kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Memurun Kullandığı Hangi İzinler Maaşları Etkiler?

Memurun Kullandığı Hangi İzinler Maaşları Etkiler? Refakat İzni Maaşı Etkiler Mi? Hastalık İzni Aylığı Etkiler Mi? Sağlık İzni Aylıklar Etkiler Mi? Vekalet Görevi Yürütürken İzin Maaşı Etkiler Mi? Aile Birimini Koruma İçin İzin Maaşı Etkiler Mi?

A+
A-

Türkiye’de binlerce devlet memuru bulunmaktadır. Bu memurların özlük hakları arasında maaş, izin ve sosyal haklar bulunur. Özellikle de izinler memurlar için oldukça önemlidir. Örneğin memurların kullandığı izinler maaşlarını etkileyip etkilemediği de merak edilmektedir. Memurların yıllık, hastalık, mazeret, refakat, süt, sağlık, aylıksız, aile birimini korumak için kullanılanlar gibi izin hakları bulunur. Ayrıca memurların bu izinlerin yanı sıra yetkili makamların kararına bağlı olmak şartıyla belli durumlara idari izinli de sayılabilir. Ancak memurlar kulalndığı izinlerden dolayı maaşları kısmen veya tamamen azalabilir. Bazen de izinler maaşları etkilememektedir. Peki hangi izinler maaşları etkiler, hangileri etkilemez?

Eşi Ücretsiz İzne Ayrılan Memurun Maaşı Artar Mı? Ne Kadar Artar?

Memurun Kullandığı Hangi İzinler Maaşları Etkiler?

En bilinen izin yıllık izindir. Yıllık izin kullanan memurun maaşı bu izin nedeniyle hiçbir şekilde azalmaz veya etkilenmez. Kanunda çizilen çerçevede mazeret izni kullanan memurun maaşı izinden dolayı etkilenmez. Teknik hizmetler ve sağlık hizmetleri sııflarında personel kalkınmada öncelikli yerlerde görev yapanlardan mazeret izni kullananlara bu süreçte ek özel hizmet tazminatı ödenmemektedir. kamu haber

 

Refakat İzni Maaşı Etkiler Mi?

Memurun bakmakla sorumlu olduğu, refakat edilmediğinde hayati tehlikeye yaşayaca anne, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır kaza geçirmesi veya tedavi edilmesi uzun süren hastalığa yakalanması durumunda bu yakınlara refakat etmek için 6 aya kadar refakat izni kullanılabilir. Her olay için 3 ay ve zorunlu hallerde 3 ay olmak üzere 6 aya kadar kullanılan izinlerde memurun maaşı izinden dolayı etkilenmez.

Hastalık İzni Aylığı Etkiler Mi?

Bir yılda kullanılan hastalık izin sürelerinin toplamı 7 günü aşarsa, aşan günlere denk gelen zam ve tazminat ödemeleri %25 eksik hesaplanır. Ücretleri farklı hesaplanan memurlarda bu kesinti yapılmaz.

Sağlık İzni Aylıklar Etkiler Mi?

Radyoaktif ışınlarla çalışan memura yıllık izinlerine ek olarak her yıl 1 ay süre izin verilir. Bu izin verildiği için memurun maaşı etkilenmez.

 

Vekalet Görevi Yürütürken İzin Maaşı Etkiler Mi?

Vekalet ettiği görevin zam ve tazminatlardan da faydalanan memur yıllık, mazeret, hastalık ve refakat izni nedeniyle vekalet görevine ara verilen durumlarda, ara verdiği günlerde vekalet görevine ilişkin zam ve tazminatlardan faydalanmaz.

Aile Birimini Koruma İçin İzin Maaşı Etkiler Mi?

Aile birimini korumak için verilen izinlerde, izin kullananlardan eşleri OHAL bölgesinde dahil iller ile bu illere bağlı illerde görevli olanların aylıklarının %40’ı, kalkınmada 1. derece öncelikli yerlerde görev yapanların aylıklarının %50’si, kalkınmada 2. derecede öncelikli yerlerde görevlilerin aylıklarının %75’i kesilmektedir.

Aylıksız İzin Aylığı Etkiler Mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirlenen hallerde aylıksız maaş kullanan personelin aylık geliri bu izin süresince tamamen kesilmektedir.

İdari İzin Maaşı Etkiler Mi?

Memurların idari izinli sayıldıkları dönemlerde, aylıklarında herhangi bir azalma söz konusu olmaz.

Memurluğa 8. Dereceden Hangi Bölüm Mezunları Başlar?

Refakat izninde maaş kesintisi olur mu?

Hayır, refakat izni maaştan kesilmez; çünkü bu izin bir ücretli izin türüdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.