kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KYK Yurt İzni Nasıl Alınır? Nasıl Uzatılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan binlerce öğrenci bulunmaktadır. Pek çok kişi KYK yurt izninin nasıl alındığını ve nasıl uzatıldığını merak etmektedir. Peki KYK yurt izni nasıl alınır? KYK yurt izni nereden alınır? KYK yurt izni nasıl uzatılır? KYK yurt izni kaç gün? İşte KYK yurt izni ile ilgili tüm merak edilenler…

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Türkiye’de milyonlarca öğrenciye hizmet veren nadide bir kurumdur. KYK binlerce kişiye burs ve kredi hizmeti sağlar. Ayrıca KYK tarafından öğrencilere yurt imkanı sağlanır. Türkiye’de evinden uzakta okuyan binlerce öğrenci KYK aracılığıyla devlet yurtlarında kalarak güvenli bir ortama sahip olurlar. KYK’nın varlığı ve faaliyetleri Türkiye açısından oldukça kritiktir. “KYK nedir?” Sorusuna Türk eğitim sisteminin en büyük destekçilerinden biridir cevabı verilebilir. Peki Kredi ve Yurtlar Kurumundan (KYK) yurt izni nasıl alınır? KYK yurt izni nasıl uzatılır? KYK yurt izni nereden alınır? KYK yurt izni nasıl iptal edilir? KYK yurt izni kaç gün sürer? www.tercihiniyap.net ailesi olarak tüm sorularınızı cevaplandırdık.

Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencilere güvenli konaklama hizmeti ve kredi ile burs veren kurumdur. Devlet bünyesinde hizmet veren KYK her yıl öğrenciler için yurt kontenjanı açar. KYK yurtlarında kalmak için başvuru yapan kişiler değerlendirme sonrasında yurtlara yerleştirilir.

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki devlet yurtlarının farklı kapasiteleri vardır. Devlet yurtları özel yurtlardan farklı olarak daha düzenli ve daha disiplinlidir. Giriş çıkış saatleri, evrak ve belge işleri ile denetim sağlanır. KYK yurtlarında aktif olan kurallar sayesinde öğrenciler güvende olur. KYK yurtlarında yurda giriş ve yurttan çıkış saatleri belirli saatler ile sınırlandırılmıştır. Katı yurt kuralları doğrultusunda öğrenciler belirli bir saatten sonra yurda giremez. Eğer bu kural istismar edilirse öğrenci önce uyarılır daha sonra ise yurttan atılması bile söz konusu olabilir.

KYK Yurt İzni Nasıl Alınır? Nereden Alınır?

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan öğrenciler yurda gelmeyeceği, yurtta kalmayacağı günleri yurt yönetimine bildirmelidir. Böylece yurt yönetimi ve yurt kuralları ile sorun yaşamamız olur. Peki KYK yurt izni nasıl alınır? KYK yurt izni nereden alınır? KYK yurt izni almak isteyen öğrenciler dilekçe yazarak yurt yönetiminden yurtta kalmayacağı günler için izin alabilir. Dilekçe yazan öğrenciler yurt yönetimine dilekçesine onaylatarak kolaylıkla bu işlemi gerçekleştirebilir. Üniversite Rehberi

Türkiye’de artık hemen hemen her işlem elektronik ortamdan gerçekleştirilebiliyor. Yine KYK yurt izni de elektronik ortamdan alınabilir. E-Devlet sistemi üzerinden giriş yaparak KYK yurt izni alınabilmektedir.Sisteme girdikten sonra KYK sistemine girip sistemdeki “3 çizgiye” tıklayarak izinler kısmına girmelisiniz. KYK izi talebi bölümüne girdikten sonra karşınıza çıkan formu doldurarak KYK yurt izni için ilk adımı atmış olursunuz. Ardından oluşturduğunuz talep yurt yönetimine iletilecektir. Yurt yönetimi izin talebinizi onayladıktan sonra sistemde karşınıza yeşil bir kutu çıkacak. Yeşil kutunun çıkması KYK yurt izninizin kabul edildiğine, kırmızı kutu çıkması ise izninizin iptal olduğuna işarettir.

