kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Lisans Türkçe Soruları ve Cevapları (ÖSYM)

​​​​​​​KPSS lisans genel kültür genel yetenek sınavında çıkan türkçe soruları ve cevapları nelerdir, türkçe konusundan hangi sorular çıkmıştır, cevapları nelerdir, türkçe soruları ve cevapları yayımlandı mı, hangi tarihte yayımlanır gibi soruların cevaplarını yazımız içinde bulabilirsiniz.

A+
A-

Sınavlarını tamamlayan adaylar sınav sonrası soruların cevaplarını aramaktadır. Bizde sınav soruları cevaplarının bir kısmını sizler için derledik. İşte sizlere KPSS lisans Türkçe soruları ve cevapları…

Kamu personeli seçme sınavı (KPSS) adını taşıyan ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanarak düzenlenen sınavın lisans mezunları için olanının Genel Kültür-Genel Yetenek (GK-GY) kısmı gerçekleştirildi ve adaylar sınavlarını tamamladı.

KPSS lisans GK-GY 30 Türkçe, 30 Matematik, 20-30 arası tarih, 10-15 arası coğrafya ve 10-15 adet de vatandaşlık, anayasa ve güncel bilgiler olmak üzere toplam 120 sorudan oluşmaktadır. Hangi alandan mezun olursa olsun adayların tamamı bu sınavda çıkan tüm konulardan sorumludur.

Sınav sonrası adaylar sınavda çıkan soruları merak etmektedir ve internette soruları ve cevapları aramaktadır. Bizler Tercihini Yap ailesi olarak her sene olduğu gibi bu senede sınavdan sonra akılda kalan soruları derleyerek adaylara fikir vermesi amacıyla yayımlıyoruz. Sınav soruları ve cevapları açıklandığı andan itibaren de ilgili sayfanın linkini burada bulabilirsiniz.

ÖSYM TARAFINDAN YAYIMLANAN KPSS LİSANS KİTAPÇIKLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS LİSANS TÜRKÇE SORULARI VE CEVAPLARI 

Yukarıda söylediğimiz gibi akılda kalanlar üzerinden derlenmiş KPSS Lisans Türkçe soruları ve cevapları aşağıdaki gibidir.

Yazım yanlışı sorusu – Uzay (u küçük olacaktı)

Bencil bencilce sever – Sevme kişiye göre değişir

Türkçe mantık: 1) Duygu-2) G-3) Alp-4) Caner-5) Funda-6 ve 7) Buket-Emin (Buket ve Emin yer değiştirebilir, geriye kalan sıralama bu şekilde idi) 5 ve 6 Uykusuzluk idi, 3 ve 4 farklı olduğu için birisi mide ağrısı iken diğeri de halsizlik idi, 2 numara mide ağrısı olduğu için 1 numaraya halsizlik kalıyordu, bu şartlar altında da 7’de halsizlik idi.

Hangi virgüller aynı amaçla kullanılmıştır – I ve II

Hangi ek farklı amaçla kullanılmıştır – V (karakteri)

Hangisi tür bakımından farklıdır – 4 zarf 1 sıfat vardı (sınırsız)

İsim fiil, sıfat fiil vs hangisi yoktur – İsim fiil yoktu

Yüklemin belirtili isim tamlaması olduğu soru – E yani son cümle

Stephen King sorusu – Çocukluğundan esinlendiğini anlattığı ve sadece filmin macera-dram olduğunu belirttiği bir şıktı

İkinci paragrafa ayrılmak istense – III. cümle

Narsistik patinaj – Kişinin iyiye gitmesine engel olma üzerine olan cevap

Anlam akışını bozan cümle – Bilginin sahibi…

Ses olayı yoktur – Ünlü daralması yoktu

Yorumlar

  1. uyjrt Avatar uyjrt dedi ki:

    çıkmıyop