSS P9 puan türünün hesaplanmasında etkili olan testler ve ağırlıklarını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

KPSS P9 Puan Türü Nasıl Hesaplanır?
Genel Kültür Testi %10
Genel Yetenek Testi %10
Hukuk Testi %35
Kamu Yönetimi Testi %15
Maliye Testi %15
İktisat Testi %15

KPSS P9 puan türü gibi diğer puan türlerinin de hangi testi ne kadar içerdiğini ve hesaplanma şeklini detaylı bir biçimde incelemek için aşağıda yer alan linkten faydalanabilir ve o çalışmamıza ulaşabilirsiniz;

KPSS P9 Puan Türü Kaç Yıl Geçerli Olmaktadır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin Lisans ve A grubu oturumlarına katılarak KPSS P9 puan türünü elde eden adayların bu puan türünü kullanabileceği süre KPSS için tatbik edilen genel geçerlilik süresine tabidir. KPSS puan türlerinin geçerlilik sürelerine dair normal durumu ve istisnaları bir arada inceleyebileceğiniz çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabilirsiniz;

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Tercihiniyap Forum‘u ziyaret edebilirsiniz.

KPSS P9 Puan türünün ne işe yaradığına ve nasıl KPSS P9 puan türünden yüksek derece elde edilebileceğine dair sorularınızı FORUM sayfamızda yöneltebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.