kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Adalet Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Adalet Bakanlığı merkez uzmanlığı kadrosu olan Adalet Uzman Yardımcılığı 2023 yılı maaşı ne kadar? Adalet Uzman yardımcılığı nedir? Adalet Uzman Yardımcısı nasıl olunur? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Adalet Bakanlığı’nın merkez teşkilatında görevlendirilen kariyer meslek mensupları olan Adalet Uzman Yardımcılarının 2023 yılı maaşları ne kadardır? Adalet Bakanlığı Adalet uzman yardımcılığı nedir? Adalet Uzman Yardımcısı nasıl olunur? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Adalet Uzman Yardımcısı ve Adalet Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

Adalet Uzman Yardımcılığı Nedir?

Adalet Bakanlığı’nın Ankara’da yer alan merkez teşkilatında bulunan birimlerde görevlendirdiği kariyer meslek mensuplarının bir arada bulunduğu kariyer meslek mensubiyetidir. Adalet Uzman Yardımcıları temelde görevli bulundukları birimlerin çalışma alanına dair uzmanlaşırlar. Bunun yanında birimlerinin alanına dair mevzuat çalışmaları da ifa etmektedirler. 

Adalet Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

Adalet Uzman Yardımcısı olarak atanmak isteyen adayların, kariyer mesleklere temel giriş koşulu olan KPSS A Grubu sınavına katılarak başarılı olmaları gerekmektedir. Adayların bu şartı sağlamalarının yanında Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan memurluk şartlarını, belirlenmiş olan yaş şartlarını da sağlıyor olmaları Adalet Uzman Yardımcılığı mesleği için açılacak olan ilanlara başvuruda bulunabilmeleri için gereklidir. ,

Adalet Uzman Yardımcılığı mesleğine girişte adayların temelde üç alandan birisine mezuniyet bakımından tabi olmaları beklenmektedir. Bu alanlar Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile dengi sayılan fakültelerdir.

Adayların bu alanlardan yapacakları başvurularda kullanacakları KPSS A Grubu puanları ise ÖSYM’nin KPSS için belirlemiş olduğu yeni puan sistemi ile henüz bir alım gerçekleştirilmemiş olmasından dolayı bilinmemektedir. Yapılacak yeni alımlar ile Bakanlığın berlirleyeceği puan türleri de netlik kazanacaktır.

Adalet Uzman Yardımcılığı mesleğine girişte Bakanlık yalnızca sözlü mülakat ile alım sürecini yürütmektedir. Adalet Uzman Yardımcılığı mesleği için ayrıca bir yazılı yarışma sınavı gerçekleştirilmemektedir.

Adalet Uzman Yardımcılığı mesleğine, adaylar meslekte nelerin beklediğine, meslekte yer alan adaylık ve yeterlik süreçlerine dair daha detaylı bilgilere aşağıda yönlendirmesine yer vermiş olduğumuz yazımızda ulaşabilirsiniz;

Adalet Uzman Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakları Nasıl?

Adalet Uzman Yardımcılığı mesleği kamu personel sistemi içerisinde merkez uzmanlık olarak nitelendirebileceğimiz bir konuma sahiptir. Diğer tüm aynı konumdaki mesleklere de emsal gösterilen meslek Adalet Uzman Yardımcılığı mesleğidir. Adalet Uzman Yardımcılığı mesleği bu yönüyle 3600 Ek göstergeye tabidir. Görev yeri olarak Bakanlığın merkez teşkilatında bulunmaktadırlar.

Adalet Uzman Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadar?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda gerekli ve yeterli puanı alarak sözlü mülakatlara katılmaya hak kazanan ve Adalet Bakanlığı tarafından yapılan sözlü mülakatlarda da başarılı olarak Adalet uzman yardımcılığı mesleğine girmeye hak kazanan adayların 2023 yılındaki maaş tutarı yaklaşık olarak 18100 Türk Lirasıdır. Adalet Uzman Yardımcılığı mesleğinde yeterlik süreçlerini başarılı bir biçimde geride bırakarak Adalet Uzmanı olarak atanmaya hak kazanan meslek mensuplarının ise 2023 yılı maaşları yaklaşık olarak 18950 Türk Lirası olacaktır. 

Adalet Uzman Yardımcıları ile Adalet Uzmanlarının yukarıda belirtmiş olduğumuz maaş tutarları yaklaşık tutarlardır. Bu tutarlarda Adalet Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının bireysel olarak muhatap oldukları kesintiler ile almaları muhtemel ek ödemeler dikkate alınmamıştır.

Adalet Uzman Yardımcılığı mesleğine, sınavına ve hazırlık süreçlerine dair daha detaylı bilgiler alabilmek için Tıklayınız!

Adalet Kazanmak İçin YKS’de Kaç Net Gerekir?

Uzman yardımcısı ne iş yapar?

Görevlendirildikleri birimin iş ve işlemlerini yürütmek. Uzmanlarca yapılacak araştırma, inceleme ve diğer çalışmalar için gerekli bilgi ve belgeleri toplamak, ön hazırlıkları yapmak, gerektiğinde tek başına araştırma ve inceleme çalışmaları yapmak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.