Ancak KYK yurt izni almak isteyen öğrencilerin izin alabilmek için ciddi ve geçerli bir sebebe ihtiyaç duyduğunu bilmesi gerekmektedir. Havadan sudan sebeplerle talep edilen izinler kabul edilmemektedir.

KYK Yurt İzni Nasıl Uzatılır?

Geçeri bir neden sunup yurt yönetiminden KYK yurt izni almayı başardınız. Ancak aldığınız izin süresi size yetmedi. Ve bir nedenden dolayı izninizi uzatmak istiyorsunuz. Bu noktada sorduğunuz “KYK yurt izni nasıl uzatılır?” sorusunun cevabını öğrenmek istiyorsunuz. İşte tam da bu noktada izin talep ederken kullandığınız iki yoldan birini tercih ederek izin uzatma talebinde bulunabilirsiniz. İster e-Devlet sistemi üzerinden isterseniz yüz yüze talebinizi iletebilirsiniz. Habersiz, keyfinize kafanıza göre yurda giriş veya çıkış yapmak yurttan atılmanıza neden olabilir. Bu nedenle izin alırken ve izin uzatırken yurt yönetiminize talebinizi iletmeniz çok önemlidir.

KYK Yurt İzni Nasıl İptal Edilir?

Bir nedenden dolayı aldığınız KYK yurt izninizi iptal etmek isteyebilirsiniz. Pek çok kişi bu noktada ne yapacağını bilmemektedir. “İzinliyken yurda giriş yapılır mı?” “KYK yurt iznini nasıl iptal edilir?” İşte pek çok kişi bu soruları sormaktadır. KYK yurt iznini iptal etmek isteyen kişilerin yurda giriş yaparak yetkililere durumu ifade etmesi yeterlidir. Böylece izin hakkınızı boş yere kullanmamış olursunuz ve kolaylıkla yurdunuza geri dönebilirsiniz.

KYK Yurt İzin Süreleri Kaç Gün?

Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin her yıl belirli bir süre izin hakkı bulunmaktadır. Öğrenciler buizinlerini memleketlerine gitmek veya mazeretleri olduğunda kullanabilmektedir.Ancak pek çok kişi KYK yurtlarında kalan öğrencilerin kaç gün izin hakkı olduğunu merak etmektedir. “KYK yurt izin süresi ne kadar?” sorusunu soran binlerce kişi için bu soruyu cevaplandırdık. KYK yurtlarında kalan öğrencilerin akademik takvimleri boyunca verilen tatiller, hafta sonu tatilleri haricinde yani hafta sonu tatilleri ve resmi-dini tatiller hariç bir öğretim yılında toplam 60 güne kadar izin verilebilmektedir. Yani KYK yurt izni 60 gündür.

Ders devam zorunluluğu olmayan öğrenciler buna dair resmi belgeyi yurt yönetimine getirirse almış oldukları izinler 60 günlük izin sürelerine dahil edilmez.

KYK Burs ve Kredi Miktarı Ne Kadar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından öğrencilere verilen burs ve kredi miktarlarının ne kadar olduğu en çok merak edilen konulardan biridir. 2018 yılında lisans ve önlisans öğrencileri 470 TL, Yüksek Lisans öğrencilerine 940 TL doktora öğrencilerine ise 1410 TL burs ve kredi veriliyordu. Yeni dönemde ise burs ve kredi miktarları arttı. 2018-2019 döneminde lisans ve önlisans öğrencilerine 500 TL, Yüksek Lisans öğrencilerine 1000 TL ve doktora öğrencilerine 1500 TL kredi ve burs verilecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. Kutsal Makam Avatar Kutsal Makam dedi ki:

    Akşam saat 22.00 dan önce izin alıyoruz.Bunu onaylayan her kimse niye kabul etmiyo izinleri öyle izni aldığım gibi kalıyor.Amacı nedir.Sonra arayıp abuk subuk konuşmak ne anlama geliyor.